Δημιουργήσαμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού, Digital ecosystem, για την εκκίνηση, αναβάθμιση & χρηματοδότηση, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Startups.

Το ISO 27001 είναι το διεθνές πρότυπο για συστήματα διαχείρισης ασφάλειας πληροφοριών (ISMS).

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές,
έχουμε κάνει τα άρθρα μας για τον μετασχηματισμό ελεύθερα περιορισμών για όλους τους αναγνώστες.
Για να λαμβάνετε όλο το περιεχόμενο του insTech στα εισερχόμενά σας,
εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο.

Τι είναι το ISO 27001;

Το Πρότυπο μπορεί να βοηθήσει τους οργανισμούς να επιτύχουν όλους τους στόχους συμμόρφωσης με τους κανονισμούς σχετικά με το απόρρητο των δεδομένων και την ασφάλεια των πληροφοριών.

Η πιστοποίηση κατά ISO 27001 θεωρείται ολοένα και περισσότερο ως μια ισχυρή διασφάλιση στους πελάτες και τους επιχειρηματικούς εταίρους σας για τη δέσμευσή σας να εκπληρώσετε τις υποχρεώσεις σας.

Ποια είναι τα οφέλη της συμμόρφωσης με το ISO 27001;

  • Νομική συμμόρφωση: Ένα σύστημα διαχείρισης ασφάλειας πληροφοριών (ISMS) πιστοποιημένο κατά ISO 27001 μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό σας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις διαφόρων νόμων περί προστασίας δεδομένων σε όλο τον κόσμο, όπως η HIPAA, η FISMA, ο νόμος περί προστασίας δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου 1998 και ο Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων της ΕΕ .
  • Επιδεικνύει βέλτιστη πρακτική για την ασφάλεια των πληροφοριών: Μια πιστοποίηση ISO 27001 θα κοστίσει ένα κλάσμα ενός ελέγχου ISAE 3402 και SSAE 16 και καταδεικνύει την ύπαρξη προηγμένων διαδικασιών και διαδικασιών ασφάλειας.
  • Διατήρηση συμβάσεων πίστης/κέρδους πελατών: Η πιστοποίηση κατά ISO 27001 σημαίνει ότι ο οργανισμός σας δεσμεύεται για την ασφάλεια των πληροφοριών του και μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών σας, χτίζοντας την εμπιστοσύνη των ενδιαφερομένων και την αφοσίωση των πελατών.
  • Συνεχής βελτίωση: Η διαδικασία πιστοποίησης βοηθά ολόκληρο τον οργανισμό να επικεντρωθεί στη συνεχή βελτίωση των διαδικασιών ασφάλειας πληροφοριών.

Αποφύγετε το κόστος που προκύπτει από παραβίαση δεδομένων: Η πιστοποίηση κατά ISO 27001 είναι το σημείο αναφοράς για την αποτελεσματική διαχείριση των πληροφοριών και της ασφάλειας δεδομένων, επιτρέποντας στον οργανισμό σας να αποφύγει τις απώλειες που συνοδεύουν τη μη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις προστασίας δεδομένων.

Ο οργανισμός σας δεν προστατεύεται πάντα από τεχνικά μέτρα ασφαλείας

Τα τεχνικά μέτρα ασφαλείας (όπως τείχη προστασίας, προστασία από ιούς και άλλες διεργασίες) και λίστες ελέγχου έχουν περιορισμένη ικανότητα προστασίας ενός πλήρους συστήματος πληροφοριών.

Το ISO 27001 παρέχει τις προδιαγραφές για ένα σύστημα διαχείρισης ασφάλειας πληροφοριών και ορίζει κατευθυντήριες γραμμές για τη βέλτιστη διαχείριση της ασφάλειας πληροφοριών.

Ένα ISMS παρουσιάζει μια ολιστική προσέγγιση στην ασφάλεια των πληροφοριών, παρέχοντας προστασία σε τρία επίπεδα: ανθρώπους, διαδικασίες και τεχνολογία .

ISO 27001 και αξιολογήσεις κινδύνου

Η αξιολόγηση κινδύνου βρίσκεται στο επίκεντρο της αποτελεσματικής διαχείρισης της ασφάλειας των πληροφοριών.

Η εκτίμηση κινδύνου είναι ένα κρίσιμο στοιχείο για τη δημιουργία ενός ISMS, τον εντοπισμό των σχετικών κινδύνων, ώστε να μπορούν να εφαρμοστούν οι κατάλληλες αντιδράσεις για την αντιμετώπιση αυτών των κινδύνων.

Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν το ISO 27001 ως το «χρυσό πρότυπο» για το σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου συνόλου ελέγχων ασφαλείας. Ένα ISMS που βασίζεται στο ISO 27001 καταδεικνύει τον βαθμό στον οποίο ελέγχονται αποτελεσματικά οι κίνδυνοι στον κυβερνοχώρο και τις πληροφορίες.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις αξιολογήσεις κινδύνου ISO 27001 κατεβάζοντας τη δωρεάν πράσινη βίβλο μας.

Πώς να διεξαγάγετε μια αξιολόγηση κινδύνου ISO 27001

  1. Επιλέξτε την κατάλληλη μεθοδολογία εκτίμησης κινδύνου
    • Επιλέξτε κριτήρια και «κανόνες»
  2. Πραγματοποιήστε την αξιολόγηση κινδύνου
    • εντοπισμός περιουσιακών στοιχείων, απειλών, τρωτών σημείων (ή κινδύνων)
  3. Προσδιορίστε τον εκτιμώμενο αντίκτυπο και την πιθανότητα των κινδύνων
  4. Επιλέξτε την κατάλληλη απόκριση κινδύνου
    • θεραπεία (με την εφαρμογή ελέγχων)
    • ΜΕΤΑΦΟΡΑ
    • ανέχομαι
    • περατώ
  5. Σχεδιάστε αναφορές
    • συμπεριλαμβανομένης της δήλωσης εφαρμογής και του σχεδίου αντιμετώπισης κινδύνου
  6. Παρακολουθήστε, αναθεωρήστε και επικοινωνήστε
by:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *