Δημιουργήσαμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού, Digital ecosystem, για την εκκίνηση, αναβάθμιση & χρηματοδότηση, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Startups.

Ένα σημαντικό πρόβλημα της Ελληνικής πραγματικότητας είναι η απουσία τραπεζικού δανεισμού. Είναι κοινό μυστικό ότι οι ελληνικές τράπεζες από την έναρξη της οικονομικής κρίσης δεν χορηγούν δάνεια, για τη στήριξη ελπιδοφόρων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

Οι ελληνικές τράπεζες, σήμερα μπορούν να διαθέτουν ρευστότητα και να δανείζονται «φτηνά» από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Παρ' όλα αυτά προσφέρουν μηδενικά επιτόκια στους καταθέτες και  χρησιμοποιούν τα χρήματα αυτά όχι για δανειακές χορηγήσεις, αλλά για τοποθετήσεις σε κρατικά ομόλογα. Όλα αυτά υπό το βάρος των κόκκινων δανείων και των διαδοχικών ανακεφαλαιοποιήσεων.

 

Αν αυτή η δανειακή απονέκρωση συνεχιστεί, το σχεδιαζόμενο νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις συμπράξεις μπορεί να αποδειχθεί αναποτελεσματικό στην πράξη, καθώς οι επιχειρήσεις θα συνενώνονται μεν, αλλά θα εξακολουθούν να μην μπορούν να βρούν χρηματοδοτικούς πόρους.

Ο ρόλος των τραπεζών είναι να δανειοδοτούν την πρόοδο της οικονομίας με συγκεκριμένα αναπτυξιακά και αποτελεσματικά για τις επιχειρήσεις κριτήρια βιωσιμότητας. Θα πρέπει να δωθεί η ευχέρια στα στελέχη τους να μπορούν να διακρίνουν ποιος δανειολήπτης έχει σχέδια άξια δανεισμού.

 

by:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *