Κατανοήστε τα βασικά της ασφάλισης αστικής ευθύνης στον κυβερνοχώρο

Ένα από τα πράγματα που ανέδειξε ο Covid-19 είναι η εξ αποστάσεως εργασία. Αυτό όμως ανέδειξε περισσότερο από ποτέ είναι ο κίνδυνος στον κυβερνοχώρο.

Για χρόνια, εμείς στο insTech μιλάμε για το πώς σχεδόν κάθε εταιρεία μικρή ή μεγάλη και ανεξαρτήτως Τομέα, είναι εκτεθειμένη σε κινδύνους στον κυβερνοχώρο. Κάθε μέρα πλέον, είτε γίνονται γνωστά είτε όχι, συμβαίνουν περιστατικά ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Είτε πρόκειται για ransomware, για phishing emails με ενσωματωμένο κακόβουλο λογισμικό, ή ακόμα και για επιθέσεις social engineering, οι εταιρείες βρίσκονται πολύ συχνά στο στόχαστρο μιας κυβερνοεπίθεσης. Ωστόσο για πολλούς ηγέτες σε αυτές τις επιχειρήσεις, ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο στον κυβερνοχώρο (Cyber insurance) αποδείχθηκε σωτήριο.

Ωστόσο, πολλοί πελάτες εξακολουθούν να μας ρωτούν κάποια εκδοχή της ερώτησης: Τι ακριβώς καλύπτεται σε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο κυβερνοασφάλισης; Ορισμένες εταιρείες αναρωτιούνται ακόμη και αν ο κίνδυνος στον κυβερνοχώρο είναι ασφαλίσιμος.

Τα καλά νέα είναι ότι ναι, ο κίνδυνος στον κυβερνοχώρο είναι ασφαλίσιμος. Σε αυτό το άρθρο, θα καλύψουμε πώς λειτουργεί η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

cyberattact_3

Τι καλύπτει ένα συμβόλαιο Cyber ​​Insurance

Κάθε εταιρεία, ανεξαρτήτως μεγέθους, αντιμετωπίζει κινδύνους που προέρχονται από τον κυβερνοχώρο. Αλλά όσο μεγαλύτερη είναι,  τόσο περισσότερες περιοχές ευπάθειας έχει.

 

Διαβάστε περισσότερα:

Ασφάλιση αστικής ευθύνης στον κυβερνοχώρο πρώτου μέρους

 

Η ασφάλεια αστικής ευθύνης στον κυβερνοχώρο πρώτου μέρους καλύπτει παραβιάσεις δεδομένων στην επιχείρηση του αντισυμβαλλομένου. Μπορεί να καλύψει δαπάνες που σχετίζονται με:

 • Ειδοποίηση πελατών ή πελατών για την παραβίαση
 • Υπηρεσίες παρακολούθησης πιστώσεων για πελάτες που επηρεάζονται
 • Απαιτήσεις κυβερνοεκβιασμών

Αυτή η κάλυψη είναι βασική για μια εταιρεία πολυμέσων ή διαφήμιση που αποθηκεύει πληροφορίες πελατών, όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών.

Ασφάλιση αστικής ευθύνης στον κυβερνοχώρο τρίτου μέρους.

 

Η ασφάλεια αστικής ευθύνης στον κυβερνοχώρο τρίτων μπορεί να προστατεύσει τις επιχειρήσεις που είναι υπεύθυνες για τη διαφύλαξη των δεδομένων πελατών. Εάν ένας πελάτης υποστεί παραβίαση και υποβάλει αγωγή, αυτή η πολιτική μπορεί να σας βοηθήσει να πληρώσετε για:

 • Αμοιβές δικηγόρου
 • Δικαστικά έξοδα
 • Διακανονισμοί ή κρίσεις

Αυτή η κάλυψη είναι επωφελής για επιχειρήσεις όπως εταιρείες πληροφορικής, αλλά πιθανότατα δεν είναι απαραίτητη για επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης ή διαφήμισης.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ασφάλισης στον κυβερνοχώρο πρώτου έναντι τρίτου μέρους;

 

Η κάλυψη πρώτου μέρους έχει σχεδιαστεί για να μειώσει τον οικονομικό αντίκτυπο στην εταιρεία που αγόρασε την ασφάλεια. Καλύπτει παραβιάσεις δεδομένων και κυβερνοεπιθέσεις στη δική σας επιχείρηση.

Η ασφάλεια αστικής ευθύνης στον κυβερνοχώρο τρίτου μέρους παρέχει προστασία αστικής ευθύνης σε περίπτωση που η ασφαλισμένη εταιρεία κάνει λάθος που έχει ως αποτέλεσμα έναν πελάτη να υποστεί παραβίαση δεδομένων ή κυβερνοεπίθεση. Είναι μια βασική πολιτική για τις εταιρείες τεχνολογίας και τους συμβούλους IT που θα μπορούσαν να κατηγορηθούν για σφάλματα που οδήγησαν σε παραβίαση.

Ένας άλλος τρόπος προβολής αυτής της διάκρισης:

 • Η κάλυψη πρώτου μέρους είναι σαν την ασφάλιση εμπορικής ιδιοκτησίας . Καλύπτει τις ζημιές μιας εταιρείας από καλυμμένες απώλειες στον κυβερνοχώρο.
 • Η κάλυψη τρίτων είναι σαν τη γενική ασφάλιση αστικής ευθύνης . Καλύπτει νομικά έξοδα που προκύπτουν από την κατηγορία της ευθύνης μιας εταιρείας για πρόκληση ζημιών στον κυβερνοχώρο άλλης εταιρείας.

Ασφάλεια δικτύου

Η επένδυση για την κάλυψη ασφάλειας δικτύου είναι σημαντική για τις περισσότερες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που υπόκεινται σε κίνδυνο πληροφοριών και ιδιωτικού απορρήτου.

CYBER-0002
Cyber_risk

Ευθύνη απορρήτου

Η κάλυψη της ευθύνης απορρήτου είναι επίσης σημαντική για τις περισσότερες εταιρείες, ιδιαίτερα εκείνες με αποθήκευση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

Οι πληροφορίες πελατών και εργαζομένων μπορεί να είναι ευαίσθητες και οι παραβιάσεις που εκθέτουν τέτοια δεδομένα όχι μόνο απειλούν την ασφάλεια όσων έχουν παραβιαστεί, εκθέτουν και την επιχείρησή σας αλλά πιθανόν να σας ζητηθούν και ευθύνες. 

Σε ένα Cyber συμβόλαιο, η κάλυψη ευθύνης απορρήτου προστατεύει την εταιρεία σας από τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από περιστατικό στον κυβερνοχώρο ή παράβαση του νόμου περί απορρήτου. Αυτά τα κόστη τρίτων μπορεί να προκύψουν, από μια συμβατική υποχρέωση, μέχρι τις ρυθμιστικές έρευνες από την ΑΠΔΠΧ και τα δικαστήρια. 

Τέτοια παραδείγματα κάλυψης της ευθύνης απορρήτου μπορεί να είναι:

 1. Προάσπιση του οργανισμού σας από δικαστικές αγωγές καταναλωτών και χρηματοδότηση πιθανού διακανονισμού σε περίπτωση περιστατικού στον κυβερνοχώρο ή παραβίασης δεδομένων
 2. Νομικές δαπάνες, πρόστιμα και κυρώσεις που προκύπτουν λόγω έρευνας από την ΑΠΔΠΧ ή την επιβολή του νόμου· από τα δικαστήρια. Ειδικά τώρα με την εφαρμογή κανονισμών όπως ο GDPR για το απόρρητο και τα αντίστοιχα πρόστιμα ή κυρώσεις.

Αξιολόγηση Κινδύνου Cyber

Subscrible for latest topics

 

Σε σχεδόν καθημερινή βάση, οι απειλές στον κυβερνοχώρο από αυξανόμενη ποικιλία χτυπούν κάθε μέγεθος οργανισμού, από μικρές επιχειρήσεις έως ομοσπονδιακές κυβέρνηση. Αυτοί που δεν σκέφτονται τις απειλές στον κυβερνοχώρο και ο τρόπος αντιμετώπισης τους μπορεί να αναγκαστεί να χειριστεί ένα πρόβλημα όταν δεν το περιμένουν. Αυτός ο Οδηγός Αγοράς για Ασφάλιση αστικής ευθύνης στον κυβερνοχώρο θα παρέχει το πληροφορίες που χρειάζεστε για να προσδιορίσετε καλύτερα τους κινδύνους στον κυβερνοχώρο δικό σας οργανισμό, κατανοήστε τι καλύπτει η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και αναγνωρίζουν πώς μια ολοκληρωμένη προσέγγιση είναι ο καλύτερος τρόπος προστατέψτε τον οργανισμό σας.

Διακοπή επιχείρησης δικτύου

Είναι εξαρτημένος ο οργανισμός σας από την τεχνολογία για να λειτουργήσει; 

Άν η απάντηση είναι ΝΑΙ ... η κάλυψη διακοπής επιχειρηματικής λειτουργίας στο διαδίκτυο είναι απαραίτητη. Σας παρέχει λύσεις σε περίπτωση κυβερνοεπίθεσης, για ν' αντιμετωπίσετε τον λειτουργικό κίνδυνο στον κυβερνοχώρο.

Όταν το δίκτυό σας η το δίκτυο ενός παρόχου στον οποίο βασίζεστε για τη λειτουργία πέφτει λόγω ενός συμβάντος, μπορείτε να ανακτήσετε τα χαμένα κέρδη, τα πάγια έξοδα και τα πρόσθετα έξοδα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του χρόνου που επηρεάστηκε η επιχείρησή σας.

Αυτό περιλαμβάνει απώλεια που προκύπτει από:

 • Αποτυχίες ασφαλείας, όπως μια εισβολή τρίτου μέρους
 • Αποτυχία συστήματος, όπως αποτυχία ενημέρωσης κώδικα λογισμικού ή ανθρώπινο σφάλμα
tech01
xps-2L-0vnCnzcU-unsplash

Ευθύνη Media

Η ασφάλιση αστικής ευθύνης μέσων ενημέρωσης, παρέχει κάλυψη για παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας, εκτός από παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, που προκύπτει από τη διαφήμιση των υπηρεσιών σας. Συχνά ισχύει τόσο για τη διαφήμισή σας στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο και για την έντυπη διαφήμιση.

Σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις, πρέπει να δώσουν μεγάλη προσοχή σε πιθανές εκθέσεις όπως παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, δυσφήμιση και διαφημιστικό τραυματισμό.

Συνήθως, οι εταιρείες φέρουν έκθεση ευθυνών στα μέσα ενημέρωσης σε τρεις βασικούς τομείς, μέσω

 • των λειτουργιών τους,
 • των προϊόντων τους και
 • των προωθητικών ενεργειών τους.

Λάθη και παραλείψεις

Ένα συμβάν στον κυβερνοχώρο θα μπορούσε να σας εμποδίσει να εκπληρώσετε τις συμβατικές σας υποχρεώσεις και να παρέχετε υπηρεσίες στους πελάτες σας. Η παροχή από Λάθη και Παραλείψεις ( E&O ) καλύπτει αξιώσεις που προκύπτουν από σφάλματα στην απόδοση ή αδυναμία παροχής των υπηρεσιών σας.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει υπηρεσίες, όπως λογισμικό και συμβουλευτικές υπηρεσίες, ή πιο παραδοσιακούς επαγγελματίες όπως δικηγόρους, γιατρούς, αρχιτέκτονες και μηχανικούς.

Η κάλυψη από Λάθη και Παραλείψεις E&O αντιμετωπίζει ισχυρισμούς για αμέλεια ή παραβίαση της σύμβασης σε περίπτωση που συμβεί αυτό και μπορεί να περιλαμβάνει δικαστικά έξοδα άμυνας ή αποζημίωση που προκύπτει από αγωγή ή διαφωνία με τους πελάτες σας.

amy-hirschi-uwpo02K55zw-unsplash

Διαβάστε περισσότερα:

Ασφάλιση Cyber:

Προσαρμοσμένη για τις μοναδικές σας απειλές στον κυβερνοχώρο

 

Η εξειδικευμένη ομάδα μας στον κυβερνοχώρο αξιολογεί συνεχώς τις πιο πρόσφατες απειλές και διαπραγματεύεται με παρόχους για να βελτιώσει και να φέρει στα μέτρα σας, την κάλυψη στον κυβερνοχώρο.

Θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο ερώτημα ... ποιες παροχές χρειάζεται η επιχείρηση μου;

Θα σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε τα βασικά που περιλαμβάνονται σε κάθε συμβόλαιο και σε ποια σημεία η κάλυψη μπορεί να επεκταθεί και να ενισχυθεί για τις ιδιαίτερες ανάγκες σας.

Η ασφάλιση αστικής ευθύνης στον κυβερνοχώρο είναι κρίσιμης σημασίας

Όλες οι επιχειρήσεις πλέον αποθηκεύουν ή επεξεργάζονται μεγάλο όγκο προσωπικών δεδομένων και βασίζονται στην τεχνολογία για τη λειτουργία τους.

Εάν η εργασία σας είναι σε έναν κλάδο με υψηλή επεξεργασία ευαίσθητων δεδομένων, όπως η υγειονομική περίθαλψη ή τα χρηματοοικονομικά, πρέπει να συμμορφώνεστε με τις διατάξεις για την ασφάλεια των δεδομένων διαφορετικά θα αντιμετωπίσετε κυρώσεις. 

Ανεξάρτητα από τον κλάδο σας, η ασφάλιση αστικής ευθύνης στον κυβερνοχώρο αποτελεί συχνά συμβατική απαίτηση και σημαντικό μέρος της δέουσας επιμέλειας του διοικητικού συμβουλίου σας.

Για αυτούς και ακόμη περισσότερους λόγους, η ασφάλιση αστικής ευθύνης στον κυβερνοχώρο είναι απαραίτητο μέρος της σημερινής διαχείρισης του ασφαλιστικού κινδύνου.

 

Η καλύτερη ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι τόσο μοναδική όσο και εσείς

Ένα Cyber insurance που ταιριάζει σε όλους σπάνια ταιριάζει καλύτερα στις περισσότερες εταιρείες. Είναι αλήθεια ότι τα περισσότερα συμβόλαια στον κυβερνοχώρο περιέχουν κάποιο συνδυασμό των παραπάνω στοιχείων κάλυψης και μέχρι τα πλήρη όρια του  συμβολαίου.

Αλλά πέρα ​​από τις βασικές καλύψεις, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες προσθήκες κάλυψης που είναι πιο εξατομικευμένες και παρέχουν καλύτερη κάλυψη, ειδικά για νέους πελάτες και καταστάσεις που δεν είναι ήδη καλά κατανοητές.

Αυτές οι βελτιώσεις σε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο κυβερνοασφάλισης δεν είναι πάντα διαθέσιμες. Θα πρέπει να ξέρετε να τις ζητήσετε, να έχετε κάνει με τον σύμβουλο σας ανάλυση του κινδύνου και εάν είναι διαθέσιμες, γενικά περιορίζονται σε ένα ποσό μικρότερο από το πλήρες όριο του συμβολαίου.

Μερικές από αυτές είναι:

PAY-0004

Η κάλυψη απάτης Social Engineering

Αυτά τα ενοχλητικά phishing emails μπορούν να προκαλέσουν πραγματική ζημιά στις ταμειακές ροές σας. Η κάλυψη κοινωνικής μηχανικής (Social Engineering), έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τις εταιρείες από καταστάσεις απάτης με μεταφορά κεφαλαίων. Το πιο συνηθισμένο παράδειγμα είναι ότι ένας υπάλληλος εξαπατήθηκε να στείλει χρήματα από τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς σε έναν κακόβουλο χάκερ.

Η κάλυψη (Social Engineering) μπορεί επίσης να βρεθεί στα περισσότερα σύγχρονα ασφαλιστήρια συμβόλαια crime, μερικές φορές σε υψηλότερα όρια και ευρύτερη κάλυψη από ό,τι σε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ειδικά για τον κυβερνοχώρο.

Είναι σημαντικό να συνεργαστείτε με τον Σύμβουλο σας για να κατανοήσετε πώς ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο στον κυβερνοχώρο και το έγκλημα μπορεί να λειτουργήσει μαζί στην κάλυψη κοινωνικής μηχανικής (Social Engineering) προς όφελός σας.

Η κάλυψη απάτης μεταφοράς χρημάτων

Η κάλυψη απάτης μεταφοράς χρημάτων ισχύει για απώλεια χρημάτων από το χρηματοπιστωτικό ίδρυμά σας που συνδέει χρήματα σε λογαριασμό ενός εγκληματία στον κυβερνοχώρο από τον τραπεζικό λογαριασμό σας βάσει αιτήματος από έναν εισβολέα που χρησιμοποιεί παραβιασμένα διαπιστευτήρια. Αυτή η κάλυψη είναι μια διευρυμένη προσφορά από ασφαλιστές στον κυβερνοχώρο και το έγκλημα.

BUSINESS_0005
MONEY-0001

Η κάλυψη χειραγώγησης τιμολογίων

 1. Η κάλυψη χειραγώγησης τιμολογίων ισχύει για απώλεια από πελάτη ή πωλητή που μεταφέρει χρήματα σε λογαριασμό εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο με βάση ένα δόλιο τιμολόγιο που στάλθηκε από το δίκτυό σας και φαινόταν νόμιμο. Αυτή η κάλυψη είναι μια διευρυμένη προσφορά μόνο από ασφαλιστές στον κυβερνοχώρο.