Δημιουργήσαμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού, Digital ecosystem, για την εκκίνηση, αναβάθμιση & χρηματοδότηση, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Startups.

Η βελτίωση της απόδοσής σας στην εργασία πρέπει να είναι μια τυπική πρακτική.

Ως ηγέτης ή στέλεχος, θα πρέπει να προσπαθείτε συνεχώς για την επιτυχία όχι μόνο την δικιά σας, αλλά και για κάθε έναν από τους ανθρώπους ή τους συνεργάτες σας.

Μερικές φορές νιώθουμε ότι η λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε δεν τελειώνει ποτέ. Είναι πολύ εύκολο απλώς θα πρέπει ν' αφήσετε γι' αργότερα ή να ξεχάσετε εντελώς μερικά από τα πράγματα που πρέπει να κάνετε.

Οι παρακάτω συμβουλές θα βοηθήσουν ολόκληρο την επιχείρηση σας να βελτιώσει την εργασιακή απόδοση. Θα δημιουργήσει έναν πιο αποτελεσματικό χώρο εργασίας που ευδοκιμεί στη διαρκή του ανάπτυξη (παράλληλα με της εταιρείας) και τη συνεχή μάθηση. Είναι ένα εύχρηστο εργαλείο για να σας υποδείξει τη σωστή κατεύθυνση και να σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε τις εργασίες και τα project.

1

Θέστε τις σωστές προσδοκίες

Είτε σχεδιάζετε για την ομάδα σας είτε εργάζεστε για έναν προσωπικό στόχο, το να θέσετε τις σωστές προσδοκίες είναι εξαιρετικά σημαντικό. Θα εξασφαλίσει ότι οι άνθρωποι και οι συνεργάτες σας έχουν έναν οδηγό μπροστά τους για το πως θα πρέπει να λειτουργούν. Εάν αποτύχετε να θέσετε εκ των προτέρων τις σωστές προσδοκίες, μπορεί τελικά να απογοητευτείτε με το τελικό αποτέλεσμα.

2

Έχετε όραμα, αποστολή και στόχους

Όπως ακριβώς σχεδιάζετε την στρατηγική της επιχείρησης σας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε και ν' ακολουθείτε το όραμα την αποστολή και τους στόχους . Η δημιουργία τους θα βοηθήσει εσάς και την ομάδα σας να βελτιώσετε την απόδοσή σας στην εργασία παρέχοντας σε όλους συγκεκριμένες κατευθύνσεις και μετρήσεις για την απόδοση της επιτυχίας με την πάροδο του χρόνου.

3

Οργανώστε, σχεδιάστε και ιεραρχήστε

Εάν δεν μπορέσετε να οργανώσετε, να σχεδιάσετε και να ιεραρχήσετε, δεν θα μπορέσετε να πετύχετε. Κάθε μία από αυτές τις πρακτικές είναι το κλειδί για τη διευκόλυνση ενός παραγωγικού περιβάλλοντος που φέρνει την επιτυχία στον σχεδιασμό. Η οργάνωση και η ιεράρχηση του προγραμματισμού μπορεί να είναι τόσο απλή όσο η δημιουργία μιας λίστας ελέγχου στην αρχή κάθε ημέρας ή τόσο περίπλοκη όσο η δημιουργία ενός τριμηνιαίου επιχειρηματικού σχεδίου . Η οργάνωση είναι απαραίτητη, ανεξάρτητα από το ποιος μπορεί να είναι ο τελικός στόχος ή το αποτέλεσμα.

4

Αποφύγετε τους περισπασμούς

Ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να εκτροχιαστείτε από μια εργασία ή να βγείτε εκτός χρονοδιαγράμματος από ένα σημαντικό έργο, είναι να αποσπαστείτε. Εάν είστε κάποιος που η προσοχή του αποσπάται εύκολα, είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για περιόδους εργασίας, όπου θα αποκλείετε τους εξωτερικούς παράγοντες που μπορεί να εμποδίσουν την επιτυχία σας. Σκεφτείτε ενέργειες όπως:

 • Κλείστε τον ήχο ειδοποιήσεων από το τηλέφωνό σας
 • Μην παρακολουθείτε τους λογαριασμούς σας στα social media
 • Απαντήστε σε άλλο χρόνο στα e=mail σας
 • Εργαστείτε σε ένα ήσυχο μέρος όπου μπορείτε να εστιάσετε

5

Κάντε ένα πράγμα τη φορά

Πολλοί ισχυρίζονται ότι είναι παραγωγικοί όταν κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα, Αυτό όμως συμβαίνει πολύ σπάνια. Όταν αρχίζετε να αναλαμβάνετε πολλές εργασίες συνεχόμενες ή ταυτόχρονα, η ποιότητα της εργασίας σας μπορεί να ελαχιστοποιηθεί. Εάν θέλετε να βελτιώσετε την απόδοσή σας στην εργασία, ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να κάνετε τη διαφορά είναι να τις ιεραρχήσετε και να εστιάσετε σε μία βασική εργασία τη φορά.

6

Μην αφήνετε τα πράγματα ημιτελή

Εάν μια εργασία χρειάζεται λιγότερο από δύο λεπτά για να ολοκληρωθεί, τελειώστε την αμέσως και διαγράψτε τη από τη λίστα σας. Εάν είστε ο τύπος του ατόμου που ξεκινάει συχνά μια εργασία και αποτυγχάνει να την ολοκληρώσει, αυτό μπορεί να αρχίσει να γίνεται τρομακτικό. Το να ολοκληρώσετε μια εργασία πριν ξεκινήσετε μια νέα όχι μόνο θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την απόδοσή σας στην εργασία, αλλά θα σας βοηθήσει επίσης να ελαχιστοποιήσετε το άγχος σας.

7

Διαβάστε κάτι νέο καθημερινά

Οι μεγαλύτεροι ηγέτες όλων των εποχών είναι οι άνθρωποι που δίνουν προτεραιότητα στη διαρκή ανάπτυξη και τη συνεχή πληροφόρηση και μάθηση. Το να διαβάζεις κάτι καινούργιο κάθε μέρα είναι μια απλή πρακτική που μπορείς να εντάξεις στην καθημερινή σου ρουτίνα. Θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις νέες γνώσεις ενώ παράλληλα θα οξύνεις τις δεξιότητές σου.

8

Επικοινωνήστε αποτελεσματικά

Το να είσαι αποτελεσματικός και επικοινωνιακός είναι επιτακτική ανάγκη. Ειδικά σε ένα ψηφιακό περιβάλλον εξ αποστάσεως εργασίας που εκτελείται σε ασύγχρονη επικοινωνία . Το να είστε ξεκάθαροι στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνείτε με τους υπαλλήλους ή τους συνεργάτες σας θα εξασφαλίσει ότι όλοι εργάζονται παράλληλα και λαμβάνουν μέτρα για την επίτευξη του ίδιου κοινού στόχου.

9

Αναγνωρίστε τα αδύναμα σημεία και βελτιωθείτε

Για να βελτιωθείτε θα πρέπει να είστε διατεθειμένοι ν' αλλάξετε και να αναπτυχθείτε. Η αναγνώριση των αδύναμων σημείων σας και η δημιουργία ενός σχεδίου δράσης που μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε βήματα προς τη βελτίωση, είτε από προσωπική είτε από επαγγελματική σκοπιά, θα είναι καθοριστικό στην προσωπική σας ζωή καθώς και στην καριέρα σας.

Εάν δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, σκεφτείτε:

 • Αναζητήστε καθοδήγηση από έναν έμπιστο φίλο, έναν μέντορα, έναν συνεργάτη ή ένας εξειδικευμένο επαγγελματία
 • Σκεφτείτε έργα που μπορεί να μην τελείωσαν όπως τα είχατε σχεδιάσει

10

Αναθέστε εργασίες στην ομάδα σας.

Εάν ήσασταν κάποτε μόνος σας στο γραφείο και τώρα αναλαμβάνετε  διοικητικό ή ηγετικό ρόλο, μπορεί να δυσκολευτείτε να μάθετε πότε θα πρέπει ν' αναθέσετε εργασίες . Κανείς δεν μπορεί να κάνει τα πάντα μόνος του και το να γνωρίζετε πότε να αναθέσετε μια εργασία που ένας άλλος συνεργάτης σας μπορεί να είναι σε θέση να ολοκληρώσει πιο αποτελεσματικά από εσάς είναι σημαντικό.

11

Χρησιμοποιήστε τα σωστά εργαλεία

Η χρήση των κατάλληλων εργαλείων μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ειδικά όταν έχετε μια ατελείωτη λίστα εργασιών που πρέπει να αναλάβετε. Η αυτοματοποίηση εργασιών που δεν απαιτούν ανθρώπινη επαφή μπορεί να σας εξοικονομήσει άφθονο χρόνο που χρειάζεστε για να εργαστείτε σε άλλους τομείς της εργασίας σας.

Δείτε πώς μπορείτε να ξεκινήσετε:

 • Προσδιορίστε περιοχές στη ροή εργασίας σας που μπορούν να αυτοματοποιηθούν
 • Συμβουλευτείτε ένα τρίτο μέρος που ειδικεύεται στη δημιουργία ροών εργασίας και τον εξορθολογισμό των επιχειρηματικών λειτουργιών
 •  Απευθυνθείτε σε έναν συνάδελφο ή στέλεχος ή τρίτο μέρος, που μπορεί να έχει περισσότερη εμπειρία στην εργασία με εργαλεία αυτοματισμού

12

Μείνετε υγιείς

Είναι απαραίτητο να δώσετε προτεραιότητα τόσο στην ψυχική όσο και στη σωματική σας υγεία. Δημιουργήστε όρια, κάντε συχνά διαλείμματα και επαναφορτιστείτε όποτε μπορείτε. Η υγεία σας πρέπει πάντα να είναι η κύρια προτεραιότητά σας. Εάν είστε υγιείς και χαρούμενοι, όλα τα άλλα θα ακολουθήσουν ομαλά.

13

Κάντε διαλλείματα

Κανείς δεν μπορεί να λειτουργήσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του χωρίς να αφιερώσει χρόνο για επαναφόρτιση. Τα μικρά διαλείμματα θα σας βοηθήσουν να εστιάσετε και να ανακτήσετε τη δύναμη που χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε το έργο σας μ' επιτυχία. Η ενθάρρυνση των σύντομων διαλειμμάτων στο χώρο εργασίας θα διασφαλίσει ότι όλοι θα είναι γεμάτοι ενέργεια και στον κατάλληλο χώρο για να ολοκληρώσουν τις εργασίες αποτελεσματικά.

Σκεφτείτε:

 • Διάλειμμα για να απολαύσετε ένα γεύμα
 • Μια σύντομη βόλτα πριν μια σημαντική συνάντηση
 • Περάστε ποιοτικό χρόνο με φίλους και οικογένεια μετά τις ώρες εργασίας

14

Ελαχιστοποιήστε το άγχος

Εάν αισθάνεστε άγχος για τη εργασία σας ή στασιμότητα στην καριέρα σας, μπορεί να είναι σημάδι ότι πρέπει να αλλάξετε τον τρόπο που λειτουργείτε. Το να αποσυνδεθείτε και να κατευθύνετε την ενέργειά σας σε άλλα σημεία, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε ένα εγκεφαλικό διάλειμμα. Δίνοντας στο μυαλό σας την ευκαιρία να ξεκουραστεί και να επαναφορτιστεί, θα σας βοηθήσει να έχετε καλύτερη απόδοση όταν έρθει η ώρα να επιστρέψετε στη δουλειά.

15

Δώστε προτεραιότητα στη φροντίδα του εαυτού σας

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να έχετε χρόνο για ένα ζεστό καφέ το πρωί, να κάνετε μια χαλαρή βόλτα πριν τη δουλειά ή να διαβάσετε ένα καλό βιβλίο στο τέλος της νύχτας. Η φροντίδα του εαυτού σας και η αντιμετώπιση των αναγκών σας είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική σας ευτυχία. Η ενσωμάτωση πρακτικών αυτοεξυπηρέτησης στην καθημερινότητά σας θα σας βοηθήσει να παραμείνετε γεμάτοι ενέργεια και με κίνητρο για να κάνετε καλύτερα την εργασία σας.

16

Ζητήστε σχόλια

Η ανατροφοδότηση είναι ένα δώρο και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Ο μόνος τρόπος για να δώσετε προτεραιότητα στην ανάπτυξη είναι να αναζητάτε συνεχώς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βελτιωθείτε και η αναζήτηση σχολίων είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης. Το συχνό check-in και η υποβολή συγκεκριμένων ερωτήσεων θα σας βοηθήσει να λάβετε εκ των προτέρων τα σχόλια που χρειάζεστε, περιορίζοντας ενδεχομένως τον κίνδυνο να λάβετε αρνητικά σχόλια στην διαδρομή.

17

Ξανασκεφτείτε τους αναποτελεσματικούς τρόπους εργασίας

Είναι εύκολο να μείνετε στάσιμοι και να κολλήσετε στη διαδικασία της επαναλαμβανόμενων εργασιών, που δεν συμβάλλουν στη συνολική επιτυχία του οργανισμού. Μερικές φορές είναι σημαντικό και εξαιρετικά αποτελεσματικό να υποχωρήσετε και να αξιολογήσετε τον τρόπο με τον οποίο γίνονται τα πράγματα, ώστε να μπορείτε να κάνετε βελτιώσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε έναν πιο αποτελεσματικό χώρο εργασίας.

18

Δημιουργήστε εργασιακές σχέσεις και συνδέσεις

Η καλλιέργεια ισχυρών σχέσεων με τους συναδέλφους σας σημαίνει ότι θα έχετε μια σταθερή ομάδα για να συνεργαστείτε, όταν τη χρειάζεστε περισσότερο. Το να ξοδεύετε ποιοτικό χρόνο ή να ξεκινήσετε σημαντικές συνομιλίες με τους εργαζόμενους ή τους συνεργάτες σας ενθαρρύνοντας τα check-in και τις περιστασιακές συνομιλίες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χτίσετε διαρκείς συνδέσεις και να ενισχύσετε τις σχέσεις μέσα στην ομάδα σας.

19

Εξασκηθείτε στην ανταλλαγή γνώσεων

Η ανταλλαγή γνώσεων αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους ανθρώπους να εξασκήσουν αποτελεσματική επικοινωνία, ενώ μοιράζονται την τεχνογνωσία τους. Ο καθένας προέρχεται από διαφορετικό υπόβαθρο και εντάσσεται σε έναν οργανισμό με διαφορετικό σύνολο δεξιοτήτων. Η ένωση αυτών των διαφορών και η ενθάρρυνση της ανταλλαγής γνώσεων θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την απόδοσή σας στην εργασία, επειδή θα έχετε αποκτήσει νέες γνώσεις και πληροφορίες που μπορείτε να εφαρμόσετε στο χώρο εργασίας.

20

Αναπτύξτε νέες δεξιότητες

Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι απαραίτητο να ενημερώνετε συνεχώς το σύνολο των δεξιοτήτων σας, καθώς και να προσθέτετε νέες στην φαρέτρα σας. Η προσθήκη εργαλείων στην προσωπική σας ζώνη και η ενδυνάμωση δεξιοτήτων των εργαζομένων ή των συνεργατών σας να κάνουν το ίδιο θα συμβάλει σε υψηλότερο επίπεδο ικανοτήτων και τελικά θα βελτιώσει την απόδοση της εργασίας, σε ολόκληρο τον οργανισμό.

21

Λάβετε μέρος σε εκπαιδευτικές ημερίδες

Ζούμε σε μια ψηφιακή εποχή που σημαίνει ότι οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στα χέρια σας όποτε τις χρειάζεστε. Εάν ο οργανισμός ή ο ηγέτης της δεν δίνει προτεραιότητα σε μαθήματα ή τακτικές ημερίδες ή συνεδρίες κατάρτισης, αναλάβετε δράση για να βελτιώσετε και να μάθετε νέες δεξιότητες μέσω διαδικτυακών εργαστηρίων ή δωρεάν μαθημάτων.

Βελτίωση της απόδοσης εργασίας ένα βήμα τη φορά

Η άσκηση της αυτοφροντίδας, η ιεράρχηση της οργάνωσης και η απόκτηση νέων δεξιοτήτων είναι θεμελιώδεις πρακτικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την απόδοση της εργασίας. Αυτές οι συμβουλές μπορεί να φαίνονται ξεπερασμένες, αλλά όταν εφαρμόζονται συλλογικά με την πάροδο του χρόνου, θα κάνουν τεράστια διαφορά στη συνολική σας απόδοση στην εργασία.

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε με e-mail
τα τελευταία νέα, σχετικά με το insTech

Θα σας στείλουμε Newsletter όταν δημοσιεύονται νέα άρθρα σχετικά με αυτό το θέμα.

Σχετικά με τους συγγραφείς


Konstantinos Paterakis
(I write about tech, cyber & finance)

 • Business Coach, Digital Marketeer, Author
 • Insurance Risk Management Analyst, CyRM
 • Co-Founder entrepreneurship ecosystem insTech,
 • Co-Founder & Μέλος Δ.Σ. cluster Panormos
by:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *