Δημιουργήσαμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού, Digital ecosystem, για την εκκίνηση, αναβάθμιση & χρηματοδότηση, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Startups.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων (DBT) πραγματοποιείται σε κλίμακα και με ταχύτητα που οι διαχειριστές βρίσκουν απειλητικές και υποσχόμενες. 

Τα οφέλη του  ψηφιακού μετασχηματισμού επιχειρήσεων (DBT) είναι τεράστια, αλλά κατανέμονται άνισα. Υπάρχει όμως ένα διευρυμένο χάσμα μεταξύ των εταιρειών, στο πώς αξιοποιούν τα αναλυτικά στοιχεία και τα δεδομένα για την επιχειρηματική τους αξία. Στον πυρήνα του, το DBT αφορά τόσο την οργανωτική αλλαγή όσο και την τεχνολογία και προσφέρουμε ένα πλαίσιο για να βοηθήσουμε στην πλοήγηση αυτής της αλλαγής και να αξιοποιήσουμε τις πλήρεις δυνατότητες του.

Οι νεότερες ψηφιακές τεχνολογίες

Οι ψηφιακοί ηγέτες είναι εταιρείες που καταφέρνουν να αξιοποιήσουν τη δύναμη των ψηφιακών πληροφοριών και τεχνολογιών για τη βελτίωση της επιχειρηματικής τους απόδοσης. Είναι σημαντικό για τους διαχειριστές να γνωρίζουν τις ψηφιακές τεχνολογίες που έχουν τη δύναμη να ενεργοποιούν και να μεταμορφώνουν τις επιχειρήσεις τους. Αναφερόμαστε στο τρέχον κύμα αυτών των τεχνολογιών. Μαζί, αυτές οι τέσσερις ψηφιακές τεχνολογίες έχουν βαθιά επίδραση στον τρόπο με τον οποίο μετασχηματίζονται οι οργανισμοί και οι βιομηχανίες, όπως περιγράφεται παρακάτω.

Αναλυτικά εργαλεία και εφαρμογές

Αυτά τα εργαλεία και οι εφαρμογές έχουν σχεδιαστεί για να αναλύουν και να εξάγουν αξία από τις τεράστιες ποσότητες δεδομένων που διατίθενται σήμερα στους οργανισμούς. Η διαφορά μεταξύ αυτών των «μεγάλων» δεδομένων και των παραδοσιακών μορφών δεδομένων σχετίζεται με την τεράστια ποσότητα δεδομένων. την ποικιλία, ή τους πολλούς διαφορετικούς τύπους δομημένων και μη δομημένων δεδομένων και την ταχύτητα δημιουργίας νέων δεδομένων.

Κινητά εργαλεία και εφαρμογές

Όλο και Περισσότεροι άνθρωποι συνδέονται στο Διαδίκτυο σήμερα μέσω κινητών συσκευών όπως smartphone και tablet παρά μέσω σταθερών συσκευών όπως υπολογιστές. Κατά συνέπεια, πολλές εταιρείες ακολουθούν μια στρατηγική για πρώτη φορά σε κινητά, με την οποία η ανάπτυξη εφαρμογών στοχεύεται πρώτα σε κινητές συσκευές και στη συνέχεια τροποποιείται αργότερα για υπολογιστές και άλλες σταθερές συσκευές.

Πλατφόρμες για τη δημιουργία κοινών ψηφιακών δυνατοτήτων

Πολλά παραδοσιακά συστήματα και διαδικασίες είναι ιδιόκτητα, πράγμα που σημαίνει ότι τα υποκείμενα δεδομένων και οι πληροφορίες δεν μπορούν εύκολα να κοινοποιηθούν. Οι ψηφιακές πλατφόρμες είναι μη ιδιόκτητα συστήματα που μπορούν να διευκολύνουν την κοινή χρήση δεδομένων, εφαρμογών και πληροφοριών σε διάφορα μέρη ενός οργανισμού. Αναπτύσσονται ψηφιακές βιβλιοθήκες περιεχομένου και εφαρμογών που επιτρέπουν την κοινή χρήση και επαναχρησιμοποίηση πολύτιμων επιχειρηματικών πόρων.

Μεσα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Οι εφαρμογές κοινωνικών μέσων όπως το Facebook, το LinkedIn και το Twitter επιτρέπουν αμφίδρομη ροή πληροφοριών και επικοινωνίας μεταξύ ενός οργανισμού και των βασικών εσωτερικών και εξωτερικών ενδιαφερομένων. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία εκμάθησης για την παρακολούθηση των τάσεων της βιομηχανίας, του συναισθήματος των πελατών και των κινήσεων των ανταγωνιστών.

 

Δείτε την συνέχεια του άρθρου: Η οργανωτική αλλαγή επιβάλλεται

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε με e-mail
τα τελευταία νέα, σχετικά με το insTech

Θα σας στείλουμε Newsletter όταν δημοσιεύονται νέα άρθρα σχετικά με αυτό το θέμα.

Σχετικά με τους συγγραφείς


Konstantinos Paterakis
(I write about tech, cyber & finance)

  • Business Coach, Digital Marketeer, Author
  • Insurance Risk Management Analyst, CyRM
  • Co-Founder entrepreneurship ecosystem insTech,
  • Co-Founder & Μέλος Δ.Σ. cluster Panormos
by:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *