Δημιουργήσαμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού, Digital ecosystem, για την εκκίνηση, αναβάθμιση & χρηματοδότηση, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Startups.

Οι κώδικες δεοντολογίας προβλέπονται στο άρθρο 40 ΓΚΠΔ και αποσκοπούν στο να διευκολύνεται η ουσιαστική εφαρμογή του ΓΚΠΔ, ρυθμίζοντας ειδικές υποχρεώσεις τόσο υπευθύνων επεξεργασίας όσο και εκτελούντων την επεξεργασία, για ειδικούς τομείς δραστηριότητας. Ως εκ τούτου, οι κώδικες δεοντολογίας ΔΕΝ εκπονούνται από μεμονωμένους υπευθύνους επεξεργασίας ή εκτελούντες την επεξεργασία, αλλά από ενώσεις ή άλλους φορείς που εκπροσωπούν κατηγορίες υπευθύνων επεξεργασίας ή εκτελούντων την επεξεργασία. Σύμφωνα με την ΑΠΔΠΧ, η εν λόγω έννοια του κώδικα δεοντολογίας του άρθρου 40 του ΓΚΠΔ είναι διαφορετική από οποιονδήποτε άλλον κώδικα δεοντολογίας έχει τυχόν ήδη θεσπίσει υπεύθυνος επεξεργασίας για τις πράξεις επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων που διενεργεί.

 

 

Δείτε τον οδηγό:  Κατευθυντήριες γραμμές 1/2019 σχετικά με τους Κώδικες Δεοντολογίας και τους Φορείς Παρακολούθησης στο πλαίσιο του Κανονισμού 2016/679

 

 

Ξεκινήστε την Συμμόρφωση της Επιχείρηση σας με την βοήθεια του insTech 

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε με e-mail
τα τελευταία νέα, σχετικά με το insTech

Θα σας στείλουμε Newsletter όταν δημοσιεύονται νέα άρθρα σχετικά με αυτό το θέμα.
by:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *