Δημιουργήσαμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού, Digital ecosystem, για την εκκίνηση, αναβάθμιση & χρηματοδότηση, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Startups.

Τα επιχειρηματικά οικοσυστήματα όπως το insTech έχουν τρία καθοριστικά χαρακτηριστικά:

  • βιωσιμότητα,
  • αυτοδιαχείριση και
  • εξέλιξη.

Προκειμένου να χαρακτηριστεί οικοσύστημα, ένα δίκτυο πρέπει να πληρή καθένα από αυτά τα κριτήρια.

Ένα οικοσύστημα είναι βιώσιμο επειδή ευδοκιμεί χωρίς εξωτερική επιρροή. Μέσα σε αυτό, οι άνθρωποι και τα προϊόντα εξισορροπούν τη χρήση και την επαναχρησιμοποίηση πόρων για να διαιωνίσουν το οικοσύστημα.

Ένα οικοσύστημα είναι αυτοδιοικούμενο επειδή δεν έχει έλεγχο από πάτω προς τα κάτω. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει κάποια μεγάλη επιχείρηση ή κυβερνητικός οργανισμός που να ρυθμίζει το οικοσύστημα.

Αντ' αυτού, το οικοσύστημα διέπετε από κοινά σύνολα τυπικών κανόνων και ανεπίσημων κανόνων, τα οποία υπόκεινται σε αλλαγές λόγω του ανταγωνισμού και της καινοτομίας.  

Ένα οικοσύστημα εξελίσσεται επειδή έχει την ευελιξία να αλλάζει με την πάροδο του χρόνου μέσω του ανταγωνισμού και του πειραματισμού.

"Δημιουργήσαμε ένα επιχειρηματικό οικοσύστημα για να συνεργαστούμε με τους κατάλληλους ανθρώπους και να εξασφαλίσουμε οτι κανένας νέος επιχειρηματίας δεν θα αισθάνεται μόνος του ή θ' αγωνίζεται χωρίς τους κατάλληλους πόρους.

Παρέχουμε άφθονη ΔΩΡΕΑΝ γνώση (Boxes & της insTech-Academy), για Επαναπροσδιορισμό του Οράματος, της Στρατηγικής, της Οργάνωσης και του Marketing για τον επιχειρηματικό & τον ψηφιακού μετασχηματισμό, ΜμΕ και Startups."

Σχετικά με τους συγγραφείς


Konstantinos Paterakis
(I write about tech, cyber & finance)

Insurance Risk Management Analyst, CyRM
Co-Founder & Μέλος Δ.Σ. cluster Panormos


view in Linkedin

Sign up for e-mails on new, insTech

Θα σας στείλουμε email όταν δημοσιεύονται νέα άρθρα σχετικά με αυτό το θέμα.
by:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *