Δημιουργήσαμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού, Digital ecosystem, για την εκκίνηση, αναβάθμιση & χρηματοδότηση, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Startups.

Η άνοδος δικτύων, οικοσυστημάτων, Clusters κλπ όπως το BrokerNet, είναι μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες και τις πιο τρομακτικές προκλήσεις της ψηφιοποίησης. Δεν είναι όλοι οι Τομείς και οι παίκτες εξίσου κατάλληλοι για να εκμεταλλευτούν αυτήν την ευκαιρία, και οι εταιρείες που συμμετέχουν μπορεί να μην είναι σε θέση να καταλάβουν όλη την αξία που διακυβεύεται.

 

Μπορεί οι μεγάλοι  Agents k Brokers της Ασφαλιστικής αγοράς, να φαίνονται πιο κατάλληλοι για να εξελιχθούν σ' ένα οικοσύστημα. Ωστόσο το insTech παρέχει την ευκαιρία σε όσους ηγέτες επιθυμούν, ανεξαρτήτως του μεγέθους τους, να επαναπροσδιορίσουν τις προτεραιότητες και τις πρωτοβουλίες και να προχωρήσουν στον ανταγωνισμό στη διαδικασία.

Το να γίνεις παίκτης ενός ψηφιακού οικοσυστήματος, απαιτεί πολύ περισσότερα από τεχνολογικές επενδύσεις. Οι insurance Agents και Brokers πρέπει να έχουν μια ολοκληρωμένη άποψη του οργανισμού τους, σε πολλές διαστάσεις για να διασφαλίσουν ότι οι επενδύσεις τους ευθυγραμμίζονται με τις απαιτήσεις.

Οι απαντήσεις σας σε βασικές ερωτήσεις μπορεί να σας βοηθήσει στη διαμόρφωση της συνεργασίας με το BrokerNet:

 • Συνεργασίες: Η Επιχείρηση σας επιθυμεί ένα ισχυρό δίκτυο συνεργατών που θα της επιτρέψει να επεκταθεί πέρα ​​από τα παραδοσιακά όρια της βιομηχανίας;
 • Στρατηγική: Πού Συνδυάζεται η στρατηγική του οικοσυστήματος στις προτεραιότητες της επιχείρησης σας;
 • Τεχνολογία: Θεωρείται την  τεχνολογία ως το απαραίτητο καύσιμο για τη στρατηγική της επιχείρησης σας;
 • Πελάτες: Πώς ξεκαθαρίζεται η ιδιοκτησία, η πρόσβαση και η αφοσίωση των πελατών στην επιχείρηση σας;
 • Ανθρώπινο δυναμικό: Η Επιχείρηση σας είναι σε θέση να προσελκύσει και να διατηρήσει το πιο καινοτόμο και επιχειρηματικό ταλέντο;
 • Πολιτισμός: Είναι οι πελάτες, η κοινωνία και το περιβάλλον στο επίκεντρο όλων όσων κάνει η επιχείρηση σας;

Η άνοδος των Networks, των οικοσυστημάτων και των Clusters όπως το BrokerNet είναι το φυσικό αποτέλεσμα της ψηφιοποίησης. Οι επιχειρήσεις insurance Brokers με προσαρμοστικότητα στον πυρήνα του σχεδιασμού και της στρατηγικής τους, θα μπορούν να το αξιοποιήσουν προς όφελός τους.

 

"Η εξέλιξη μάς έχει διδάξει ότι δεν είναι ο ισχυρότερος που επιβιώνει, αλλά αυτός που ανταποκρίνεται περισσότερο στην αλλαγή."

 

Η στρατηγική του BrokerNet

Η στρατηγική του BrokerNet διευκολύνει την επέκταση των insurance Brokers σε παρακείμενους και εντελώς νέους τομείς δραστηριότητας χρησιμοποιώντας συμπληρωματικές υπηρεσίες. Οι επιλογές μας περιλαμβάνουν την προσφορά καινοτόμων λύσεων

Οι insurance Brokers θα μπορούσαν επίσης να βελτιώσουν την Διαχείριση κινδύνων λαμβάνοντας πληροφορίες που βασίζονται σε δεδομένα από άλλους Βιομηχανικούς τομείς. Με τον τρόπο αυτό αξιοποιούν την τεχνογνωσία τους στα Analytics για να προσφέρουν λύσεις σε τρίτους μέσω των αγορών δεδομένων.

Η Συνεργασία με το BrokerNet θα απαιτήσει συνεχή αφοσίωση και δέσμευση. Οι ηγέτες και τα στελέχη που στοχεύουν να ξεκινήσουν μια στρατηγική συνεργασία μαζί μας, θα πρέπει να επικεντρωθούν σε δύο τομείς.

 • Πρώτον, όλοι οι ενδιαφερόμενοι insurance Brokers πρέπει να προσδιορίσουν και να δώσουν προτεραιότητα στην συνεργασία με άλλους ηγέτες και εταιρείες στο αμοιβαίο παιχνίδι και την κερδοφορία.
 • Δεύτερον, συνδέοντας την επιχείρηση σας με μια στρατηγική οικοσυστήματος απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας σε πολλές διαστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της κουλτούρας, της τεχνολογίας και της αφοσίωσης των πελατών.

 

"Οι ΜμΕ Brokers πρέπει να καθορίσουν τo πλαίσιο λειτουργίας τους ως παράγοντες διαφοροποίησης στο οικοσύστημα και θα εκτιμήσουν εάν η επιχείρηση τους, έχει επαρκή ενέργεια και εξειδίκευση σε αυτούς τους τομείς."

 

Δείτε το άρθρο : Οι Brokers την εποχή των οικοσυστημάτων και των πλατφορμών

Sign up for e-mails on new, insTech

Θα σας στείλουμε email όταν δημοσιεύονται νέα άρθρα σχετικά με αυτό το θέμα.

Σχετικά με τους συγγραφείς


Konstantinos Paterakis
(I write about tech, cyber & finance)

 • Business Coach, Digital Marketeer, Author
 • Insurance Risk Management Analyst, CyRM
 • Co-Founder entrepreneurship ecosystem insTech,
 • Co-Founder & Μέλος Δ.Σ. cluster Panormos
by:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *