Δημιουργήσαμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού, Digital ecosystem, για την εκκίνηση, αναβάθμιση & χρηματοδότηση, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Startups.

Υπάρχουν τρεις μηχανισμοί που μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη της χρηστής διακυβέρνησης των οικοσυστημάτων των επιχειρήσεων.

 

1. αξιολογήσεις αγοραστή-προμηθευτή.

Οι επιχειρήσεις σ' ένα επιχειρηματικό οικοσύστημα μέσω συνεργασιών μπορούν να ρυθμίζουν η μία την άλλη μέσω διαφανών αξιολογήσεων αγοραστή-προμηθευτή. Αυτό βοηθά στη διατήρηση καλής εξυπηρέτησης, διατηρώντας παράλληλα την εταιρική συμπεριφορά.

2. συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα.

Οι Ευρωπαϊκές Συμπράξεις clusters ξεκίνησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να ενθαρρύνουν συνεργασίες απ' όλη την ένωση με σκοπό να εντείνουν τη συνεργασία μεταξύ περιφερειών και του ιδιωτικού τομέα. Οι κυβερνήσεις μπορούν να μάθουν και να συνεργαστούν στενά με ιδιωτικούς φορείς που ενδέχεται να είναι πιο εξοικειωμένοι με τις αναδυόμενες τεχνολογίες και αγορές που πρέπει να ρυθμιστούν.

Ωστόσο, θα πρέπει να είναι προσεκτικές με τις μεγάλες εταιρείες οι οποίες ασκούν πιέσεις για τα συμφέροντά τους.

3. τρίτοι ρυθμιστές.

Οι κυβερνήσεις μπορούν να εξετάσουν το ενδεχόμενο διορισμού μη κυβερνητικών οργανώσεων - τόσο για κερδοσκοπικούς όσο και για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς - ως de facto ρυθμιστικές αρχές. Αυτοί οι ιδιώτες, τρίτοι ρυθμιστές μπορούν στη συνέχεια να ορίσουν τα δικά τους πρότυπα και κανόνες, εφόσον πληρούν συγκεκριμένα αποτελέσματα, όπως η ασφάλεια δεδομένων ή το απόρρητο. Οι κυβερνήσεις σε αυτήν την περίπτωση γίνονται «υπερ-ρυθμιστές».

by:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *