Δημιουργήσαμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού, Digital ecosystem, για την εκκίνηση, αναβάθμιση & χρηματοδότηση, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Startups.

Ο τομέας χρηματοδότησης των ΜμΕ έχει αναπτυχθεί σοβαρά τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, πολλοί φιλόδοξοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων έχουν συχνά το αντίθετο πρόβλημα - έχουν τις ιδέες, αλλά στην εξεύρεση του κεφαλαίουου αντιμετωπίζουν  πρόβλημα.

 

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η παραδοσιακή χρηματοδότηση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έπληξε σκληρά κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2008, με τις τράπεζες να προτιμούν μεγαλύτερες, ασφαλέστερες και σταθερότερες επενδύσεις σε σχέση με τις επιχειρήσεις SMB. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων γνωρίζουν πολλά για τις προκλήσεις να λάβουν χρηματοδότηση για τις εταιρείες τους ή να χρηματοδοτήσουν ένα νέο προϊόν. Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο και δεν υπάρχει σύντομος και εύκολος δρόμος για χρηματοδότηση, στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά ελπίζω ότι αυτοί οι 20 πόροι χρηματοδότησης SMB μπορούν να βοηθήσουν.

 1. Τράπεζες

Οι τράπεζες μπορούν να σας βοηθήσουν μόνο εάν έχετε μια σταθερή επιχείρηση, ισχυρή πίστωση και οικονομικά ή ασφάλεια. Οι παραδοσιακές τράπεζες μπορούν να είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης και μπορούν να σας βοηθήσουν να διερευνήσετε την πραγματική σας θέση όσον αφορά τη χρηματοδότηση. Αλλά μην ανησυχείτε, ακόμη και αν η εταιρεία σας δεν διαθέτει ισχυρό ιστορικό και επαρκή περιουσιακά στοιχεία ως εγγύηση για τη λήψη δανείου, η συζήτηση με κάποιον υπάλληλο μιας παραδοσιακής τράπεζας μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε ποια έγγραφα χρειάζεστε και να επιλέξετε τα καλύτερα πιθανή επιλογή για εσάς.

 1. Διαχείριση μικρών επιχειρήσεων (SBA)

Εάν η επιχείρησή σας δεν πληροί τα αυστηρά κριτήρια δανεισμού των παραδοσιακών τραπεζών, η Διοίκηση Μικρών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ μπορεί να σας βοηθήσει. Προσφέρουν δανειστές (στις περισσότερες περιπτώσεις τράπεζες) και ομοσπονδιακή εγγύηση για το δάνειο σας. Με αυτόν τον τρόπο, το SBA καθιστά λιγότερο επικίνδυνο για τους δανειστές να σας δανείσουν τα χρήματα που χρειάζεστε για να κάνετε την επιχείρησή σας ισχυρή και ευημερούσα. Με αυτόν τον τρόπο, το SBA σας συνδέει επίσης με ευνοϊκές τιμές που μπορούν να σας προσφέρουν οι παραδοσιακοί δανειστές.

Επίσης, σε αντίθεση με τα περισσότερα δάνεια από την τράπεζα, μπορείτε να ζητήσετε οικονομική βοήθεια από την SBA ακόμη και αν θέλετε να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας. Όμως, η διαδικασία αίτησης δεν είναι εύκολη, μπορείτε εύκολα να παγιδευτείτε κάτω από μια στοίβα εγγράφων ενώ εργάζεστε στις κατάλληλες φόρμες. Ένας διαδικτυακός δανειστής όπως το SmartBiz μπορεί να παρέχει μια πιο ενημερωμένη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, εκδίδοντας δάνεια SBA πολύ πιο γρήγορα από τις παραδοσιακές τράπεζες.

Κάντε κλικ εδώ για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το SBA.

 1. Πιστωτικές ενώσεις

Σε περίπτωση που σας αρέσει μια προσωπική πινελιά και έχετε μια υπάρχουσα ιδιότητα μέλους, τα πιστωτικά σωματεία μπορεί να είναι η καλή επιλογή για εσάς.

Όπως οι τράπεζες, μπορούν να σας προσφέρουν ενθαρρυντικά επιτόκια και δάνεια που υποστηρίζονται από το SBA. Ωστόσο, σε αντίθεση με τις τράπεζες, έχουν αυξήσει τον δανεισμό τους από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το 2008.

Εάν είστε μέλος, η συνεργασία των πιστωτικών ενώσεων τους συνδέει γενικά με την κοινότητα και αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε τα οφέλη της αναγνώρισης ονόματος και των πιο προσωπικών σχέσεων.

 1. Crowdfunding

Σύμφωνα με τα Οξφόρδη Λεξικά, το crowdfunding είναι «η πρακτική χρηματοδότησης ενός έργου ή επιχείρησης συγκεντρώνοντας μικρά χρηματικά ποσά από μεγάλο αριθμό ανθρώπων, συνήθως μέσω του Διαδικτύου».

Η όλη συμφωνία με το crowdfunding είναι να χρησιμοποιείτε όλους όσους γνωρίζετε για να βοηθήσετε στη χρηματοδότηση της επιχείρησής σας μέσω μικρών επενδύσεων. Συνήθως, αυτές οι μικρές επενδύσεις έρχονται με κάποιο μπόνους, είτε πρόκειται για ένα προϊόν ή κάποιο είδος ιδιοκτησίας στην εταιρεία.

Ακολουθούν μερικοί ιστότοποι crowdfunding που πρέπει να εξετάσετε περισσότερο

Kickstarter - Η αποστολή τους είναι «να βοηθήσουν στη δημιουργία δημιουργικών έργων στη ζωή»

GoFundMe - «Ιστότοπος συγκέντρωσης χρημάτων για προσωπικές αιτίες και γεγονότα ζωής»

Indiegogo - «Ένας τρόπος για ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να πραγματοποιήσουν ιδέες»

Street Shares - «Ένα νέο είδος επιχειρηματικού δανείου. Γρήγορα. Εκθεση. Προμηθευτός."

 1. Διαδικτυακοί εναλλακτικοί δανειστές

Εάν χρειάζεστε γρήγορα μετρητά, έχετε κακή προσωπική πίστωση ή απλά δεν θέλετε να περιμένετε μια τράπεζα να σας εγκρίνει ένα δάνειο, οι διαδικτυακοί εναλλακτικοί δανειστές μπορούν να σας βοηθήσουν. Δεδομένου ότι οι παραδοσιακές τράπεζες περιορίζουν την πρόσβαση στο κεφάλαιο, οι διαδικτυακοί εναλλακτικοί δανειστές έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα.

Οι διαδικτυακοί εναλλακτικοί δανειστές είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι για τους ιδιοκτήτες που βρίσκονται σε συνεχή μάχη με την ανάγκη για γρήγορη μετρητά ή κακή πίστωση, υπάρχουν διάφοροι διαδικτυακοί δανειστές που μπορούν να περιστρέψουν τη χρηματοδότηση εντός 24 ωρών.

Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι το κόστος δανεισμού είναι πολύ υψηλότερο από άλλες λύσεις. Έτσι, ορισμένοι διαδικτυακοί εναλλακτικοί δανειστές χρεώνουν ετήσια ποσοστά ποσοστού άνω του 100%.

Ωστόσο, αυτοί οι εναλλακτικοί δανειστές μπορούν να είναι η καλή επιλογή εάν η τράπεζα σας πει όχι.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους διαδικτυακούς εναλλακτικούς δανειστές, κάντε κλικ εδώ .

 1. Δανεισμός Peer-to-Peer (P2P)

Ο δανεισμός Peer-to-Peer είναι μια μέθοδος χρηματοδότησης του χρέους που επιτρέπει στα άτομα να δανείζονται χρήματα - χωρίς τη χρήση διαμεσολαβητών όπως τα επίσημα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Αφαιρεί συνήθως τον μεσάζοντα από ολόκληρη τη διαδικασία, αλλά απαιτεί επίσης περισσότερη προσπάθεια, χρόνο και κίνδυνο σε σύγκριση με τα γενικά σενάρια δανεισμού.

Ακολουθούν μερικοί από τους πιο δημοφιλείς δανειστές P2P που μπορείτε να ερευνήσετε:

Prosper

Lending Club

Funding Circle

 1. Εμπορική προκαταβολή μετρητών

Το Merchant Cash Advance λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο: Η εταιρεία σας πουλά ένα μέρος των μελλοντικών πωλήσεων πιστωτικών καρτών σε έναν πάροχο Merchant Cash Advance και σε αντάλλαγμα, λαμβάνετε ένα ποσό κεφαλαίου κίνησης. Έτσι, η εταιρεία σας λέει στον επεξεργαστή πιστωτικών καρτών της να προωθήσει αυτόματα ένα σταθερό ποσοστό των κερδών της μέσω πιστωτικής κάρτας απευθείας στον πάροχο μόλις εξοφληθούν.

Ακολουθούν ορισμένα σημεία εκκίνησης Merchant Cash Advance:

Fundworks

Elevate Funding

RapidAdvance

 1. Εγγυήσεις ιδιωτικού δανείου

Εάν η εταιρεία σας βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και η τράπεζα αγνοεί τις προσφυγές σας, μπορείτε να βρείτε έναν επενδυτή για να εγγυηθεί το δάνειο σας.

 1. Κοινοτικό χρηματοδοτικό ίδρυμα ανάπτυξης (CDFI)

Τα κοινοτικά χρηματοδοτικά ιδρύματα ανάπτυξης (CDFI) ανήκουν στον ιδιωτικό τομέα. Η κύρια αποστολή τους είναι να χρηματοδοτούν ενδιάμεσους με την ανάπτυξη της κοινότητας. Συνήθως προσελκύουν κεφάλαια τόσο από δημόσιες όσο και από ιδιωτικές πηγές. Τα CDFI βοηθούν οικονομικά πληγείσες κοινότητες παρέχοντας κεφάλαια και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και πιστώσεις που γενικά δεν είναι διαθέσιμες από τα βασικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Κάντε κλικ εδώ και μάθετε περισσότερα για το CDFI.

 1. Γραφεία Οικονομικής Ανάπτυξης

Η κυβέρνηση νοιάζεται και εργάζεται συνεχώς για να δημιουργήσει και να προωθήσει ευκαιρίες εργασίας.

Η βασική αρχή της κυβέρνησης είναι ότι μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον που ενισχύει την καινοτομία, απονέμει κινδύνους και υποστηρίζει ίσες ευκαιρίες από προτεραιότητες εργασίας, επενδύοντας σε δημόσιες υποδομές έως την ανάπτυξη προσιτής στέγασης.

 1. Επιχειρηματική γραμμή πίστωσης

Ένα επιχειρηματικό όριο πίστωσης μπορεί να είναι ένα πραγματικό πλεονέκτημα για την εταιρεία σας, διότι θα σας βοηθήσει να καλύψετε τις βραχυπρόθεσμες ανάγκες κεφαλαίου κίνησης, όπως η κάλυψη ελλείψεων ταμειακών ροών ή η αγορά αυξημένων εποχιακών αποθεμάτων ή απρόβλεπτα λειτουργικά έξοδα.

Μάθετε περισσότερα για το Business Line of Credit .

 1. Δάνεια / Χρηματοδότηση βάσει περιουσιακών στοιχείων

Το SMB σας μπορεί να χειραγωγηθεί με το απόθεμά σας για να εξασφαλίσει κεφάλαιο κίνησης.

Το όριο πίστωσης ή το δάνειο σας, το οποίο μπορεί να εξασφαλιστεί με απόθεμα, επειδή παρέχει δομημένο κεφάλαιο κίνησης, επομένως δάνεια με όρους (τα οποία διασφαλίζονται με απογραφή, εισπρακτέους λογαριασμούς, εξοπλισμό ή / και ακίνητα, μηχανήματα. Αυτός ο τύπος χρηματοδότησης μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας, να αναχρηματοδοτήσετε δάνεια και να διαχειριστείτε εξαγορές / εξαγορές.

Σύμφωνα με τα λεξικά της Οξφόρδης, ο δανεισμός / χρηματοδότηση με βάση τα περιουσιακά στοιχεία είναι: «η πρακτική χρηματοδότησης ενός έργου ή επιχείρησης με τη συγκέντρωση μικρών χρημάτων από μεγάλο αριθμό ανθρώπων, συνήθως μέσω του Διαδικτύου».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το μοντέλο χρηματοδότησης, κάντε κλικ εδώ .

 1. Ανταλλαγή

Η ανταλλαγή είναι η πράξη ανταλλαγής αγαθών ή πωλήσεων και υπηρεσιών χωρίς τη χρήση των χρημάτων. Επιτρέπει σε αυτές τις ΜΜΕ με την έλλειψη νομισματικού νομίσματος να εξακολουθούν να συλλέγουν αγαθά και να λαμβάνουν υπηρεσίες.

Εδώ μπορείτε να βρείτε 36 ιστοσελίδες ανταλλαγής.

 1. Πίστωση προμηθευτή

Το Vendor Credit είναι ένα δάνειο από τη μία εταιρεία στην άλλη που χρησιμοποιείται συνήθως για την αγορά αγαθών από την εταιρεία που παρέχει το δάνειο Ο πωλητής μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις, να κερδίσει τόκους, και μερικές φορές ακόμη και να αποκτήσει ενδιαφέρον για τον πελάτη.

Περισσότερες πληροφορίες για Vendor Credit .

 1. Πελάτες / Προμηθευτές

Πελάτες ή Προμηθευτές είναι ένα πρόσωπο ή ένας οργανισμός, ο οποίος λαμβάνει ή / και πωλεί αγαθά και υπηρεσίες από / σε άλλο μέρος και έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ διαφορετικών επιχειρήσεων και προϊόντων.

Μάθετε πώς να δημιουργείτε επαφές ως πελάτες, προμηθευτές ή τραπεζικούς λογαριασμούς

 1. Factoring

Το Factoring αντιπροσωπεύει μια μέθοδο χρηματοδότησης με την οποία ένας ιδιοκτήτης εταιρείας πωλεί λογαριασμούς εισπρακτέων με έκπτωση σε πηγή χρηματοδότησης τρίτων με σκοπό την ενίσχυση του κεφαλαίου.

Μάθετε περισσότερα για το factoring

 1. Χρηματοδότηση παραγγελιών αγοράς

Ακολουθούν τα βήματα για τη χρηματοδότηση παραγγελιών αγοράς:

 1. Λάβετε μια εντολή αγοράς από τον πελάτη.
 2. βρείτε έναν αξιόπιστο προμηθευτή για τα προϊόντα.
 3. υποβάλετε την παραγγελία με αυτόν τον προμηθευτή.

Μπορεί να είναι μια εξαιρετική λύση εάν τα αποθέματα ταμειακών ροών του SMB σας είναι χαμηλά. Η χρηματοδότηση παραγγελιών αγοράς μπορεί να απελευθερώσει μετρητά για το κρίσιμο επιχειρηματικό κόστος. Ένα άλλο όφελος από τη χρηματοδότηση παραγγελιών αγοράς είναι ότι δεν εμφανίζεται ως χρέος για την εταιρεία. Εκτός από τη χρήση αυτών των επιπλέον μετρητών για να λάβετε εκπτώσεις στις αγορές, επιτρέπει επίσης στο SMB σας να εγκριθεί για περισσότερη χρηματοδότηση.

Η King Trade Capital είναι η μεγαλύτερη εταιρεία χρηματοδότησης παραγγελιών αγοράς στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 1. Κεφάλαιο κίνησης PayPal

Το κεφάλαιο κίνησης PayPal επιτρέπει στις ΜΜΕ να εξοφλήσουν το δάνειο τους καθώς πληρώνονται.

Δείτε πώς λειτουργεί το PayPal Capital Capital

 1. Χρηματοδότηση μετοχών

Η χρηματοδότηση μετοχικού κεφαλαίου αντιπροσωπεύει την πράξη της ενίσχυσης χρημάτων για δραστηριότητες της εταιρείας απλώς με την πώληση γενικών ή προτιμητέων αποθεμάτων σε θεσμικούς επενδυτές ή ιδιώτες. Έτσι, σε αντάλλαγμα για τα καταβεβλημένα χρήματα, οι μέτοχοι λαμβάνουν δικαιώματα ιδιοκτησίας στην εταιρεία.

Αν θέλετε να μάθετε πώς λειτουργεί, κάντε κλικ εδώ .

 1. Χρηματοδότηση κεφαλαίων

Το Equity Crowdfunding είναι ένας υβριδικός τρόπος χρηματοδότησης, ο οποίος συνδυάζει crowdfunding και χρηματοδότηση μετοχών. Μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας σχετικά νέος τρόπος χρηματοδότησης από τότε που άνοιξε στο κοινό τον Μάιο του 2016. Ακόμα κι αν δεν είστε διαπιστευμένοι επενδυτές, μπορείτε να χρηματοδοτήσετε το SMB σας με αντάλλαγμα τα ίδια κεφάλαια στην εταιρεία.

Περισσότερες πληροφορίες για το Equity Crowdfunding

συμπέρασμα

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι εξοικειωμένοι με τις προκλήσεις να λάβουν χρηματοδότηση για ένα νέο προϊόν ή χρηματοδότηση για την επιχείρησή τους. Όπως γνωρίζετε ήδη, δεν υπάρχει σύντομος, εύκολος τρόπος χρηματοδότησης, στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά ελπίζω ότι αυτοί οι πόροι χρηματοδότησης των ΜΜΕ μπορούν να βοηθήσουν.

 

πηγή

by:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *