Δημιουργήσαμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού, Digital ecosystem, για την εκκίνηση, αναβάθμιση & χρηματοδότηση, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Startups.

Νεοεισερχόμενοι aggregators, insurtechs, πλατφόρμες πώλησης προϊόντων direct, εξειδικευμένοι ψηφιακοί εισβολείς διαλύουν όλους τους τομείς της αλυσίδας αξίας, αφαιρώντας μερίδια εσόδων από τους κατεστημένους φορείς.

Οι παραδοσιακοί Agents & Brokers που θέλουν να αντιμετωπίσουν τους ψηφιακούς παίκτες, πρέπει να γνωρίζουν καλά, πώς αλλάζει η αγορά και πώς ανταποκρίνονται οι ανταγωνιστές τους.

 

CYBER-0047

Οι Insurtechs έχουν μεγαλύτερη ευελιξία από τους παραδοσιακούς ασφαλιστές

Παρά τη έλλειψη της συνεργατικής κουλτούρας στον κλάδο τα οικοσυστήματα, όπως το insTech, έρχονται να βοηθήσουν την πειθαρχημένη μετάβαση στον ψηφιακό κόσμο της χρηματοδότησης επιχειρηματικών συμμετοχών. Βοηθούν στην εξειδίκευση επιλεγμένων μερών της αλυσίδας αξίας, όπως η συλλογή δεδομένων. Εδώ στο insTech στοχεύουμε να διαταράξουμε το σημερινό επιχειρηματικό μοντέλο.

Μια τέτοια σταθερή ροή πόρων. στην ψηφιοποίηση, δίνει τη δυνατότητα σε Agents & Brokers με την καθοδήγηση της ηγετικής ομάδας του οικοσυστήματος να σχεδιάζουν μία digital και startup αρχιτεκτονική.  Τους δίνει ένα σημαντικό τεχνολογικό πλεονέκτημα έναντι των κατεστημένων φορέων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ν' αποφεύγουν την επιβάρυνση της λειτουργίας τους με παλαιού τύπου συστήματα που δεν έχουν εκσυγχρονιστεί ή επαναπλατφορμιστεί. Η νεότερη τεχνολογία βοηθά επίσης τις επιχειρήσεις τους να προσελκύουν πιο εύκολα κορυφαία ταλέντα από τον ψηφιακό κόσμο και την τεχνολογία.

Ενώ οι παραδοσιακοί Agents & Brokers μπορεί να έχουν σήμερα πιο σταθερά κέρδη, οι ηγέτες που θέλουν να μεταβούν στο insurtech πρέπει να εκτιμούν και να επανεπενδύουν στην επιταχυνόμενη κλιμάκωση έναντι της σταθερής κερδοφορίας. Αυτή η προσέγγιση μπορεί να δυσκολεύει αυτούς που θέλουν να κάνουν την μετάβαση. Τους αναγκάζει να διατηρήσουν μία συνδυασμένη αναλογία (ο λόγος του αθροίσματος της επανεπένδυσης και δαπανών διαιρούμενος με το άθροισμα των κερδών) πέραν του 100 τοις εκατό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Παράλληλα εστιάζονται στην εκθετική κλιμάκωση με γρήγορο ρυθμό.

"Νομίζω ότι το ερώτημα είναι αν το insurtech και οι παραδοσιακοί Agents & Brokers θ' ανταγωνίζονται συνεχώς μεταξύ τους ή αν τελικά θα βρουν νέους τρόπους συνεργασίας."

 

OFFICE-0002

Μαθαίνοντας από ψηφιακούς ανταγωνιστές

 

Η μάθηση από ψηφιακούς εισβολείς είναι ένα κρίσιμο βήμα για την οικοδόμηση νέων ψηφιακών insurtech επιχειρήσεων. Ωστόσο, παραδοσιακοί Agents & Brokers δεν πρέπει να παραβλέψουν τι φέρνουν στο τραπέζι. Στο insTech αντλούμε τις γνώσεις μας από την παγκόσμια εξάπλωση των insurtech, που έχουν επιδιώξει την οικοδόμηση ψηφιακών επιχειρήσεων.

Υπάρχουν διάφορα σημεία που πρέπει να έχουν υπόψη οι παραδοσιακοί ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές.

 

1. Μην υποτιμάτε το χρόνο και ενεργείστε άμεσα

Πολλές επιχειρηματικές επενδύσεις εξαντλούνται από χρόνο και πόρους όταν επιδιώκονται μεγάλα έργα, όπως η κατασκευή νέων επιχειρήσεων. Οι κατεστημένοι Agents & Brokes, ωστόσο, έχουν συχνά μεγαλύτερο ισολογισμό (αναλογικά με το μέγεθος τους) από τους ψηφιακούς insurtech εισβολείς. Επομένως έχουν κάποια ευελιξία όσον αφορά τον χρόνο και το κόστος.

Οι παραδοσιακοί Agents & Brokers ξεκινώντας να σχεδιάζουν, μια νέα insurtech επιχείρηση θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι το κόστος του έργου περιλαμβάνει ένα απόθεμα ασφαλείας. Σε περίπτωση που το χρονοδιάγραμμα επεκταθεί θα πρέπει να διευκρινίσουν τα προβλεπόμενα οφέλη για να δικαιολογήσουν τον επιπλέον χρόνο που απαιτείται για την κλιμάκωση τους.

 

2. Στηριχτείτε στην υπάρχουσα αξία του brand σας για να υποστηρίξετε την πρόσκτηση πελατών.

Η άμεση δημιουργία μιας ψηφιακής επιχείρησης insurtech, χωρίς την υποστήριξη της ήδη καθιερωμένης επωνυμίας ασφαλιστικής διαμεσολάβησης σαν επιταχυντή, είναι δαπανηρή και απαιτεί κεφάλαια κίνησης. Η οικοδόμηση μιας τέτοιας επιχείρησης σε υπάρχουσες βάσεις business-in-business είναι ένα τεράστιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, ειδικά εάν η επωνυμία σας είναι αξιόπιστη.

 

3. Εφαρμόστε την εμπειρία εξυπηρέτησης πελατών.

Παρόλο που οι πελάτες στρέφονται όλο και περισσότερο στα ψηφιακά κανάλια, μην υποτιμάτε την αξία της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης στα ψηφιακά μοντέλα. Οι πελάτες εκτιμούν την επιλογή να καλούν μια γραμμή υποστήριξης με ανθρώπινη συμμετοχή, η οποία μπορεί να είναι διαφοροποιητική.

 

 

Διαβάστε το Άρθρο:  Ξεκινήσετε την ψηφιακή σας επιχείρηση insurtech.

 

PERSON_0086

Οι πλατφόρμες και τα οικοσυστήματα κερδίζουν μερίδιο αγοράς

Μεγάλες πλατφόρμες και οικοσυστήματα αρχίζουν να προσφέρουν ασφαλιστικά προϊόντα στους πελάτες τη στιγμή που την χρειάζονται και άμεσα κάνοντας το σχετικό αίτημα παραλαμβάνουν το συμβόλαιο τους. Αυτό αποτελεί ένα κρίσιμο πλεονέκτημα έναντι των κατεστημένων διαμεσολαβητών.

Αυτές οι συνεργασίες μπορούν να ενισχύσουν τα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων (EBITDA) και να αυξήσουν τη διατήρηση των πελατών.

Οι insurtech ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές αυξάνουν επίσης το μερίδιο αγοράς σχεδόν σε όλη την χώρα.

Είτε μελετηθούν και αφομοιωθούν συνδυαστικά είτε μεμονωμένα, οι εξελίξεις αυτών των ψηφιακών παικτών ενισχύουν την ανάγκη των παραδοσιακών Agents & Brokers να ανταγωνίζονται πέρα ​​από τις βασικές τους δραστηριότητες.

Διαβάστε την συνέχεια του Άρθρου: Ξεκινήστε την ψηφιακή σας επιχείρηση insurtech

 

 

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε με e-mail
τα τελευταία νέα, σχετικά με το insTech

Θα σας στείλουμε Newsletter όταν δημοσιεύονται νέα άρθρα σχετικά με αυτό το θέμα.

Σχετικά με τους συγγραφείς


Konstantinos Paterakis
(I write about tech, cyber & finance)

  • Business Coach, Digital Marketeer, Author
  • Insurance Risk Management Analyst, CyRM
  • Co-Founder entrepreneurship ecosystem insTech,
  • Co-Founder & Μέλος Δ.Σ. cluster Panormos
PC_0049

Οι επίδοξοι insurtechs αναζητούν insurtech οικοσυστήματα

Οι νεοεισερχόμενοι insurtech Agents & Brokers δεν έχουν τους μεγάλους ισολογισμούς για να συντηρήσουν τα γεγονότα του μαύρου κύκνουΟι πιο διαβασμένοι παραδοσιακοί διαμεσολαβητές πρέπει να εκμεταλλευτούν την σημερινή ευκαιρία και να συμμετέχουν σε επιχειρηματικά insurtech οικοσυστήματα ( όπως το instech ). Με τον τρόπο αυτό μπορούν να συνεργαστούν με startups άλλων τομέων παίρνοντας έτοιμη δοκιμασμένη τεχνολογία με χαμηλό κόστος.

Η τεχνολογία, τους επιτρέπει να πουλήσουν ασφάλειες και συναφή προϊόντα, επεκτείνοντας τη βάση των πελατών τους. Στο insTech  δημιουργούμε και χρηματοδοτούμε τους Digital Partners, η οποίοι ενεργούν ως εξειδικευμένοι πάροχοι ασφαλιστικών προϊόντων και είναι συχνά συνεπενδυτές σε ψηφιακές επιχειρήσεις,

Το insTech αποτελεί ένα ακμάζον ασφαλιστικό και χρηματοοικονομικό οικοσύστημα.

Δημιουργούμε μια αποκλειστική ασφαλιστική πλατφόρμα B2B2C που παρέχει στους συνεργάτες ή σε άλλες πλατφόρμες πρόσβαση σε ορισμένα τμήματα πελατών. Τους δίνει την ευκαιρία να πουλήσουν ασφαλιστικά προϊόντα, από σύνθετες επιχειρηματικές ασφάλειες, ζωής έως προϊόντα σπιτιού, στο διαδίκτυο.

by:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *