Δημιουργήσαμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού, Digital ecosystem, για την εκκίνηση, αναβάθμιση & χρηματοδότηση, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Startups.

Το Pre-Seed Fund καλύπτει ένα κενό στη χρηματοπιστωτική αγορά, χρηματοδοτώντας επιχειρηματίες στο πολύ πρώιμο στάδιο, πριν από τη δημιουργία της εταιρείας. Μετά την πιλοτική φάση, το insTech σχεδιάζει να επεκτείνει το Fund και στο μέλλον.

Τί είναι όμως η χρηματοδότηση Pre-Seed

Η οικονομική υποστήριξη υλοποιείται από τρεις εταίρους: το insTech, έναν χρηματοοικονομικό οργανισμό που ανήκει στο insTech και ένα μέρος ιδιωτών επενδυτών και πιθανόν ένα δημόσιο ίδρυμα με αποστολή να βοηθά τους επιστήμονες και τους επιχειρηματίες στη διαδικασία ανάπτυξης και εμπορίας καινοτόμων ιδεών.

Η κύρια καινοτομία έγκειται στο γεγονός ότι το insTech Pre-Seed Fund παρέχει χρηματοδότηση σε άτομα με ένα καινοτόμο έργο ή ιδέα εκκίνησης προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία εκκίνησης. Μια δεύτερη καινοτομία είναι η παρεχόμενη καθοδήγηση. Μια τρίτη καινοτομία αποτελείται από τις ιδέες που υποστηρίζονται από το insTech, όλες στον τομέα της τεχνολογικής καινοτομίας.

Εκτός από την οικονομική υποστήριξη, το insTech Pre-Seed Fund παρέχει επίσης καθοδήγηση στον επιχειρηματία μέσω συμβουλευτικής βοήθειας σε θέματα λογιστικής, φορολογικής, νομικής και ευρεσιτεχνίας.

Αποτελέσματα

Στην πειραματική φάση του, το insTech Pre-Seed Fund υποστηρίζει τη δημιουργία εταιρειών, οι οποίες οδήγησαν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στη διαφοροποίηση των αγορών για τα προϊόντα των νέων εταιρειών. Το insTech προτίθεται να επεκτείνει τις Δραστηριότητες του στο μέλλον και να αξιοποιήσει τις εμπειρίες που αποκτήθηκαν.

 

Συμπεράσματα

Το insTech Pre-Seed Fund στοχεύει μόνο έναν πολύ περιορισμένο αριθμό καινοτόμων και τεχνολογικών επιχειρηματικών ιδεών. Αλλά ο αντίκτυπος στην περιοχή είναι σημαντικός. Εκτός από την ίδρυση των νέων εταιρειών, οι αποκτηθείσες εμπειρίες βοήθησαν στη δημιουργία μιας θετικής κουλτούρας καινοτομίας και στην καθιέρωσή της ως τεχνολογικής περιοχής. Οι κρίσιμοι παράγοντες επιτυχίας που εντοπίστηκαν ήταν ο επαγγελματισμός της ομάδας που διαχειρίζεται το έργο, συμπεριλαμβανομένης της εμπειρίας στο επιχειρηματικό κεφάλαιο και της αξιολόγησης της βιωσιμότητας των έργων, και η παροχή καθοδήγησης στους επιχειρηματίες εκτός από την χρηματοδότηση.

Σχετικά με τους συγγραφείς


Konstantinos Paterakis
(I write about tech, cyber & finance)

Insurance Risk Management Analyst, CyRM
Co-Founder & Μέλος Δ.Σ. cluster Panormos


view in Linkedin

by:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *