Δημιουργήσαμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού, Digital ecosystem, για την εκκίνηση, αναβάθμιση & χρηματοδότηση, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Startups.
.

Η Στρατηγική τήρησης τεσσάρων βασικών αρχών στην διακυβέρνηση, μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες που συμμετέχουν να αυξήσουν τις πιθανότητες ότι οι συνεργασίες τους θα δημιουργήσουν μεγαλύτερη αξία στους κύκλους ζωής τους.

Οι εταιρικές συνεργασίες (Business Partnership)είτε είναι οικοσυστήματα, clusters, network ή οποιασδήποτε άλλης μορφής δεν ξεφεύγουν ποτέ από αυτόν τον κανόνα.

 

Οι εταιρείες αναζητούν τακτικά συνεργάτες με συμπληρωματικές δυνατότητες για να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες αγορές και κανάλια, ή να μοιραστούν θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Οι ΜμΕ συνδέουν συνήθως, για λόγους ρευστότητας και έλλειψη πόρων για επένδυση, τις υποδομές τους ή προσπαθούν να μειώσουν τα έξοδα και τον κίνδυνο.

Στο ταχύτατα και περίπλοκο επιχειρηματικό περιβάλλον σήμερα, καθώς αναδύονται νέες τεχνολογίες και οι κύκλοι καινοτομίας γίνονται μικρότεροι και πιο γρήγοροι, οι σχέσεις αυτές φαντάζουν πιο λογικές. Απαιτούν όμως σωστή και επαγγελματική διαχείριση, αλλά και ποιοτικές εταιρείες από επιλογή οι οποίες θα συμμετέχουν επιζητώντας την δημιουργία αξίας.

 

Προβλήματα από την διαχείριση εταιρικών συνεργασιών

Φυσικά, τα προβλήματα που συνδέονται με τη διαχείριση εταιρικών συνεργασιών δεν εξαφανίζονται ως δια μαγείας. Ιδιαίτερα καθώς μεγαλώνει ο αριθμός τους και εισέρχονται εταιρείες από διαφορετικούς τομείς και γεωγραφικές περιοχές.

Τα κυριότερα είναι:

  • διαφωνίες των εταίρων σχετικά με τους κεντρικούς στόχους της σχέσης,

 

  • κακές πρακτικές επικοινωνίας μεταξύ των εταίρων,

 

  • κακές διαδικασίες διακυβέρνησης και,

 

  • όταν αλλάζουν οι αγορές ή άλλες καταστάσεις, η αδυναμία των εταίρων να εντοπίσουν και να πραγματοποιήσουν γρήγορα τις απαραίτητες αλλαγές με επιτυχία.

 

Πιθανά προβλήματα αποτυχημένων συνεργασιών

Στο insTech βοηθάμε τις εκτελεστικές ομάδες να δημιουργήσουν και να πλοηγηθούν σε σύνθετες συνεργασίες. Παρακολουθούμε στενά αυτά τα προβλήματα όταν εμφανίζονται και έχουμε παρατηρήσει τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους τα αντιμετωπίζουν οι εταιρείες .

  • Βιασύνη για ολοκλήρωση

 

  • Έλλειψη επιχειρηματικής συνέχειας

 

  • Μειωμένη συμμετοχή ανθρώπινου δυναμικού

 

  • Ανεπαρκής προγραμματισμός για την αντιμετώπιση, αλλαγών και κινδύνων

 

Οι επιτυχημένες συνεργασίες δεν συμβαίνουν από μόνες τους. Εμείς εδώ στο insTech θέτουμε μια σαφή βάση για τις επιχειρηματικές σχέσεις και συνεχώς τις καλλιεργούμε. Συνεχώς τονίζουμε ότι απαιτείται υπευθυνότητα εντός και μεταξύ των εταιρειών των συνεργατών. Για τον λόγο αυτό χρησιμοποιούμε μετρήσεις ( Kpi's ) για να εκτιμήσουν την επιτυχία. Με την συνεχή επαφή και επικοινωνία, είναι πρόθυμοι να κάνουν αλλαγές αν χρειαστεί.

 

Η εστίαση κατά προτεραιότητα σε αυτές τις βασικές αρχές , βοηθάει τις εταιρικές σχέσεις να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν μεγαλύτερη αξία.

Μερικές φορές οι συνεργασίες χρειάζονται άμεση διαρθρωτική ανανέωση την στιγμή που θα εντοπιστεί το πρόβλημα και όχι μόνο ως έσχατη λύση.

 

Σύνοψη

Η εφαρμογή αυτών των τεσσάρων αρχών στο insTech δείχνει ότι η διαχείριση μας χαρακτηρίζεται από προνοητικότητα και φροντίδα το οικοσύστημα να ένα μακρύ κύκλο ζωής.

Κάθε συνεργαζόμενη εταιρεία έχει τις δικές της ιδιοσυγκρασίες, ανάλογα με τη βιομηχανία, την θέση, το μέγεθος, την προηγούμενη εμπειρία και τη στρατηγική. Η διαχείριση των εταιρικών σχέσεων παρουσιάζει πρόσθετες προκλήσεις. Αυτές σχετίζονται με την κουλτούρα, τους κανόνες ενσωμάτωσης και τις ρυθμιστικές πολυπλοκότητες. Τις αρχές συζητάμε στις συνεχείς επαφές σχετικά με τον τρόπο αλλαγής μακροχρόνιων πρακτικών και νοοτροπιών.

Στο insTech δίνουμε έμφαση στη σαφήνεια, την προληπτική διαχείριση, την υπευθυνότητα και την ευελιξία. Πιστεύουμε ότι με τον τρόπο αυτό θα επεκτείνουμε τον κύκλο ζωής του οικοσυστήματος. Επιπλέον βοηθάμε τις εταιρείες να οικοδομήσουν την ικανότητα  τους να δημιουργήσουν μεγαλύτερη εσωτερική αξία και παραγωγικότητα.

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε με e-mail
τα τελευταία νέα, σχετικά με το insTech

Θα σας στείλουμε Newsletter όταν δημοσιεύονται νέα άρθρα σχετικά με αυτό το θέμα.
by:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *