Δημιουργήσαμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού, Digital ecosystem, για την εκκίνηση, αναβάθμιση & χρηματοδότηση, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Startups.

Για τις ΜμΕ που επιθυμούν να μεταβούν σε επιχειρηματικό & ψηφιακό  μετασχηματισμό, υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να κάνουν για την ανάπτυξη ολοκληρωμένων λύσεων. Εδώ εξετάζουμε τη μόχλευση των επιχειρηματικών οικοσυστημάτων, πέρα ​​από τα παραδοσιακά όρια της εταιρείας.

 

 

Ο Επιχειρηματικός και ο Ψηφιακός μετασχηματισμός προσφέρει στους ηγέτες μια ευκαιρία, αλλά είναι και επιτακτική ανάγκη, για την ανάπτυξη αυτών που δεν διαθέτουν τις απαιτούμενες γνώσεις και τα κεφάλαια. Ωστόσο, λίγοι ηγέτες ΜμΕ είναι έτοιμοι να καινοτομήσουν σε νέες λύσεις με το ρυθμό και το εύρος που είναι απαραίτητο για να συμβαδίσουν με τις εξελίξεις και την στρατηγική του industry 4.0. 
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι ηγέτες της αγοράς που θέλουν να επαναπροσδιοριστούν μέσω της καινοτομίας και του μετασχηματισμού βασίζονται όλο και περισσότερο στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα, για την λήψη ενός πλήρους πακέτου λύσεων. 

Τα καλά δομημένα και καλά διαχειριζόμενα επιχειρηματικά οικοσυστήματα, όπως το insTech, έχουν γίνει πηγή ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, καθώς οι ηγέτες απαιτούν ολιστικές, καλά ενσωματωμένες λύσεις που μπορούν να τους βοηθήσουν να πραγματοποιήσουν γρήγορα αποτελέσματα.

Τι είναι λοιπόν το επιχειρηματικό οικοσύστημα insTech;

Τα επιχειρηματικά οικοσυστήματα όπως το insTech, που βασίζονται σε πλατφόρμες περιλαμβάνουν πολύπλοκες αλληλεπιδράσεις μεταξύ πολλών μερών, όπου το καθένα εκπληρώνει έναν συγκεκριμένο ρόλο συμβάλλοντας στη συνολική επιτυχία όλων των μελών του συστήματος. Η αξία του insTech είναι ότι συγκεντρώνει πολλούς επαγγελματίες και επιχειρήσεις διαφορετικών Τομέων και μεγεθών προκειμένου να δημιουργήσει, να κλιμακώσει και να εξυπηρετήσει αγορές με τρόπους πέρα ​​από την ικανότητα που θα είχε ένα μέλος από μόνο του. Με τον τρόπο αυτό βοηθάμε τα μέλη μας να αντιμετωπίσουν τα πολύπλοκα προβλήματα που θα παρουσιαστούν.

Στην λειτουργία των επιχειρηματικών οικοσυστημάτων μπορεί να υπάρχει κάποια περιπλοκότητα εξ αιτίας των διαφορετικών επιχειρηματικών και λειτουργικών μοντέλων και των επιπτώσεων στην αγορά, Στο insTech το κάνουμε με επιτυχία και τα μέλη μας απολαμβάνουν σημαντική ανάπτυξη με τη μορφή επιταχυνόμενης βελτίωσης της κερδοφορίας.

Ο σχεδιασμός εταιρικών πόρων (ERP) και η διαχείριση σχέσεων πελατών (CRM) είναι δύο ψηφιακές λύσεις που δείχνουν τη δύναμη του insTech. Τα μέλη του insTech επιθυμούν ολοκληρωμένες λύσεις που λειτουργούν στην σημερινή πραγματικότητα του επιχειρηματικού και ψηφιακού μετασχηματισμού.

Δείτε πώς οι ΜμΕ μπορούν να υιοθετήσουν μια προσέγγιση που βασίζεται στο οικοσύστημα στη δημιουργία λύσεων σε όλη την αλυσίδα αξίας.

 

 

Sign up for e-mails on new, insTech

Θα σας στείλουμε email όταν δημοσιεύονται νέα άρθρα σχετικά με αυτό το θέμα.

Σχετικά με τους συγγραφείς


Konstantinos Paterakis
(I write about tech, cyber & finance)

  • Business Coach, Digital Marketeer, Author
  • Insurance Risk Management Analyst, CyRM
  • Co-Founder entrepreneurship ecosystem insTech,
  • Co-Founder & Μέλος Δ.Σ. cluster Panormos
by:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *