Δημιουργήσαμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού, Digital ecosystem, για την εκκίνηση, αναβάθμιση & χρηματοδότηση, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Startups.

 Οι δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης και η 4η Βιομηχανική επανάσταση (Industry 4.0) μετασχηματίζουν τις οικονομίες, τους χώρους εργασίας και τις οικογένειες μας και θα συνεχίζουν να το κάνουν ακόμη πιο έντονα τα επόμενα χρόνια.

 

Το 2020 έστειλε έντονα μηνύματα στην ασφαλιστική αγορά. Οι αξιώσεις έχουν αυξηθεί, τα έσοδα από επενδύσεις είναι χαμηλά Η πανδημία COVID-19 αποτέλεσε ένα οικονομικό πλήγμα για σχεδόν κάθε κλάδο, η κλιματική αλλαγή αλλάζει μοντέλα κινδύνου, οι οικονομικές και φυλετικές εντάσεις οδήγησαν σε εκτεταμένες αστικές αναταραχές και η κερδοφορία των ασφαλιστών έχει υποστεί.

Η ουσία είναι ότι η σκληρή αγορά στην οποία βρισκόμαστε τώρα είναι εδώ για να μείνει, τουλάχιστον για λίγο.

Για τους ασφαλισμένους, η σκληρή αγορά σημαίνει ότι θα γίνει όλο και πιο δύσκολη και δαπανηρή η εξασφάλιση κάλυψης. Οι αναδόχοι επανεκτιμούν τον κίνδυνο που είναι διατεθειμένοι να απορροφήσουν. Σε αυτό το νέο φυσιολογικό, οι Brokers πρέπει να αποδείξουν ότι οι πελάτες τους είναι ένας συναρπαστικός κίνδυνος ο οποίος απαιτεί μια ισχυρή στρατηγική διαχείρισης και οργανωτικές πρακτικές. Ταυτόχρονα, οι Brokers πρέπει να είναι σε θέση να προσφέρουν στους πελάτες τους καινοτόμες εναλλακτικές λύσεις σε σχέση με τα παραδοσιακά μοντέλα κατανομής κινδύνων.

Στο instech, πιστεύουμε ότι το μέλλον απαιτεί αναδιατύπωση του οράματος προς την εξειδίκευση και το βλέμμα στραμμένο στην οικονομία πλατφόρμας και τον ψηφιακό μετασχηματισμό για να καλυφθούν οι απίστευτες προκλήσεις της σκληρής αγοράς και των εκπαιδευμένων πελατών.

Η αγορά Σήμερα

Η αναγκαία προσαρμογή καθυστέρησε όλα αυτά τα χρόνια λόγο ενός παρατεταμένου soft market.

Ο οικονομικός αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής προκάλεσε αύξηση των καταστροφικών ζημιών και των απαιτήσεων και σε συνάρτηση με τον αυξημένο ανταγωνισμό, τα premium μοντέλα τιμολόγησης του κλάδου να θεωρούνται ξεπερασμένα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα χαμηλά ασφάλιστρα να μην μπορούν να πληρώσουν αξιώσεις. Οι αναλογιστικές μελέτες ασφαλίστρου που ήταν κατάλληλες πριν από δεκαετίες δεν αντικατοπτρίζουν πια την παρούσα αξία. Συνολικά, η βιομηχανία έχει τιμολογήσει και σχεδιάζει ασφαλιστικά προγράμματα με βάση δεδομένα τιμολόγησης 30 ή 40 ετών πίσω.

Τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια είναι επίσης μεγάλος μοχλός της σκληρής αγοράς. Το βασικό επιτόκιο δεν είχε αλλάξει για πολλά χρόνια και αυτό είχε αντίκτυπο στην κερδοφορία και στα έσοδα από επενδύσεις για τους ασφαλιστές.

Η πανδημία, φυσικά, έχει αγγίξει κάθε κλάδο, συμπεριλαμβανομένων τομέων όπως ψυχαγωγία, εστίαση, φιλοξενία, λιανεμπόριο και κατασκευές να έχουν πληγεί ιδιαίτερα σκληρά.

Οι αξιώσεις και οι αγωγές αυξάνονται ως άμεσο αποτέλεσμα του COVID-19.

Η κλιματική αλλαγή έχει επίσης τεράστιο αντίκτυπο στις τιμές καθώς και στην ικανότητα αποζημίωσης.

Οι Ασφαλιστικές εταιρείες σήμερα επανεξετάζουν τον κίνδυνο που είναι διατεθειμένες να απορροφήσουν καθώς περισσότερες επιχειρήσεις και ακίνητα τίθενται σε κίνδυνο από τις πλημμύρες, τους τυφώνες και τις πυρκαγιές που σχετίζονται με το κλίμα.

Η μείωση της παραγωγικής ικανότητας που οφείλεται σε σημαντικές αλλαγές στην κάλυψη των αντασφαλιστών οι οποίες επηρεάζουν δυσμενώς την ικανότητα των μεγαλύτερων πελατών μας να τοποθετούν προγράμματα Ομαδικών, D&O, Professional Liability, Βιομηχανικών κινδύνων κλπ.

Σήμερα, οι ασφαλιστικές εταιρείες δίνουν πολύ προσοχή στην ποιότητα του κινδύνου που γράφουν, στα μοντέλα τιμολόγησης, καθώς και σε πιο περιοριστικούς όρους σχετικά με τις πολιτικές.  . Εκτός από την έντονη παρακολούθηση της συσσώρευσης κινδύνου, εξετάζουν πράγματα όπως η ποιότητα συντήρησης του χαρτοφυλακίου  και εξυπηρέτησης του πελάτη, τον τύπο, την ποιότητα κατασκευής και τα μέτρα προστασίας του καλυπτόμενου κινδύνου , το κόστος αντικατάστασης, την ιδιοκτησία και τα πρωτόκολλα ανθρώπινου δυναμικού

Σημασία στην εξειδίκευση

Αυτή η ανανεωμένη εστίαση στην πειθαρχία ανάληψης υποχρεώσεων που δημιουργείται από τη σκληρή αγορά σημαίνει ότι οι πελάτες μας πρέπει να φιλοδοξούν να είναι στο κορυφαίο τεταρτημόριο όσον αφορά την προστασία και την προληπτική διαχείριση της περιουσίας τους για να έχουν την καλύτερη κάλυψη και τιμολόγηση και χρειάζονται έναν εξειδικευμένο επαγγελματία ο οποίος θα τους βοηθάει στο μέλλον.

Από τώρα και στο εξής μεγάλη σημασία θα έχει η εξειδίκευση. Οι Brokers που επικεντρώνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες των επιχειρήσεων σε μια συγκεκριμένη βιομηχανία είναι σε θέση να κατανοήσουν καλύτερα τους ιδιαίτερους κινδύνους και τις διάφορες πιθανές λύσεις. Μπορούν να προβλέψουν προβλήματα και να βοηθήσουν τους πελάτες να χρησιμοποιήσουν τα περιορισμένα κεφάλαια τους  πιο αποτελεσματικά.

Οι πελάτες επωφελούνται επίσης από το να έχουν καλές και σχέσεις με εξειδικευμένους Brokers στην Βιομηχανία τους και συνεργάζονται μαζί τους για τις πιο επικερδείς λύσεις,

Η εξειδίκευση φέρνει επίσης τη δυνατότητα να προσφέρει στους πελάτες μακροπρόθεσμα, εναλλακτικά μοντέλα αντιστάθμισης κινδύνου και ασφαλίστρου, στεγανοποιώντας τα από τα σκαμπανεβάσματα των κύκλων της αγοράς. Σήμερα οι περισσότεροι πελάτες προσπαθούν να μειώσουν μέρος του κόστους διαπραγματευόμενοι απευθείας με ασφαλιστικές εταιρείες ή άλλους Brokers οι οποίοι διαχειρίζονται τον ίδιο κίνδυνο αλλά με μεγαλύτερη έκπτωση στο τελικό ασφάλιστρο.

Το όραμα για ένα σύγχρονο Digital insurance Broker που βασίζεται στην εξειδίκευση διατηρείται μέχρι σήμερα και ανυπομονούμε να αναπτύξουμε αυτήν την τεχνογνωσία και να βοηθήσουμε τους όλη την ασφαλιστική διαμεσολάβηση να περάσει στο επόμενο στάδιο της 4ης Βιομηχανικής επανάστασης.

Εκτός από την τρέχουσα σκληρή αγορά, η εστίασή μας είναι να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να διαχειριστούν την αβεβαιότητα και τις μακροπρόθεσμες συνέπειές της.

by:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *