Δημιουργήσαμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού, Digital ecosystem, για την εκκίνηση, αναβάθμιση & χρηματοδότηση, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Startups.

Οι insurance Brokers μπορούν να παίξουν πολλούς ρόλους στο επιχειρηματικό οικοσύστημα. Το insTech προσφέρει μια σειρά ευκαιριών για επέκταση σε τομείς όπως η Διαχείριση του κινδύνου, η εκπαίδευση, το marketing, την αγορά και συντήρηση οχημάτων, η κοινή χρήση συστημάτων, η ανάπτυξη του brand κλπ.

 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι insurance Brokers να έχουν μια σειρά ευκαιριών για να επεκτείνουν τους ρόλους τους. Οι περισσότεροι από τους παραδοσιακούς Brokers της αγοράς φαίνεται να βρίσκονται σε μειονεκτική θέση στη βιομηχανία και αντιμετωπίζουν μια επιτακτική ανάγκη να ξανασκεφτούν τους ρόλους τους. Ευτυχώς όλο και περισσότεροι αρχίζουν να βλέπουν ευκαιρίες να κινηθούν προς μια νοοτροπία οικοσυστήματος.

Μια ματιά στην πλατφόρμα του insTech δείχνει τα οφέλη και τους κινδύνους που υπάρχουν για τους insurance Brokers. Η καινοτομία προκάλεσε σημαντική αναστάτωση στην Βιομηχανία, με αποτέλεσμα την εμφάνιση τεσσάρων βασικών ενδιαφερομένων, για την συμμετοχή τους στο οικοσύστημα:

  • Αρχικούς παρόχους,
  • παίκτες υψηλής τεχνολογίας,
  • Brokers
  • εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Οι insurance Brokers έχουν ήδη ισχυρή βάση, χάρη στην τρέχουσα πελατειακή τους βάση, τη δύναμη διανομής και το απόθεμα προσωπικών δεδομένων από τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που διαθέτουν. Για να τοποθετηθούν ως αληθινοί παίκτες του οικοσυστήματος και για να προλάβουν τις κινήσεις άλλων ενδιαφερόμενων μερών, οι ασφαλιστές πρέπει να δημιουργήσουν δυνατότητες σε αρκετούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων του ψηφιακού μετασχηματισμού, των analytics και της εμπειρίας των πελατών.

Ταυτόχρονα, οι ηγέτες και τα στελέχη θα πρέπει να κατανοήσουν ότι ενώ τα ασφαλιστικά προϊόντα και διαχείριση κινδύνου θα βρίσκονται πάντα στον πυρήνα της ασφαλιστικής επιχείρησης, υπηρεσίες όπως το marketing είναι ένας τρόπος ανάπτυξης ουσιαστικών σχέσεων με τους πελάτες.

Οι insurance Brokers θα μπορούσαν να συνεργαστούν με παίκτες υψηλής τεχνολογίας, για να αναπτύξουν υπηρεσίες που αντιμετωπίζουν την ανάγκη σύγχρονης επικοινωνίας με τους πελάτες και την ανάπτυξη του Brand τους

Οι εταιρικές σχέσεις θα είναι κρίσιμες

Καθώς τα οικοσυστήματα επιτρέπουν και απαιτούν εστίαση στην πρόληψη και διαχείριση των κινδύνων, στο insTech η δημιουργία εταιρικών σχέσεων, είναι κρίσιμη προτεραιότητα. Οι insurance Brokers δεν χρειάζεται να εστιάζουν περισσότερο στις προσπάθειές τους να συνεργαστούν με ψηφιακούς παρόχους, για να αντισταθμίσουν το μειονέκτημά τους από την έλλειψη σημείων επαφής και αφοσίωσης των πελατών τους.

"Οι insurance Brokers πρέπει να υιοθετήσουν μια νοοτροπία γόνιμων συμμαχιών."

Ο κλάδος έχει ήδη ξεκινήσει πολλές συνεργασίες μεταξύ των καθιερωμένων Ασφαλιστών και των νεοσύστατων επιχειρήσεων τεχνολογίας και ανάλυσης.

Παράδειγμα, συνεργασίας είναι η Manulife συνεργάζεται με την Indico Data Solutions για την ανάπτυξη ενός εργαλείου βαθιάς μάθησης που αναλύει τα οικονομικά δεδομένα. Η Digital Partners (DP), μια παγκόσμια επιχείρηση που ιδρύθηκε από την Munich Re καλλιεργεί ένα οικοσύστημα που υποστηρίζει την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων.

Δεδομένου ότι η καινοτομία από το insTech στοχεύει πράγματι να συμβάλει στην αύξηση της ασφαλιστικής αλυσίδας αξίας (εκτός από τη διανομή), όπου οι ηγέτες και τα στελέχη των insurance Brokers θα πρέπει να βλέπουν τις πιθανές συνεργασίες με τις ασφαλιστικές εταιρείες ως μέσω της δικής τους ανάπτυξης και εξέλιξης.

"Η άνοδος του insTech συνεπάγεται εταιρείες από διαφορετικούς κλάδους που ενώνονται σε συμβιωτικές σχέσεις για να επιτύχουν μεγαλύτερη αξία στον εαυτό τους από ότι θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μόνοι τους."

Αυτή η ενσωμάτωση επιτρέπει στους insurance Brokers, καθώς και στους υπόλοιπους συμμετέχοντες να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες και γνώση για να βελτιώσουν την εμπειρία, την ενημέρωση και εξυπηρέτηση του πελάτη, στις διαδικασίες μάρκετινγκ, την ανάπτυξη προϊόντων κλπ.

Sign up for e-mails on new, insTech

Θα σας στείλουμε email όταν δημοσιεύονται νέα άρθρα σχετικά με αυτό το θέμα.

Σχετικά με τους συγγραφείς


Konstantinos Paterakis
(I write about tech, cyber & finance)

Insurance Risk Management Analyst, CyRM
Co-Founder & Μέλος Δ.Σ. cluster Panormos


view in Linkedin

by:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *