Ενώ η χρηματοδότηση μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα, εδώ εννοούμε την προσβασιμότητα των χρημάτων. Πολλές φορές δεν χρειάζεστε χρηματοδότηση, αυτό που χρειάζεστε είναι πελάτες .

Τί σημαίνει χρηματοδότηση

Η χρηματοδότηση μπορεί να συμβεί με διαφορετικούς τρόπους. Σε όλη την παγκόσμια εμπειρία μας, βλέπουμε επιχειρηματίες να αναζητούν χρηματοδότηση, και επίσης βλέπουμε χρηματοδότες να αναζητούν καλές επιχειρηματικές ιδέες. Υπάρχει πάντα μια υγιής συζήτηση για να αμφισβητήσουμε τι σκέφτονται οι επιχειρηματίες ή τι σκέφτονται οι διασκεδαστές. Η χρηματοδότηση μπορεί να προκύψει με τη μορφή μικροδανείων, από επενδυτές αγγέλου, φίλους και οικογένεια, επενδυτές κεφαλαίου, ιδιωτικά κεφάλαια, και φυσικά, IPO.

Πολλές φορές η καλύτερη χρηματοδότηση προέρχεται από τους πελάτες σας. Στον σημερινό κόσμο, η χρηματοδότηση από το πλήθος μπορεί να είναι ένα εργαλείο, καθώς ορισμένες χώρες ή κράτη ενδέχεται να επιτρέπουν συγκεκριμένες μορφές. Η πλήρης χρηματοδότηση μπορεί να συγκεντρώσει χρήματα από τους πελάτες σας με πολλούς τρόπους. Το ένα είναι μετρητά σε αντάλλαγμα για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, ένα άλλο θα ήταν μετρητά ως δωρεά για να ξεκινήσετε και το τρίτο μετρητά για τα ίδια κεφάλαια στην εταιρεία σας. Θυμηθείτε να ελέγξετε τους τοπικούς, πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς νόμους.

Η υπόθεση ότι έχετε πρόσβαση ή θα έχετε πρόσβαση σε χρήματα δίνει στους επιχειρηματίες το θάρρος να αναλάβουν τον κίνδυνο να προχωρήσουν. Δεν θέλετε να περιμένετε να συμβεί χρηματοδότηση για να κάνετε το πρώτο βήμα για να ξεκινήσετε την επιχείρηση. Πάντα ζητάτε αρκετά (αλλά όχι πάρα πολλά) χρήματα για τον διάδρομο. Σκεφτείτε το αεροδρόμιο - υπάρχει όριο στο μήκος του διαδρόμου - όχι πολύ μικρό, όχι πολύ μεγάλο, αλλά πρέπει να το διατηρήσετε. Ίσως χρειάζεστε XX, αλλά δεν μπορείτε να χειριστείτε τις πληρωμές στο τέλος.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙΣ

  • Μάθετε τις προυποθέσεις για να ζητήσετε χρηματοδότηση 
  • Μάθετε ποιες βιομηχανίες ή είδη επιχειρήσεων χρηματοδοτούμε 
  • Γνωρίστε τους τρόπους αποπληρωμής των χρημάτων ή τί άλλο μπορείτε να προσφέρετε.

crowdfunding in insTech

Η ΟΜΑΔΑ CROWDFUNDING

Το crowdfunding αποτελεί μια διαδικασία Χρηματοδότησης, που υλοποιείται μέσω του διαδικτύου και προωθείται με διάφορους, απλούς και χαμηλού κόστους, τρόπους.

 

Τί είναι το Crowfunding

Η έναρξη μιας εταιρείας είναι δύσκολη - είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Έχουμε αναπτύξει τις βέλτιστες πρακτικές για την έναρξη και την ανάπτυξη μιας εταιρείας σε μια σειρά οδηγών, σε συνδυασμό με συμβουλές από κορυφαίους επιχειρηματίες και επενδυτές της χώρας. Σε συνδυασμό με άλλα εργαλεία και πόρους, αυτοί οι οδηγοί θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε κοινά εμπόδια και να επιτύχετε περισσότερα, γρηγορότερα

Το crowdfunding -ή αλλιώς, participative financing –«χρηματοδότηση από το πλήθος» ή «συμμετοχική χρηματοδότηση»– είναι μία νέα μέθοδος για την άντληση πόρων από έναν μεγάλο αριθμό ενδιαφερόμενων για ένα θέμα, ζήτημα ή ιδέα.

Το Crowdfunding είναι μια μέθοδος συγκέντρωσης κεφαλαίων μέσω της συλλογικής προσπάθειας φίλων, οικογένειας, πελατών και μεμονωμένων επενδυτών. Αυτή η προσέγγιση αξιοποιεί τις συλλογικές προσπάθειες μιας μεγάλης ομάδας ατόμων - κυρίως μέσω διαδικτύου μέσω πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης και crowdfunding - και αξιοποιεί τα δίκτυά τους για μεγαλύτερη προσέγγιση και προβολή.

 

Οδηγός Crowfunding

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε για όσους είναι νέοι στο crowdfunding ή προσπαθούν να αποφασίσουν εάν είναι η σωστή προσέγγιση χρηματοδότησης για την επιχείρησή τους. Είτε είστε μια καθιερωμένη μικρή επιχείρηση που αναζητά κεφάλαιο ανάπτυξης, μια ολοκαίνουργια εκκίνηση που χρειάζεται να αγοράσει εξοπλισμό, ή απλά κάποιος που τελικά είναι έτοιμος να κάνει την ιδέα σας εκατομμυρίων δολαρίων πραγματικότητα, το crowdfunding θα μπορούσε να είναι ο τέλειος τρόπος για να πείτε την ιστορία σας και συνδεθείτε με τους υποστηρικτές σας. Εμείς στην Fundable είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε αν το crowdfunding είναι κατάλληλο για την επιχείρησή σας και για να ξεκινήσετε την επιτυχία της συγκέντρωσης χρημάτων.

Οδηγός Επενδυτών

Γράψαμε αυτόν τον οδηγό επενδυτών για ομάδες εκκίνησης και επιχειρηματίες που θέλουν να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση κεφαλαίων από επενδυτές για να ξεκινήσουν και να κλιμακώσουν επιχειρήσεις. Η ελπίδα μας είναι ότι θα χρησιμεύσει ως έμπιστος σύμβουλος και North Star καθώς ξεκινάτε την αναζήτηση κεφαλαίου.

Οδηγός Startup

Αυτός ο οδηγός εκκίνησης είναι γραμμένος για επιχειρηματίες που αναζητούν να ξεκινήσουν μια εταιρεία, καθώς και εκείνους που βρίσκονται στη διαδικασία δημιουργίας μιας. Τα τελευταία 20 χρόνια, η ομάδα μας έχει δημιουργήσει μια ισχυρή βάση γνώσεων για τη διαδικασία εκκίνησης, αποδεικνύοντας μια ιδέα για τη συγκέντρωση χρημάτων από VC στο Silicon Valley. Δεν έχουμε όλες τις απαντήσεις, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι αυτός ο οδηγός θα σας βάλει σε πολύ καλύτερο δρόμο και θα σας βοηθήσει να αποφύγετε πολλά εμπόδια.

Η Πλατφόρμα

Η συγκέντρωση χρημάτων στο διαδίκτυο είναι μια εξαιρετική λύση για τη χρηματοδότηση νεοσύστατων επιχειρήσεων.

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια αίθουσα ιδιωτικών συμφωνιών με όλες τις πληροφορίες και τα έγγραφα της εταιρείας σας δωρεάν.

Τα σχέδια συγκέντρωσης χρημάτων ξεκινούν από 299 $ / μήνα. Προγράμματα premium με πρόσθετες υπηρεσίες είναι διαθέσιμα για αγορά.

Κάνουμε την επιχειρηματικότητα ευκολότερη !!!

Phone: +30 210 8547220

Όραμα είναι ο πιο δυνατός σκοπός που κινητοποιεί τους ανθρώπους προς την επιτυχία.

Άν η μετριότητα δεν είναι για εσένα σπρώξε τον εαυτό σου λίγο περισσότερο από τους άλλους.

Angel investors insTech

Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων insTech

Οι Επιχειρηματικοί Άγγελοι (ΕΑ) είναι ένας επιτυχημένος θεσμός ο οποίος δραστηριοποιείται στο εξωτερικό και γενικότερα στις χώρες του δυτικού κόσμου εδώ και αρκετά χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Το ΕΒΕΑ, κρίνοντας ότι η λειτουργία των ΕΑ στην Ελλάδα είναι χρήσιμη και προσοδοφόρα για την οικονομία και την κοινωνία, δραστηριοποιείται στον θεσμό μέσω του Κέντρου Μελετών και Έρευνας (ΚεΜΕ) του, σε συνεργασία με το Κέντρου Μελετών και Εκπαίδευσης Χρηματοοικονομικής (ΚΕΜΕΧ) του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συστήνει τον θεσμό αυτό αποσκοπώντας στην αξιοποίηση καινοτόμων ιδεών για την βελτίωση της εξωστρέφειας, και για την καλλιέργεια της μετοχικής κουλτούρας.

Οι δραστηριότητες του ΔΕΑ-ΕΒΕΑ αρχικά αριθμούν τρείς βασικές διαστάσεις. Η πρώτη διάσταση αναφέρεται στην εξεύρεση ΕΑ στην Αττική αλλά και γενικότερα σε όλη τη χώρα, οι οποίοι θα αποτελέσουν το βασικό σκέλος του δικτύου, που κυρίως είναι έμπειροι ιδιώτες με επιτυχία στον επιχειρηματικό στίβο οι οποίοι θα επενδύσουν σε νέες και καινοτόμες επιχειρήσεις και ιδέες. Η δεύτερη διάσταση είναι η σύνδεση του ΔΕΑ-ΕΒΕΑ με καινοτόμους επιχειρηματίες, ερευνητικά ινστιτούτα και επιχειρήσεις οι οποίοι θα υποβάλουν επενδυτικές προτάσεις προς χρηματοδότηση από τους ΕΑ. Η τρίτη διάσταση αναφέρεται κυρίως στον οργανωτικό τομέα, βάσει του οποίου θα λειτουργήσει το ΔΕΑ-ΕΒΕΑ.

Αρχικά, η αποστολή του ΔΕΑ/ΕΒΕΑ είναι, ο προσδιορισμός και η διαχείριση του δικτύου των ΕΑ, η συγκέντρωση επενδυτικών προτάσεων, και η παρουσίασή τους, σε τακτά χρονικά διαστήματα προς τους ΕΑ του ΔΕΑ/ΕΒΕΑ. Σε δεύτερο στάδιο, η αποστολή του ΔΕΑ-ΕΒΕΑ μπορεί να διευρυνθεί, προσφέροντας υποστηρικτικές υπηρεσίες προς τους ΕΑ και τις επιχειρήσεις, οι οποίες συνδέονται με τα ζητήματα ελέγχων και διαπραγμάτευσης, έως ότου οι δύο πλευρές φθάσουν σε μια καταληκτική συμφωνία. Η προτοπόρα για τα ελληνικά δεδομένα υπηρεσία αυτή αναμένεται να λειτουργήσει ευεργετικά για τις υπό σύσταση αλλά και τις υφιστάμενες επιχειρήσεις, καθώς και για καινούργιες και καινοτόμες ιδέες, καλύπτοντας σημαντικά κενά που έχουν δημιουργηθεί από την μακροχρόνια ύφεση που βιώνει η χώρα την πρόσφατη περίοδο. Επιπλέον, αναμένεται να ενισχύσει την επενδυτική δραστηριότητα εντός των συνόρων, δίνοντας το έναυσμα σε μεγάλες επιχειρήσεις και ιδιώτες επιχειρηματίες-δυνητικούς ΕΑ- να προχωρήσουν είτε μεμονωμένα είτε συλλογικά, χρηματοδοτώντας αλλά και παρέχοντας διοικητικές συμβουλές σε καινούργια επενδυτικά σχέδιο. Το ΔΕΑ-ΕΒΑ θα ξεκινήσει στο προσεχές μέλλον εγγράφοντας ΕΑ-μέλη του καθώς και θα αναζητήσει επενδυτικές ιδέες από την αγορά.

Η ΟΜΑΔΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ

Το «Business angel investor» περιγράφει τον επενδυτή που δίνει τα χρήματά του σε μια startup, η μια ΜμΕ η οποία είναι μόλις στα πρώτα της βήματα μετά την αρχική ιδέα. Ουσιαστικά, καλύπτει το κενό μεταξύ των χρημάτων που δίνει η οικογένεια και οι φίλοι (FFF το λένε οι Αμερικανοί, Friends, Family and Fools) και των Venture Capitals τα οποία ψάχνουν ήδη εφαρμοσμένες ιδέες μερικών εκατομμυρίων δολαρίων.

Τί είναι το Δίκτυο angel investors

Οι angel investors συμμετέχουν κυρίως επειδή θέλουν να προσφέρουν τα χρήματά τους σε κάτι καινούριο -άλλωστε δεν βάζουν και πολλά- μαζί με την πολύτιμη εμπειρία τους και το δίκτυο των επαφών τους, δύο στοιχεία που λείπουν από τους νέους επιχειρηματίες και που αποδεικνύονται πάντα ανεκτίμητα.

Οι Επιχειρηματικοί Άγγελοι (ΕΑ) είναι ένας επιτυχημένος θεσμός ο οποίος δραστηριοποιείται στο εξωτερικό και γενικότερα στις χώρες του δυτικού κόσμου εδώ και αρκετά χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Το ΕΒΕΑ, κρίνοντας ότι η λειτουργία των ΕΑ στην Ελλάδα είναι χρήσιμη και προσοδοφόρα για την οικονομία και την κοινωνία, δραστηριοποιείται στον θεσμό μέσω του Κέντρου Μελετών και Έρευνας (ΚεΜΕ) του, σε συνεργασία με το Κέντρου Μελετών και Εκπαίδευσης Χρηματοοικονομικής (ΚΕΜΕΧ) του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συστήνει τον θεσμό αυτό αποσκοπώντας στην αξιοποίηση καινοτόμων ιδεών για την βελτίωση της εξωστρέφειας, και για την καλλιέργεια της μετοχικής κουλτούρας.

Οι δραστηριότητες του ΔΕΑ-ΕΒΕΑ αρχικά αριθμούν τρείς βασικές διαστάσεις. Η πρώτη διάσταση αναφέρεται στην εξεύρεση ΕΑ στην Αττική αλλά και γενικότερα σε όλη τη χώρα, οι οποίοι θα αποτελέσουν το βασικό σκέλος του δικτύου, που κυρίως είναι έμπειροι ιδιώτες με επιτυχία στον επιχειρηματικό στίβο οι οποίοι θα επενδύσουν σε νέες και καινοτόμες επιχειρήσεις και ιδέες. Η δεύτερη διάσταση είναι η σύνδεση του ΔΕΑ-ΕΒΕΑ με καινοτόμους επιχειρηματίες, ερευνητικά ινστιτούτα και επιχειρήσεις οι οποίοι θα υποβάλουν επενδυτικές προτάσεις προς χρηματοδότηση από τους ΕΑ. Η τρίτη διάσταση αναφέρεται κυρίως στον οργανωτικό τομέα, βάσει του οποίου θα λειτουργήσει το ΔΕΑ-ΕΒΕΑ.

Αρχικά, η αποστολή του ΔΕΑ/ΕΒΕΑ είναι, ο προσδιορισμός και η διαχείριση του δικτύου των ΕΑ, η συγκέντρωση επενδυτικών προτάσεων, και η παρουσίασή τους, σε τακτά χρονικά διαστήματα προς τους ΕΑ του ΔΕΑ/ΕΒΕΑ. Σε δεύτερο στάδιο, η αποστολή του ΔΕΑ-ΕΒΕΑ μπορεί να διευρυνθεί, προσφέροντας υποστηρικτικές υπηρεσίες προς τους ΕΑ και τις επιχειρήσεις, οι οποίες συνδέονται με τα ζητήματα ελέγχων και διαπραγμάτευσης, έως ότου οι δύο πλευρές φθάσουν σε μια καταληκτική συμφωνία. Η προτοπόρα για τα ελληνικά δεδομένα υπηρεσία αυτή αναμένεται να λειτουργήσει ευεργετικά για τις υπό σύσταση αλλά και τις υφιστάμενες επιχειρήσεις, καθώς και για καινούργιες και καινοτόμες ιδέες, καλύπτοντας σημαντικά κενά που έχουν δημιουργηθεί από την μακροχρόνια ύφεση που βιώνει η χώρα την πρόσφατη περίοδο. Επιπλέον, αναμένεται να ενισχύσει την επενδυτική δραστηριότητα εντός των συνόρων, δίνοντας το έναυσμα σε μεγάλες επιχειρήσεις και ιδιώτες επιχειρηματίες-δυνητικούς ΕΑ- να προχωρήσουν είτε μεμονωμένα είτε συλλογικά, χρηματοδοτώντας αλλά και παρέχοντας διοικητικές συμβουλές σε καινούργια επενδυτικά σχέδιο. Το ΔΕΑ-ΕΒΑ θα ξεκινήσει στο προσεχές μέλλον εγγράφοντας ΕΑ-μέλη του καθώς και θα αναζητήσει επενδυτικές ιδέες από την αγορά.

Τί θέλουμε να πετύχουμε

Βασικός μας σκοπός και κορυφαία πρόκληση είναι η αλλαγή τρόπου σκέψης και η ενεργοποίηση της  ευρηματικότητας και της δημιουργικής φύσης των Ελλήνων επιχειρηματιών, μέσα από ερεθίσματα και εργαλεία, που θα προσανατολίσουν αυτές τις δεξιότητες προς την ορθή κατεύθυνση.

Μία κατεύθυνση που θα επιτρέψει στους ηγέτες μέλη του Instech και το ανθρώπινο δυναμικό, με την βοήθεια της άφθονης παρεχόμενης ΔΩΡΕΑΝ ΓΝΩΣΗΣ, να ξεπεράσουν την σημερινή κουλτούρα και τους πολιτισμικούς φραγμούς που τους οδηγούν στην επιχειρηματικότητα της ευκαιρίας και σε βραχυπρόθεσμα επιχειρηματικά πλάνα.

Priorities insTech

northfolk-XsUKfaeAjr0-unsplash

Πειθαρχημένη
Επιχειρηματικότητα

Οί προτεραιότητες για την επόμενη μέρα των ΜμΕ και τον ανθρώπων που τις περιβάλουν έχουν αλλάξει σημαντικά.

Η Δομή

Ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι μετασχηματισμού και καινοτομίας των ΜμΕ προς το Industry 4.0, μετατοπίζοντας την παραδοσιακή δομή οργάνωσης, σε ένα πιό «ευέλικτο» μοντέλο ομάδας, εμπνευσμένο από εταιρείες όπως η Google, το Netflix και το Spotify.

Επιλέξαμε την οργανωτική δομή με βάση την ομάδα, η οποία περιγράφεται επίσης μερικές φορές ως οργανική ή επίπεδη δομή. Αυτό που διαφοροποιεί αυτόν τον τύπο δομής από τις πιο παραδοσιακές, είναι ότι είναι αποκεντρωμένες.

business_plan
accounting-alone-application-938965

Διαδικασία
Ένταξης

Investment management is a generic term that most commonly refers to the buying and selling of investments within a portfolio. Investment management can also include banking and budgeting duties, as well as taxes.

Πληροφορίες

Διαβάστε τις απόψεις μας για τα πράγματα που σας ενδιαφέρουν. Και γνωρίστε τους ανθρώπους μας. Κάνουμε τη διαφορά.

Αυξήστε την αξία σας θέτοντας στόχους παραγωγικότητας που βελτιώνουν τη διαχείριση χρόνου, την αποτελεσματικότητα και...
Πώς να κυριαρχήσετε στο insurTech παιχνίδι ανάπτυξης της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης Για τους καταξιωμένους επαγγελματίες και...
IVA & Chatbots παρέχουν βελτιώσεις σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της ασφάλισης Η χρήση αυτοματοποιημένων...
“Χρησιμοποιώντας το AI στις πωλήσεις & το Μάρκετινγκ κερδίζεται τους αυριανούς πελάτες ασφαλειών.”  Η τεχνολογία...
Η ανάπτυξη δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη.  Η ανάπτυξη δεν γίνεται από τη μια...
Στον κόσμο των startups, ο καθένας μπορεί να έχει την επόμενη δυνητικά υπέροχη ιδέα.  Στον...