Πρίν φύγεις ...

Δεν είναι όλοι οι επιχειρηματίες ίδιοι:

Μόνο λίγοι νέοι επιχειρηματίες αναπτύσσονται για να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να επιτύχουν ουσιαστικά επίπεδα οικονομικής παραγωγικότητας. Πολιτικές που δεν λαμβάνουν υπόψη την ποιότητα είναι καταδικασμένες να αποτύχουν.

Δεν είναι όλες οι οικονομίες ίδιες:

Διαφορετικές οικονομίες έχουν διαφορετικά πλεονεκτήματα και προκλήσεις και τα επιχειρηματικά τους οικοσυστήματα έχουν διαφορετικά προβλήματα.

Η επιχειρηματικότητα δεν αφορά μόνο τους ηγέτες:

Σημασία έχει και το πλαίσιο. Η ίδια επιχείρηση θα έχει πολύ διαφορετικές προοπτικές ανάπτυξης ανάλογα με το πού δημιουργείται.

 

Read more

Τί σημαίνει πολιτική

Οι επιχειρηματίες στην Ευρωπαική Ένωση θεωρούν τρεις τομείς ως πιο σημαντικούς για την ανάπτυξη και την επιτυχία των εταιρειών τους (προσβάσιμες αγορές, ανθρώπινο κεφάλαιο και χρηματοδότηση).

Οι κυβερνητικές και κανονιστικές πολιτικές σε καθέναν από αυτούς τους τρεις τομείς μπορούν να παίξουν είτε θετικούς (και ονομάζονται επιταχυντές) είτε αρνητικούς (οι οποίοι ονομάζονται αναστολείς) ρόλους.

Ο καθορισμός της επιχειρηματικής πολιτικής είναι ζωτικής σημασίας για μια ακμάζουσα εταιρεία. Ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείτε τις επιχειρηματικές σας πολιτικές καθορίζει το μοντέλο διακυβέρνησης για τον οργανισμό σας. Οι αδύναμες εταιρείες έχουν αδύναμα μοντέλα διακυβέρνησης.

Τι εννοούμε διακυβέρνηση;

Η ΟΜΑΔΑ POLICY-insTech

Οι κυβερνήσεις μπορούν να διαδραματίσουν πολλούς σημαντικούς ρόλους στη διεύρυνση και την εμβάθυνση των προσβάσιμων αγορών για εταιρείες πρώιμου σταδίου. 

Ωστόσο, οι κυβερνήσεις μπορούν επίσης να παίξουν πολλούς ανασταλτικούς ρόλους

Πως βοηθάμε τους ηγέτες & τις ΜμΕ

"Οι νέοι επιχειρηματίες έχουν κατανοήσει ότι χρειάζονται ένα διαφορετικό μέλλον. Χρειάζονται ευκαιρίες και στρατηγική για τους νέους που επιθυμούν να μείνουν στην Ελλάδα και τους χρειαζόμαστε για να συμβάλουν στην οικονομία της χώρας".

Αυτός είναι και ο λόγος που οδήγησε όλους εμάς στην μετατροπή ενός οράματος σε ένα ζωντανό οργανισμό και στην δημιουργία ενός εργαστηρίου γνώσης.

Αρχίζαμε να αναζητούμε τρόπους για να εμπλακεί το οικοσύστημα  στην Ελλημική επιχειρηματική κοινότητα φτιάχνοντας ένα εκκολαπτήριο ομοϊδεάτων ηγετών της χώρας

.

Από αυτήν την ομάδα της αρχικής ιδέας  προέκυψε αυτό που αποκαλούμε «βασική ομάδα»  που άρχισαν να συναντώνται τακτικά για να συζητήσουν πώς να προχωρήσει η ιδέα της ανάπτυξης της νέας επιχειρηματικότητας .

« τον Σεπτέμβριο του 2015 δεν γνωρίζαμε πού θα ήμασταν σήμερα»,, αλλά ξεκινήσαμε τις συζητήσεις

Αυτές οδήγησαν στο insTech Project, μια σειρά πρωτοβουλιών που έχουν σχεδιαστεί για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού των νέων ηγετών.

 

Χρήσιμοι οδηγοί εκκινησης

Οδηγός Επενδυτών

Γράψαμε αυτόν τον οδηγό επενδυτών για Startupers και επιχειρηματίες που θέλουν να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση κεφαλαίων από επενδυτές για να ξεκινήσουν και να κλιμακώσουν επιχειρήσεις. Η ελπίδα μας είναι ότι θα χρησιμεύσει ως σύμβουλος καθώς ξεκινάτε την αναζήτηση κεφαλαίου.

Οδηγός Εκκίνησης

Αυτός ο οδηγός εκκίνησης είναι γραμμένος για επιχειρηματίες που αναζητούν να ξεκινήσουν μια εταιρεία, καθώς και εκείνους που βρίσκονται στη διαδικασία δημιουργίας. Τα τελευταία χρόνια, η ομάδα μας έχει δημιουργήσει μια ισχυρή βάση πόρων για τη διαδικασία εκκίνησης, αποδεικνύοντας μια ιδέα για τη συγκέντρωση χρημάτων από VC και Angel investors. Δεν έχουμε όλες τις απαντήσεις, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι αυτός ο οδηγός θα σας βάλει σε πολύ καλύτερο δρόμο και θα σας βοηθήσει να αποφύγετε πολλά εμπόδια.

Η Πλατφόρμα

Η αναζήτηση κεφαλαίων στο οικοσύστημα είναι μια εξαιρετική λύση για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων.

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια αίθουσα ιδιωτικών συνομιλιών με όλες τις πληροφορίες και τα έγγραφα της εταιρείας σας δωρεάν.

Πόροι Πολιτικής & Εκκίνησης

Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε προετοιμαστεί διεξοδικά πριν ξεκινήσετε μια επιχείρηση, αλλά συνειδητοποιήστε ότι τα πράγματα σχεδόν σίγουρα θα πάνε στραβά. Για να διαχειριστείτε μια επιτυχημένη επιχείρηση, πρέπει να προσαρμοστείτε στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις........

EDUCATION_0004

Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε προετοιμαστεί διεξοδικά πριν ξεκινήσετε μια επιχείρηση, αλλά συνειδητοποιήστε ότι τα πράγματα σχεδόν σίγουρα θα πάνε στραβά. Για να διαχειριστείτε μια επιτυχημένη επιχείρηση, πρέπει να προσαρμοστείτε στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις........

STRATEGY_0036

Ελάτε μαζί μας στο insTech για να εξερευνήσετε καινοτόμες ιδέες που θα σας βοηθήσουν να περιηγηθείτε επιτυχώς στη Ψηφιακή Εποχή.

EDUCATION_0038

Οι πολιτικές απασχόλησης είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλιστεί ότι τόσο οι εργοδότες όσο και οι εργαζόμενοι κατανοούν τις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους και πώς πρέπει να λειτουργεί η εργασιακή σχέση. Ορισμένες πολιτικές μπορούν να ενισχύσουν τη θέση του εργοδότη και είναι ιδιαίτερα σκόπιμες. 

Όταν μια επιχείρηση θέλει να αυξήσει το μερίδιο αγοράς ή τη γεωγραφική της εμβέλεια με χαμηλό κόστος, μπορεί να εκχωρήσει το προϊόν και το εμπορικό σήμα της. Το franchise είναι μια κοινή επιχείρηση μεταξύ franchisor και franchisee. ....

Με το νομοσχέδιο που προωθείται από το Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βρίσκεται ήδη σε δημόσια διαβούλευση επιδιώκεται η παροχή φορολογικών κινήτρων στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, με σκοπό την αντιμετώπιση της «νηπιακής θνησιμότητάς» τους, την αύξηση της παραγωγικότητας και του μεγέθους τους, ......

Οι εταιρείες που με έδρα την Ελλάδα, φορολογούνται για το παγκόσμιο εισόδημά τους, ενώ οι εταιρείες εξωτερικού φορολογούνται στην Ελλάδα μόνο για εισόδημα που προέρχεται από ελληνικές πηγές.

Μάθετε τι πρέπει να κάνει ο οργανισμός σας για να συμμορφώνεται με τους κανόνες της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων και πώς μπορείτε να βοηθήσετε τους πολίτες να ασκούν τα δικαιώματά τους σύμφωνα με τον κανονισμό.

Η ηγεσία είναι η τέχνη της παρακίνησης μιας ομάδας ανθρώπων να δράσει προς την επίτευξη ενός κοινού  στόχου . Σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον, αυτό μπορεί να σημαίνει την καθοδήγηση εργαζομένων και συναδέλφων με στρατηγική για την κάλυψη των αναγκών της εταιρείας.

Το insTech μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε την πορεία από την ιδέα έως την έναρξη της επιχείρησης. Αποκτήστε πρόσβαση στα απαραίτητα εργαλεία, πόρους και οδηγούς για να ξεκινήσετε και να αναπτύξετε την επιχείρησή σας - ανά πάσα στιγμή, όλα στο διαδίκτυο, με τον δικό σας ρυθμό.

Πάρτε ιδέες από τη δράση του δικτύου σε όλη την Ευρώπη και συμβουλευτείτε μας για τα ζητήματα που αντιμετωπίζετε. Εξερευνήστε δυνατότητες πρόσβασης σε νέες αγορές και εντοπίστε ευκαιρίες για διεθνείς επιχειρηματικές, τεχνολογικές και ερευνητικές συνεργασίες.

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT) είναι ένας οργανισμός της ΕΕ που ιδρύθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2008 με στόχο την ενίσχυση της ικανότητας καινοτομίας της Ευρώπης. Το ΕΙΤ αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος Horizon 2020, του προγράμματος-πλαισίου για την έρευνα και την καινοτομία της ΕΕ.

Οι εταιρείες ρίχνουν χρήματα σε ψηφιακές πρωτοβουλίες χωρίς αποτελέσματα. Μάθετε πώς οι ηγέτες πετυχαίνουν και γιατί οι Μ & Α μπορούν να είναι το κλειδί για τις μεγάλες αποδόσεις.

Ο δρόμος για την επιχειρηματική πολιτική.

Η παρακολούθηση των επιλογών πολιτικής μέσα από, την οικονομική απόδοση, τις αγορές, το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και το λειτουργικό μοντέλο, μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες να αποκλείσουν τους στρατηγικούς διαλόγους τους και να κάνουν μεγάλες, τολμηρές αλλαγές

Ένας οδηγός βήμα προς βήμα για τον τρόπο καθορισμού του προφίλ πελάτη. Σε αυτές τις...
Οι Agents & Brokers πρέπει πρώτα απ’ όλα να κατανοήσουν την νέα κανονικότητα, για να...
Οι τεχνολογικές εξελίξεις και οι προσδοκίες των πελατών, αλλάζουν γρήγορα τα παραδοσιακά μοντέλα του ασφαλιστικού...
Μια καλή επιχειρηματική ιδέα μπορεί να φαίνεται δύσκολο να επιτευχθεί, αλλά τον σωστό προγραμματισμό και...
Το δικαίωμα προαίρεσης συνιστά, κατ’ ακολουθίαν, περιουσιακό και διαπλαστικό δικαίωμα. Ο μέτοχος ή τρίτος υπέρ...
Ενώ μέχρι τώρα έχετε εντοπίσει τον τελικό σας χρήστη, για να δημιουργήσετε μια μεγάλη επιχείρηση...
Η επιλογή του ονόματος, δεν είναι ένα εύκολο έργο Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, έχουμε...
Η Ατομική επιχείρηση είναι η πιο συνηθισμένη νομική μορφή μικρών επιχειρήσεων, …. κυρίως λόγω της...