Δημιουργήσαμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού, Digital ecosystem, για την εκκίνηση, αναβάθμιση & χρηματοδότηση, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Startups.

Η δημιουργία πολιτικών και διαδικασιών ασφάλειας των πληροφοριών είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσει κανείς την εφαρμογή του GDPR στην επιχείρηση του.

 

Με την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών ασφάλειας, ένας οργανισμός μπορεί να μειώσει την έκθεση του σε κυβερνοεπιθέσεις και να μειώσει την πιθανότητα να συμβεί ένα περιστατικό παραβίασης ασφάλειας συστημάτων.

Παρά το γεγονός ότι αυτά τα βήματα μπορούν να μειώσουν τον αριθμό των επιτυχημένων επιθέσεων, δεν είναι ρεαλιστικό να αναμένουμε ότι οι διαδικασίες και πολιτικές ασφάλειας των πληροφοριών μπορούν να προστατεύσουν πλήρως την εταιρία από περιστατικά ασφαλείας, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τα εξελιγμένα εργαλεία που είναι διαθέσιμα στους επιτιθέμενους.

 

Το Cyberattacks είναι το σύγχρονο έγκλημα και η Cyber insurance είναι ο τρόπος για να προστατευθεί η επιχείρηση από αυτό.

Η επανάσταση της τεχνολογίας άλλαξε ανεπανόρθωτα τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι επιχειρήσεις:

 

Αλλά η τεχνολογία άλλαξε επίσης θεμελιωδώς τη φύση των περιουσιακών στοιχείων. Η μετάβαση από τις φυσικές (ταχυδρομικές, χαρτογραφικές και τραπεζικές επιταγές) στις ψηφιακές (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, δεδομένα και ηλεκτρονικά κεφάλαια) σημαίνει ότι ορισμένα από τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησής μας, είναι τώρα προσβάσιμα από οποιονδήποτε στον κόσμο.

 

Το γεγονός αυτό αλλάζει επίσης τη φύση του κίνδυνου απώλειας τους, αυξάνοντας τον κίνδυνο κλοπής ή καταστροφής.

Τι πρέπει λοιπόν να προσέχουμε όταν μιλάμε για τον κυβερνοχώρο;

Τι χρειάζονται οι επιχειρήσεις για να προστατευθούν;

 

 

"Η πραγματική απάντηση είναι ένα συμβόλαιο Cyber insurance".

 

Ωστόσο, ενώ η τεχνολογική επανάσταση έχει φέρει μαζί της απαράμιλλα επίπεδα της ευκολίας και της επιλογής σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, έχει κάνει το ίδιο και για τον εγκληματικό υπόκοσμο. Είναι τώρα πολύ πιο εύκολο και πολύ πιο προσοδοφόρο για τους εγκληματίες να ασκούν τις επιθέσεις τους ψηφιακά και όχι σωματικά.

Οι Cyberattacks είναι το σύγχρονο έγκλημα και το Cyber insurance είναι ο τρόπος για να προστατευθεί μια επιχείρηση από αυτές

Για τον λόγο αυτό υπάρχουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια Cyber, τα οποία προστατεύουν από την απώλεια, την κλοπή ή την καταστροφή των ψηφιακών στοιχείων ενεργητικού της επιχείρησης.

Sign up for e-mails on new, insTech

Θα σας στείλουμε email όταν δημοσιεύονται νέα άρθρα σχετικά με αυτό το θέμα.

Σχετικά με τους συγγραφείς


Konstantinos Paterakis
(I write about tech, cyber & finance)

Insurance Risk Management Analyst, CyRM
Co-Founder & Μέλος Δ.Σ. cluster Panormos


view in Linkedin

by:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *