Δημιουργήσαμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού, Digital ecosystem, για την εκκίνηση, αναβάθμιση & χρηματοδότηση, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Startups.

"Τα Clusters προσφέρουν στους Μικρομεσαίους Agents & Brokers τους πόρους και την εμπειρία των μεγαλύτερων ομολόγων τους, .

.... αλλά είναι εξίσου σημαντικά για ολόκληρη την ασφαλιστική αγορά."

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές,
έχουμε κάνει τα άρθρα μας για τον μετασχηματισμό ελεύθερα περιορισμών για όλους τους αναγνώστες.
Για να λαμβάνετε όλο το περιεχόμενο του insTech στα εισερχόμενά σας,
εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο.

Το επιχειρηματικό οικοσύστημα του insTech ανταποκρινόμενο στην περιορισμένη παρουσία των Μικρομεσαίων Agents & Brokers στην ψηφιακή και την καινοτόμο νεοφυή επιχειρηματικότητα (startups), προχώρησε στην ίδρυση του Cluster AgentNet .

Σκοπός του Cluster είναι η ανάπτυξη των Μικρομεσαίων Agents & Brokers και η συνεργασία τους με ψηφιακές, Startups, και όσες εταιρείες οι οποίες θα μπορέσουν να προσφέρουν συνολικά στην αλυσίδα αξίας.

Με γνώμονα την εμπειρία, τη στήριξη των μελών του insTech, το ευρύτατο δίκτυο ανθρώπων της ασφαλιστικής αγοράς, αλλά και το πρόσφορο έδαφος που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στο Ελληνικό καινοτόμο επιχειρηματικό γίγνεσθαι, έχουμε προετοιμάσει τις πρώτες δράσεις για το 2022, μεταξύ των οποίων ο πρώτος διαγωνισμός νεοφυείς επιχειρηματικότητας των True Leaders - Digital insurance Brokers.

To AgentNet είναι ένα παράδειγμα cluster όπου μία επιχείρηση Μικρομεσαίων Agents & Brokers που θέλει να εισέλθει στην 4η Βιομηχανική επανάσταση συνεργαζόμενη, με μια υπάρχουσα διαδικτυακή πλατφόρμα, ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα, μία εταιρεία συμβούλων, ένα Μέντορα ή μια εταιρεία marketing, για τη δημιουργία και εφαρμογή νέων επιχειρηματικών ιδεών.

Σε αυτήν την περίπτωση, το εκπαιδευτικό ίδρυμα και η εταιρεία συμβούλων είναι πιθανό να είναι μεγάλοι οργανισμοί από την μία πλευρά και οι Μικρομεσαίοι Agents & Brokers, με κάποιον χειριστή πλατφόρμας (πιθανώς μια μικρή Startup) αντίστοιχα να είναι οι μικροί αλλά δυναμικά αναπτυσσόμενοι από την άλλη. Ωστόσο, τα συμβαλλόμενα μέρη συνεργάζονται σε ένα στενά καθορισμένο έργο ισότιμα, υπό την καθοδήγηση του Brokernet που ορίζεται ως ενορχηστρωτής.

Το AgentNet προσφέρει στις μικρότερες εταιρείες τους πόρους και την εμπειρία των μεγαλύτερων ομολόγων τους, αλλά αυτή η συνεργασία είναι εξίσου σημαντική και για τις μεγάλες εταιρείες. Οι ευκαιρίες για τις εταιρείες Μικρομεσαίων Agents & Brokers να αναπτυχθούν εγγενώς ή μέσω Συγχωνεύσεων και εξαγορών έχουν ελαχιστοποιηθεί και πολλές εταιρικές προσπάθειες καινοτομίας ακολουθούν τη «παλιά» λογική της βιομηχανίας,

Επιδιώκουμε μια διαφορετική δυναμική, με αποτέλεσμα να προκύπτει ένα μοναδικό όφελος για τους μικρούς και τους μεγάλους εταίρους. Το cluster είναι ένα μέρος όπου μπορεί να πραγματοποιηθεί καινοτομία και ανάπτυξη. Συνδέουμε παραδοσιακές εταιρείες insurance Brokers με Startups επιτρέποντας τη χρήση των συνεργατικών πλεονεκτημάτων με εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Στο cluster AgentNet πιστεύουμε οτι για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά οι επιχειρηματικές συνεργασίες των μελών του έπρεπε να απαντήσουν σε τρεις ερωτήσεις για να κατανοήσουν οτι η αλυσίδα αξίας λειτουργεί αποτελεσματικά.

  • Υπάρχει μια σαφής πρόταση αξίας ή ένα στρατηγικό ζήτημα που θα χρησιμεύσει ως βάση για μια μελλοντική πρόταση αξίας;
  • Παρέχει η λύση του AgentNet αρκετούς εταίρους και ποιοι είναι οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει ο καθένας από τους εμπλεκόμενους εταίρους;
  • Το αναμενόμενο όφελος (συνολικό περιθώριο από την πρόταση αξίας) δικαιολογεί τον κίνδυνο και το κόστος για όλους τους συμμετέχοντες, καθώς και τα έξοδα συναλλαγής που βαρύνουν το cluster.

Πριν προχωρήσετε, είναι σημαντικό να διαχωρίσετε στο μυαλό σας, ότι τα επιχειρηματικά οικοσυστήματα και τα clusters διαφοροποιούνται από τις ψηφιακές πλατφόρμες, οι οποίες χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστο για τη μείωση του κόστους συναλλαγής και που αυξάνουν τα οφέλη και την εμπειρία για τους πελάτες καθώς αυξάνεται ο αριθμός των παρόχων στην πλατφόρμα. Το BAgentNet, από την άλλη πλευρά, έχει σχεδιαστεί για να μετατρέψει την αλυσίδα αξίας μιας εταιρείας σε ένα δίκτυο αξιών πολλαπλών συνεργατών.

Είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσετε τους κινδύνους. Μπορεί να προσελκύεστε από το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, τις νέες αγορές και τους κρίσιμους πόρους που προέρχονται από το επιχειρηματικό οικοσύστημα, αλλά όπως πολύ καλά γνωρίζετε, οι εταιρείες αντιμετωπίζουν επίσης τον επιχειρηματικό κίνδυνο, καθώς και τον κίνδυνο επενδύσεων σε προσπάθειες συντονισμού και αμοιβαίων εξαρτήσεων. Για την ελαχιστοποίηση αυτών, έχουμε αναλάβει το ρόλο του ενορχηστρωτή, ενεργώντας  συμπληρωματικά.

 

Αυτό που επιθυμούμε είναι οι Μικρομεσαίων Agents & Brokers, οι συνεργαζόμενες εταιρείες από άλλους τομείς και οι startups να αλληλοσυνδέονται με τρόπο που δημιουργεί συνέργειες οι οποίες δεν ήταν δυνατό να υπάρξουν πριν από λίγα χρόνια.

Δείτε περισσότερα σχετικά με τα Cluster

Clusters, Συστάδες Επιχειρήσεων

Τα Clusters αποτελούν μια μορφή συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων και άλλων φορέων. ...

Ουσιαστικά Cluster ονομάζεται ένας επιχειρηματικός συνεργατικός σχηματισμός που προωθεί την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα.

Δείτε περισσότερα

Καλλιέργεια του Cluster AgentNet

Οι κορυφαίες πρακτικές που καθιερώθηκαν από τους πρώτους παίχτες του AgentNet παρέχουν ένα πρότυπο για την επιτυχία του Cluster.

Δείτε περισσότερα

Βήματα ανάπτυξης των clusters

H συγκρότηση – ανάπτυξη ενός cluster μπορεί να τυποποιηθεί σε 4 επιμέρους βήματα.

Δείτε περισσότερα

Πως Agents k Brokers μπορούν να ωφεληθούν από το cluster AgentNet

"Τα Clusters προσφέρουν στους Μικρομεσαίους insurance Brokers τους πόρους και την εμπειρία των μεγαλύτερων ομολόγων τους, αλλά είναι εξίσου σημαντικά για ολόκληρη την ασφαλιστική αγορά."

Δείτε περισσότερα

Τί θα πάρεις από το Cluster AgentNet!

Ο μεγάλος και έντονος ανταγωνισμός στην ασφαλιστική βιομηχανία δεν σημαίνει ότι το παιχνίδι θα γίνει μόνο για τους αυτοδιαφημιζόμενους για Μεγάλους και Σίγουρους.

Δείτε περισσότερα

Συνεχίστε να διαβάζετε Άρθρα μας!

Αποκτήστε την ψηφιακή σας επιχείρηση insTech
by:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *