Πρίν φύγεις ...

Η Πρόκληση του industry 4.0

Όταν η Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση αρχίσει να διαμορφώνεται, οι ευκαιρίες που θα είναι διαθέσιμες στις επιχειρήσεις, όπως η βελτιωμένη εξυπηρέτηση πελατών, η ισχυρότερη πρόσβαση στα δεδομένα και ο ψηφιακός μετασχηματισμός, θα είναι τεράστιες.

περισσότερα 

Industry 4.0 στην Ελάδα

Το πρόβλημα όμως στην χώρα μας είναι θεμελιώδες, καθώς την ίδια στιγμή που οι υπόλοιπες χώρες ετοιμάζουν την βιομηχανία τους για τον ερχομό της νέας εποχής, εμείς προσπαθούμε να φτιάξουμε βιομηχανία.

περισσότερα

Η θέση της επιχείρησης σας στο industry 4.0

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να κοιτάξετε τους στόχους και τις προκλήσεις σας και τις δυνατότητες που χρειάζεστε στο ταξίδι σας στο Industry 4.0.

περισσότερα

Συχνές Ερωτήσεις

Αναζητήστε την Δωρεάν γνώση μέσα από το instech για να ξεκλειδώσετε τις ηγετικές σας ικανότητες και να οδηγήσετε την επιχείρηση σας στον ψηφιακό μετασχηματισμό και το Industry 4

περισσότερα

Τί σημαίνει Μετασχηματισμός επιχειρήσεων

Βρισκόμαστε στη μέση μιας σημαντικής μεταμόρφωσης σχετικά με τον τρόπο παραγωγής προϊόντων χάρη στην ψηφιοποίηση της κατασκευής. Αυτή η μετάβαση είναι τόσο συναρπαστική και ονομάζεται Industry 4.0 (4η Βιομηχανική επανάσταση) για να αντιπροσωπεύσει την επανάσταση που συμβαίνει στη μεταποίηση.

 

 

.

Ψηφιακός μετασχηματισμός το 2021
Οδηγός επιχειρηματικού ηγέτη για μελλοντικές
προκλήσεις και ευκαιρίες

instech_regular

Ο Μετασχηματισμός των ΜμΕ Επιχειρήσεων ανά Βιομηχανία ...

Όλοι μιλούν για τη βιομηχανία 4.0, την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση και πώς πρόκειται να αλλάξει τη βιομηχανική λέξη. Όλοι πιστεύουν ότι έχουν να κάνουν με ρομποτικό, αυτοματισμό πλήρους σπιτιού και όχι περισσότερα ανθρώπινα όντα στα εργοστάσια. Λοιπόν, κατά τη γνώμη μου, αυτή η εικόνα του μέλλοντος της κατασκευής είναι λάθος!

Read more

... Πρωτογενής Τομέας

 

Αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της οικονομίας & περιλαμβάνει κάθε βιομηχανία που συμμετέχει στην εξόρυξη και παραγωγή πρώτων υλών, αλλά και τη μηχανοργάνωση αυτής

 

... Δευτερογενής Τομέας

Χωρίζεται συχνά σε ελαφριά και βαριά βιομηχανία & περιλαμβάνει τις βιομηχανίες που παράγουν ένα τελικό χρησιμοποιήσιμο  προϊόν  κατάλληλα για χρήση από άλλες επιχειρήσεις, για εξαγωγή ή πώληση σε εγχώριους καταναλωτές ή ασχολούνται με τις κατασκευές .

 

... Τριτογενής Τομέας

Παράγει υπηρεσίες αντί των τελικών προϊόντων. Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν τη μεταφορά , διανομή και πώληση αγαθών από παραγωγό σε καταναλωτή, (στη χονδρική και λιανική πώληση , την συμβουλευτική, την ψυχαγωγία κλπ

... Τεταρτογενής Τομέας

Είναι το τμήμα της οικονομίας που βασίζεται στη γνώση, το οποίο συνήθως περιλαμβάνει οικονομικούς τομείς προσανατολισμένους στην τεχνολογία των πληροφοριών . μέσα μαζικής ενημέρωσης, έρευνα και ανάπτυξη, εκπαίδευση , κλπ

Δείτε πως θα είναι το επόμενο φυσιολογικό για τις ΜμΕ και την πορεία τους προς τον ψηφιακό Μετασχηματισμό, κάνοντας λήψη του ΔΩΡΕΑΝ instech-Box

MEETING-0042

Η λάθος εικόνα με την 4η Βιομηχανική επανάσταση και πώς μπορεί να διορθωθεί!

Όλοι μιλούν για τη βιομηχανία 4.0, την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση και πώς πρόκειται να αλλάξει τη βιομηχανική λέξη. Όλοι πιστεύουν ότι έχουν να κάνουν με ρομποτικό, αυτοματισμό πλήρους σπιτιού και όχι περισσότερα ανθρώπινα όντα στα εργοστάσια. Λοιπόν, κατά τη γνώμη μου, αυτή η εικόνα του μέλλοντος της κατασκευής είναι λάθος!

περισσότερα

Insights.

Subscribe for latest topics

“ Οι ΜμΕ πρέπει ν’ αναπτύξουν μια ολοκληρωμένη άποψη για το πώς η τεχνολογία επηρεάζει την ζωή μας και αναδιαμορφώνει το οικονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και ανθρώπινο περιβάλλον μας. Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει εποχή που να υπόσχεται τόσα πολλά με τόσο μεγάλους κινδύνους.”

"Παρέχουμε οδηγούς μετασχηματισμού ΜμΕ ανά Τομέα Βιομηχανίας όπου μπορείτε να πάρετε ιδέες και πληροφορίες για την μετάβαση της δικής σας επιχείρησης"

Τα οφέλη των ΜμΕ από το Industry 4

Είτε πρόκειται για το Industry 4.0, το Smart Industry ή το Industrial Internet, υπάρχουν πολλά οφέλη για τους κατασκευαστές να μεταμορφώσουν τον τρόπο που εργάζονται.

Έχουμε αναφέρει ορισμένα οφέλη, κινδύνους και προκλήσεις νωρίτερα σε αυτήν την επισκόπηση, αλλά ας δούμε λίγο πιο κοντά σε μερικά από τα κύρια πλεονεκτήματα. Αρκετά από αυτά διερευνώνται επίσης σε βάθος σε άλλα άρθρα σε αυτόν τον ιστότοπο.

 

 

 

 

 

Αυτό που προσφέρουμε στις ΜμΕ

Εδώ στο insTech, συζητάμε τις προκλήσεις που μπορεί να επηρεάσουν τις ΜμΕ όταν προσπαθούν να εφαρμόσουν αυτές τις ψηφιακές τεχνολογίες στη δομή τους, καθώς και τις λύσεις που τους προσφέρει το επιχειρηματικό οικοσύστημα και αφορούν.

  1. την Επένδυση των κεφαλαίων τους
  2. την διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού
  3. την δημιουργία τυποποιημένων συστημάτων
  4. την διαχείριση του κινδύνου
  5. την ασφάλεια των δεδομένων
  6. την επιχειρηματική συνέχεια

 

 

 

 

Σκέψεις για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι μια νέα ιδέα. Ο όρος «ψηφιακός μετασχηματισμός» έχει εξελιχθεί από μια μοντέρνα φράση σε μια must-have επιχειρηματική στρατηγική και δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης. Στην πραγματικότητα, οι παγκόσμιες δαπάνες για αυτά τα έργα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 2,1 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2021.

Το να γίνεις ψηφιακός πρωταθλητής δεν είναι εύκολο επίτευγμα - ο στρατηγικός ψηφιακός μετασχηματισμός έχει προχωρήσει πέρα ​​από την πληροφορική για να επηρεάσει ολόκληρες επιχειρήσεις, με απώτερο στόχο τον εκσυγχρονισμό του τρόπου λειτουργίας, ανταγωνισμού και εξέλιξης των εταιρειών.