Αν θέλετε να ελπίζετε ότι ένας υποψήφιος αγοραστής θα προτιμήσει το δικό σας προϊόν ή υπηρεσία, καλό είναι να γνωρίζετε πώς καταλήγει στην απόφαση της αγοράς.

 

Ενότητα 3η

MARKETING_072

η κατανόηση των πελατών σας είναι η Βασική στρατηγική μάρκετινγκ

Το πελατοκεντρικό μάρκετινγκ χρησιμοποιεί εξατομικευμένα μηνύματα , προϊόντα, περιεχόμενο και πολλά άλλα για να διασφαλίσει ότι ο καταναλωτής παίρνει ακριβώς αυτό που αναζητά.

Αλλά μια πελατοκεντρική προσέγγιση πρέπει να υπερβαίνει το μάρκετινγκ που κάνετε.

Απαιτεί τη δημιουργία ενός «πελατοκεντρικού οργανισμού, όχι απλώς ενός τμήματος μάρκετινγκ με επίκεντρο τον πελάτη»

Προσδιορίστε τη μονάδα λήψης αποφάσεων του πελάτη (DMU)

Το DMP είναι η διαδικασία λήψης αποφάσεων και το DMU είναι το σημείο λήψης αποφάσεων Η κατανόηση του DMU μπορεί να βοηθήσει στον καθορισμό του τρόπου ανάπτυξης, τοποθέτησης και προώθησης του προϊόντος ή της υπηρεσίας μας. Η κατανόηση του DMP θα μας βοηθήσει να προσδιορίσουμε το επιχειρηματικό μοντέλο, το πλαίσιο τιμολόγησης και το κόστος απόκτησης πελατών.

MARKETING_126-min
MARKETING_130

Χαρτογραφήστε τη διαδικασία για να αποκτήσετε έναν πελάτη που πληρώνει

Η απόκτηση πελατών είναι ένα τεράστιο σημείο πόνου για πολλούς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Ακόμη πιο δύσκολο είναι η ανάπτυξη ενός συνεπούς τρόπου εισαγωγής νέων επιχειρήσεων.

Ο στόχος σας πρέπει να είναι να δημιουργήσετε ένα σύστημα που να αποκτά πελάτες σχεδόν με αυτόματο πιλότο. Ωστόσο, είναι πιο εύκολο να το πεις παρά να το κάνεις.

Υπολογισμός και βελτίωση του Κόστους απόκτησης πελατών

Το κόστος απόκτησης πελατών (CAC) είναι μια μέτρηση που αυξάνεται με την εμφάνιση εταιρειών Διαδικτύου και διαφημιστικών καμπανιών που βασίζονται στον ιστό που μπορούν να παρακολουθηθούν.

Παραδοσιακά, μια εταιρεία έπρεπε να εμπλακεί σε στοχευμένες διαφημίσεις και να βρει μεθόδους παρακολούθησης των καταναλωτών μέσω της διαδικασίας λήψης αποφάσεων.

MARKETING_093

Χρειάζεστε βοήθεια;
Λάβετε δωρεάν επιχειρηματική συμβουλευτική.

Συνδεθείτε με έναν Μέντορα insTech, ή με το Κέντρο Ανάπτυξης Μικρών Επιχειρήσεων

Ενότητα 4η: Πώς κερδίζετε χρήματα από το προϊόν σας;

Δημιουργήστε μια οπτική αναπαράσταση του προϊόντος σας και δείτε πως αντιλαμβάνονται το αποτέλεσμα που εισπράττουν οι πελάτες σας. ...

Χώρος καινοτομίας Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων

Για να οργανωθούν καλύτερα στο μέλλον, οι ηγέτες πρέπει να υιοθετήσουν στρατηγικές που εξηγούν στον εαυτό τους, στο ανθρώπινο δυναμικό στους προμηθευτές και τους πελάτες τους «ποιοι είμαστε» , «πώς λειτουργούμε» και «πώς μεγαλώνουμε», σαν επιχείρηση