Δημιουργήσαμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού, Digital ecosystem, για την εκκίνηση, αναβάθμιση & χρηματοδότηση, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Startups.

Ένας angel investor είναι ένας ιδιώτης με διαθέσιμα κεφάλαια που παρέχει οικονομική υποστήριξη για μικρές νεοσύστατες επιχειρήσεις ή επιχειρηματίες , συνήθως σε αντάλλαγμα μετοχικού κεφαλαίου στην εταιρεία.

 

Συχνά, οι angel investors βρίσκονται μεταξύ της οικογένειας και των φίλων ενός επιχειρηματία. Τα κεφάλαια που παρέχουν οι angel investors μπορεί να παρέχουν μια εφάπαξ επένδυση για να βοηθήσουν την επιχείρηση να απογειωθεί ή με συνεχείς χρηματοδοτήσεις για να υποστηρίξουν και να απογειώσουν την εταιρεία στα δύσκολα αρχικά της στάδια.

Βασικά σημεία

  • Ένας angel investor είναι συνήθως ένας ιδιώτης υψηλής αξίας που χρηματοδοτεί νεοσύστατες επιχειρήσεις στα πρώτα στάδια, συχνά με τα δικά του χρήματα.

  • Ο τύπος αυτής της επένδυσης είναι συχνά η κύρια πηγή χρηματοδότησης για πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις που το βρίσκουν πιο ελκυστικό από άλλες, πιο επιθετικές, μορφές χρηματοδότησης.

  • Η υποστήριξη που προσφέρουν οι angel investors ενθαρρύνει την καινοτομία που μεταφράζεται σε οικονομική ανάπτυξη.

  • Αυτοί οι τύποι επενδύσεων είναι επικίνδυνοι για τους angel investors και συνήθως δεν αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 10% του χαρτοφυλακίου του επενδυτή.

Κατανόηση των επενδυτών Angel

Οι επενδυτές αγγέλου είναι άτομα που επιδιώκουν να επενδύσουν στα πρώτα στάδια των νεοσύστατων επιχειρήσεων. Αυτοί οι τύποι επενδύσεων είναι επικίνδυνοι και συνήθως δεν αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 10% του χαρτοφυλακίου του επενδυτή αγγέλου. Οι περισσότεροι επενδυτές αγγέλου διαθέτουν πλεονάζοντα κεφάλαια και αναζητούν υψηλότερο ποσοστό απόδοσης από αυτά που παρέχονται από παραδοσιακές επενδυτικές ευκαιρίες.

Οι επενδυτές αγγέλου παρέχουν πιο ευνοϊκούς όρους σε σύγκριση με άλλους δανειστές , καθώς συνήθως επενδύουν στον επιχειρηματία που ξεκινά την επιχείρηση και όχι τη βιωσιμότητα της επιχείρησης. Οι επενδυτές αγγέλου επικεντρώνονται στο να βοηθούν τις νεοσύστατες επιχειρήσεις να κάνουν τα πρώτα τους βήματα, παρά το πιθανό κέρδος που μπορούν να πάρουν από την επιχείρηση. Ουσιαστικά, οι επενδυτές αγγέλου είναι το αντίθετο των επιχειρηματικών κεφαλαίων .

Οι επενδυτές αγγέλου καλούνται επίσης άτυποι επενδυτές, επενδυτές αγγέλου, ιδιώτες επενδυτές, επενδυτές σπόρων ή επιχειρηματικοί άγγελοι. Πρόκειται για άτομα, συνήθως εύπορα, τα οποία εισάγουν κεφάλαια για νεοσύστατες εταιρείες σε αντάλλαγμα μετοχικού κεφαλαίου ή μετατρέψιμου χρέους. Ορισμένοι επενδυτές αγγέλου επενδύουν μέσω πλατφορμών crowdfunding στο διαδίκτυο ή δημιουργούν δίκτυα επενδυτών αγγέλου για τη συγκέντρωση κεφαλαίων από κοινού.

Προέλευση των επενδυτών αγγέλου

Ο όρος «άγγελος» προήλθε από το θέατρο του Μπρόντγουεϊ, όταν πλούσιοι άνθρωποι έδωσαν χρήματα για την προώθηση θεατρικών παραγωγών. Ο όρος «επενδυτής αγγέλου» χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον William Wetzel, ιδρυτή του Κέντρου Έρευνας του Πανεπιστημίου του Νιού Χάμσαϊρ. Ο Wetzel ολοκλήρωσε μια μελέτη για το πώς οι επιχειρηματίες συγκέντρωσαν κεφάλαια. 1

Ποιος μπορεί να γίνει επενδυτής αγγέλου;

Οι επενδυτές αγγέλου είναι συνήθως άτομα που έχουν αποκτήσει καθεστώς « διαπιστευμένου επενδυτή », αλλά αυτό δεν αποτελεί προϋπόθεση. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) ορίζει ως "διαπιστευμένο επενδυτή" ως καθαρή αξία 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε περιουσιακά στοιχεία ή περισσότερα (εξαιρουμένων των προσωπικών κατοικιών), ή έχοντας κερδίσει 200 ​​χιλιάδες δολάρια σε εισόδημα για τα δύο προηγούμενα χρόνια, ή έχοντας ένα συνδυασμό εισόδημα 300.000 $ για παντρεμένα ζευγάρια. 2  Αντίθετα, είναι διαπιστευμένο επενδυτής δεν είναι συνώνυμο με το να είναι ένας επενδυτής αγγέλου.

Ουσιαστικά αυτά τα άτομα έχουν και τα δύο οικονομικά και επιθυμούν να παρέχουν χρηματοδότηση για νεοσύστατες επιχειρήσεις. Αυτό χαιρετίζεται από νεοεμφανιζόμενους σε μετρητά νεοσύστατες επιχειρήσεις που βρίσκουν τους επενδυτές αγγέλων να είναι πολύ πιο ελκυστικοί από άλλες, πιο επιθετικές, μορφές χρηματοδότησης.

Πηγές χρηματοδότησης

Οι επενδυτές αγγέλου συνήθως χρησιμοποιούν τα δικά τους χρήματα, σε αντίθεση με τους επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων που φροντίζουν τα συγκεντρωμένα χρήματα από πολλούς άλλους επενδυτές και τα τοποθετούν σε ένα στρατηγικά διαχειριζόμενο ταμείο.

Αν και οι επενδυτές αγγέλου συνήθως αντιπροσωπεύουν ιδιώτες, η οντότητα που παρέχει πραγματικά τα κεφάλαια μπορεί να είναι μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης (LLC) , μια επιχείρηση, ένα ταμείο ή ένα επενδυτικό ταμείο , μεταξύ πολλών άλλων ειδών οχημάτων.

.

.

Οι angel investors συμμετέχουν κυρίως επειδή θέλουν να προσφέρουν τα χρήματά τους σε κάτι καινούριο -άλλωστε δεν βάζουν και πολλά- μαζί με την πολύτιμη εμπειρία τους και το δίκτυο των επαφών τους, δύο στοιχεία που λείπουν από τους νέους επιχειρηματίες και που αποδεικνύονται πάντα ανεκτίμητα.

Επενδυτικό προφίλ

Άγγελος επενδυτές οι οποίοι σπόρων ξεκινήματα που αποτυγχάνουν κατά τα πρώτα τους στάδια χάσουν τις επενδύσεις τους εντελώς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι επαγγελματίες επενδυτές αγγέλου αναζητούν ευκαιρίες για μια καθορισμένη στρατηγική εξόδου , εξαγορές ή αρχικές δημόσιες προσφορές (IPO) .

Το πραγματικό εσωτερικό ποσοστό απόδοσης για ένα επιτυχημένο χαρτοφυλάκιο για επενδυτές αγγέλου είναι περίπου 22%. 3  Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται καλό για τους επενδυτές και φαίνεται υπερβολικά ακριβό για επιχειρηματίες με επιχειρήσεις πρώιμου σταδίου, οι φθηνότερες πηγές χρηματοδότησης όπως οι τράπεζες δεν είναι συνήθως διαθέσιμες για τέτοιου είδους επιχειρηματικές δραστηριότητες. Αυτό καθιστά τις επενδύσεις αγγέλου ιδανικές για επιχειρηματίες που εξακολουθούν να αγωνίζονται οικονομικά κατά τη φάση εκκίνησης της επιχείρησής τους.

Η Angel investasi έχει αυξηθεί τις τελευταίες δεκαετίες καθώς το δέλεαρ της κερδοφορίας του επέτρεψε να γίνει η κύρια πηγή χρηματοδότησης για πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις. Αυτό, με τη σειρά του, ενίσχυσε την καινοτομία που μεταφράζεται σε οικονομική ανάπτυξη.

by:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *