Δημιουργήσαμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού, Digital ecosystem, για την εκκίνηση, αναβάθμιση & χρηματοδότηση, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Startups.

Η διαχείριση κινδύνων στον κυβερνοχώρο (cyber risk management)    είναι η διαδικασία εντοπισμού πιθανών κινδύνων, αξιολόγησης του αντίκτυπου αυτών των κινδύνων και σχεδιασμού του τρόπου αντίδρασης εάν οι κίνδυνοι γίνουν πραγματικότητα.

Το cyber risk management Περιλαμβάνει συνεχή παρακολούθηση ασφάλειας σε οικοσυστήματα εσωτερικού και τρίτων δικτύων, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όλες οι εκμεταλλεύσιμες ευπάθειες εντοπίζονται και αποκαθίστανται. Ανεξάρτητα από το μέγεθος ή τον κλάδο, είναι σημαντικό οι οργανισμοί να αναπτύξουν ένα σχέδιο διαχείρισης κινδύνων στον κυβερνοχώρο. Αν και ορισμένοι κίνδυνοι, ακόμη και αν εντοπιστούν εκ των προτέρων, δεν μπορούν να εξαλειφθούν, η αποτελεσματική διαχείριση κινδύνων στον κυβερνοχώρο μπορεί να συμβάλει στη  μείωση του πιθανού αντίκτυπου  των επιθέσεων και να σώσει την εταιρεία σας από οικονομική απώλεια και απώλεια φήμης.

Δημιουργία συστήματος διαχείρισης κινδύνων στον κυβερνοχώρο

Προτού δημιουργήσετε ένα σύστημα διαχείρισης cyber risk management για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, πρέπει πρώτα να καθορίσετε ποιους κινδύνους πρέπει να δώσετε προτεραιότητα. Οι οργανισμοί σε όλους τους κλάδους έχουν διαφορετικούς πιθανούς κινδύνους, επομένως είναι σημαντικό να δημιουργήσετε ένα σχέδιο διαχείρισης κινδύνου που αντιμετωπίζει τις σχετικές απειλές για την επιχείρησή σας.

Βασικές απειλές για παρακολούθηση

Η κατανόηση των διαφορετικών απειλών στον κυβερνοχώρο μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τρωτά σημεία στο δίκτυό σας και να ιεραρχήσετε καλύτερα τους κινδύνους. Οι πιθανοί κίνδυνοι περιλαμβάνουν:

 • Μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο δίκτυό σας
 • Κακή χρήση πληροφοριών ή διαρροή δεδομένων
 • Αποτυχημένες διαδικασίες
 • Απώλεια δεδομένων
 • Διακοπή εξυπηρέτησης

Μόλις εντοπιστούν οι απειλές, το επόμενο βήμα στο cyber risk management είναι να τις ταξινομήσετε με βάση τον κίνδυνο που παρουσιάζουν στην επιχείρησή σας. Καταγράψτε πρώτα τα επίπεδα κινδύνου και, στη συνέχεια, πραγματοποιήστε μια ανάλυση για να προσδιορίσετε πόσο πιθανό είναι να συμβεί ένα σενάριο κινδύνου και τι οικονομικό αντίκτυπο θα μπορούσε να έχει στην επιχείρησή σας εάν συμβεί.

 

Starter

Μάθετε πως θα μεταβείτε στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της επιχείρησης σας

Το instech βοηθά επαγγελματίες, ηγέτες ΜμΕ και Startupers να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στην ΕΕ.

Είναι ένα οικοσύστημα Κοινωνικού Σκοπού, για όλες τις επιχειρηματικές ανάγκες των ΜμΕ.

Παρέχει ΔΩΡΕΑΝ γνώση & υποστήριξη σχετικά με την πρόσβαση σε πληροφορίες αγοράς, την υπέρβαση νομικών εμποδίων και τον εντοπισμό πιθανών επιχειρηματικών εταίρων.

Το Πρόγραμμα εκκίνησης Starter, του insTech – Academy, είναι ο εξελιγμένος επιχειρηματικός επιταχυντής, ενός πρωτοποριακού οικοσυστήματος...

 

Ανάπτυξη ελέγχων ασφαλείας για τη διαχείριση του κινδύνου

Αφού κατατάξετε τους κινδύνους, το επόμενο βήμα είναι να αναπτύξετε ελέγχους ασφαλείας για να διαχειριστείτε την απειλή που αποτελούν για τον οργανισμό σας. Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί έλεγχοι ασφαλείας που μπορείτε να εφαρμόσετε για να μετριαστείτε πιθανές επιθέσεις κυβερνοασφάλειας στα δίκτυά σας.

Οι έλεγχοι ασφαλείας περιλαμβάνουν:

 • Ρύθμιση και διαμόρφωση τείχους προστασίας
 • Διαχωρισμός δικτύων
 • Δημιουργία και χρήση πολιτικής κωδικού πρόσβασης για όλους τους υπαλλήλους και τις συσκευές
 • Χρήση κρυπτογράφησης σε κατάσταση ηρεμίας και κατά τη μεταφορά
 • Εγκατάσταση εργαλείων anti-malware και anti-ransomware
 • Χρήση ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων για χρήστες που έχουν πρόσβαση σε επιχειρηματικά συστήματα
 • Χρήση λογισμικού διαχείρισης κινδύνου πωλητή

Αφού δημιουργήσετε ελέγχους ασφαλείας για την παρακολούθηση του κινδύνου, είναι σημαντικό να αξιολογείτε συνεχώς την αποτελεσματικότητά τους. Οι απειλές στον κυβερνοχώρο εξελίσσονται διαρκώς και γίνονται πιο περίπλοκες, επομένως για να παραμείνετε προστατευμένοι πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι έλεγχοι σας εντοπίζουν και αποκαθιστούν σωστά τον κίνδυνο.

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε με e-mail
τα τελευταία νέα, σχετικά με το insTech

Θα σας στείλουμε Newsletter όταν δημοσιεύονται νέα άρθρα σχετικά με αυτό το θέμα.
by:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *