Δημιουργήσαμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού, Digital ecosystem, για την εκκίνηση, αναβάθμιση & χρηματοδότηση, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Startups.

Νέες απειλές στον κυβερνοχώρο συνεχίζουν να εμφανίζονται σχεδόν καθημερινά, πλήττοντας οργανισμούς κάθε μεγέθους, από ελεύθερους επαγγελματίες έως μεγάλες εταιρείες και το Δημόσιο.

Η ασφάλιση αστικής ευθύνης στον κυβερνοχώρο είναι κρίσιμης σημασίας

Όλες οι επιχειρήσεις πλέον αποθηκεύουν ή επεξεργάζονται μεγάλο όγκο προσωπικών δεδομένων και βασίζονται στην τεχνολογία για τη λειτουργία τους.

Εάν η εργασία σας είναι σε έναν κλάδο με υψηλή επεξεργασία ευαίσθητων δεδομένων, όπως η υγειονομική περίθαλψη ή τα χρηματοοικονομικά, πρέπει να συμμορφώνεστε με τις διατάξεις για την ασφάλεια των δεδομένων διαφορετικά θα αντιμετωπίσετε κυρώσεις. 

Ανεξάρτητα από τον κλάδο σας, η ασφάλιση αστικής ευθύνης στον κυβερνοχώρο αποτελεί συχνά συμβατική απαίτηση και σημαντικό μέρος της δέουσας επιμέλειας του διοικητικού συμβουλίου σας.

Για αυτούς και ακόμη περισσότερους λόγους, η ασφάλιση αστικής ευθύνης στον κυβερνοχώρο είναι απαραίτητο μέρος της σημερινής διαχείρισης του ασφαλιστικού κινδύνου.

1

Η Cyber ​​Insurance ανταποκρίνεται στο ransomware . 

Κάθε CISO θα σας πει ότι η ασφάλεια του δικτύου είναι σημαντική, αλλά κανένας δεν θα πει ότι η ασφάλειά του είναι αδιαπέραστη. Όταν η ασφάλεια αποτυγχάνει, η ασφάλιση στον κυβερνοχώρο είναι ένα σημαντικό backstop που πρέπει να έχετε. Από την πληρωμή λύτρων έως τις έρευνες τις ΑΠΔΠΧ έως τις απώλειες λόγω διακοπής επιχειρήσεων, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ανταποκρίνεται στο ransomware.

2

Βασίζεστε στην τεχνολογία για τη λειτουργία της επιχείρησής σας . 

Καθώς οι επιχειρήσεις αναπτύσσονται, αυξάνουν τη χρήση τεχνολογίας για να λειτουργήσουν. Αυτή η εξάρτηση μεγεθύνει και τον κίνδυνο στον κυβερνοχώρο. Παρότι η διαθέσιμη τεχνολογία Security είναι τεράστια, ο επιχειρηματικός αντίκτυπος δεν μηδενίζεται και η πιθανή ζημιά που θα προέκυπτε θα μπορούσε να μετριαστεί με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

3

Ο οργανισμός σας διαθέτει μεγάλο όγκο προσωπικών δεδομένων . 

Η συλλογή, η επεξεργασία και η αποθήκευση μεγάλου όγκου προσωπικών δεδομένων προμηθευτών, πελατών και υπαλλήλων υπόκειται σε πολλές εταιρείες σε νόμους περί παραβίασης δεδομένων που ισχύουν από τον GDPR και ελέγχονται από την ΑΠΔΠΧ. Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο μπορεί να βοηθήσει στην κάλυψη δαπανών συμμόρφωσης με την πολιτειακή, και διεθνή νομοθεσία.

4

Είναι μέρος της δέουσας επιμέλειας του διοικητικού συμβουλίου σας . 

Η πρωταρχική δουλειά των διευθυντών του διοικητικού συμβουλίου είναι να οδηγήσουν την εταιρεία στην ευημερία . Δίνοντας τη δέουσα επιμέλεια στα καθήκοντά τους στο διοικητικό συμβούλιο, οι διευθυντές του διοικητικού συμβουλίου καθοδηγούν καλά την εταιρεία. 

Με αυτόν τον τρόπο, προστατεύουν επίσης τα συμφέροντα των μετόχων και των ενδιαφερομένων, καθώς και διασφαλίζουν καλή εταιρική διακυβέρνηση, προασπίζοντας την εταιρική κοινωνική ευθύνη και επιδεικνύοντας ακεραιότητα και ηθική συμπεριφορά. 

Ο ρόλος του διευθυντή του διοικητικού συμβουλίου απαιτεί τη δέουσα επιμέλεια σε όλους αυτούς τους τομείς και πρέπει να είναι εμφανής σε κάθε ενέργεια και απόφαση που λαμβάνουν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι κορυφαία για ένα επιμελές συμβούλιο.

5

Υπόκειστε σε κανονισμούς απορρήτου . 

Οι κανόνες προστασίας δεδομένων της ΕΕ εγγυώνται την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων όποτε συλλέγονται – για παράδειγμα, όταν αγοράζετε κάτι στο διαδίκτυο, κάνετε αίτηση για δουλειά ή ζητάτε τραπεζικό δάνειο. Αυτοί οι κανόνες ισχύουν τόσο για εταιρείες και οργανισμούς (δημόσιους και ιδιωτικούς) στην ΕΕ όσο και για όσους εδρεύουν εκτός ΕΕ και προσφέρουν αγαθά ή υπηρεσίες στην ΕΕ , όπως το Facebook ή το Amazon, όποτε αυτές οι εταιρείες ζητούν ή επαναχρησιμοποιούν τα προσωπικά δεδομένα ατόμων στην ΕΕ.

Δεν έχει σημασία ποια μορφή έχουν τα δεδομένα – διαδικτυακά σε σύστημα υπολογιστή ή σε χαρτί σε δομημένο αρχείο – κάθε φορά που αποθηκεύονται ή υποβάλλονται σε επεξεργασία πληροφορίες που σας ταυτοποιούν άμεσα ή έμμεσα ως άτομο, τα δικαιώματά σας προστασίας δεδομένων πρέπει να γίνονται σεβαστά.

Οι αυστηρά ρυθμιζόμενες βιομηχανίες, όπως η υγειονομική περίθαλψη και τα χρηματοοικονομικά, δεν είναι πλέον οι μόνοι κλάδοι που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο κυρώσεων για αποτυχίες συμμόρφωσης με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και το απόρρητο.

6

Πιθανόν να υπάρχει συμβατική απαίτηση σας.

Οι συμβατικές απαιτήσεις  αποτελούν μέρος της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Υπάρχουν συμβάσεις με συνεργάτες και πωλητές και υπάρχουν συμβάσεις εργασίας. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων δυσκολεύονται να εξετάσουν κάθε σύμβαση που έρχεται στο γραφείο τους. Εξαιτίας αυτού, είναι σημαντικό να κατανοήσουν τα στοιχεία μιας σύμβασης που την καθιστούν νόμιμη και δεσμευτική. 

Πολλές από αυτές τις συμβάσεις με πωλητές ή πελάτες απαιτούν να υπάρχει ασφάλεια στον κυβερνοχώρο πριν από την εκτέλεση της σύμβασης.

7

Το συμβόλαιο Έρχεται με συμβουλές για ένα σχέδιο απόκρισης συμβάντων με το κλειδί στο χέρι . 

Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια στον κυβερνοχώρο συνοδεύονται από μια ομάδα πωλητών που ειδικεύονται στην αντιμετώπιση περιστατικών—από νομική συμβουλευτική μέχρι εγκληματολογία πληροφορικής, ειδοποίηση καταναλωτών, τηλεφωνικά κέντρα κατ' απαίτηση και ειδικούς δημοσίων σχέσεων.

8

Οι υπηρεσίες πριν από το συμβάν περιλαμβάνονται ως μέρος της ασφάλισης . 

Πολλά ασφαλιστήρια συμβόλαια κυβερνοασφάλισης συνοδεύονται από υπηρεσίες μετριασμού κινδύνου πριν από την απώλεια που περιλαμβάνονται στο ασφάλιστρο ή προσφέρονται με έκπτωση. Αυτά τα εργαλεία ασφαλείας και οι βέλτιστες πρακτικές μπορούν να αντισταθμίσουν τις δαπάνες ασφαλείας και να προσφέρουν σημαντική αξία, ιδιαίτερα για τις μικρές έως μεσαίες επιχειρήσεις.

Λάβετε συμβουλές σχετικά με τη διαχείριση του κινδύνου, συμβουλές Cyber Security κλπ.

Για να διευκολύνετε την αξιολόγηση και τον μετριασμό του κινδύνου σας στον κυβερνοχώρο, ανατρέξτε στον Οδηγό μας για την ασφάλιση ευθύνης στον κυβερνοχώρο :

by:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *