Δημιουργήσαμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού, Digital ecosystem, για την εκκίνηση, αναβάθμιση & χρηματοδότηση, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Startups.

Η ενεργή επαγγελματική δικτύωση είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των ΜμΕ. Πολλοί ανατριχιάζουν όταν ακούνε τον όρο δικτύωση, τον συνδέουν με Προστριβές, Διαφωνίες, Απάτες, Εκμετάλλευση,  και στο τέλος μια προσωπική οικονομική καταστροφή. 

 

Δείτε:  Κίνητρα για συνέργειες & συγχωνεύσεις επιχειρήσεων

 

Το μοντέλο εταιρικής διακυβέρνησης αλλάζει έστω και με αργούς ρυθμούς και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με έρευνα της EY οι ελληνικές επιχειρήσεις θέτουν την καινοτομία και τους πελάτες στο επίκεντρο της επιχειρηματικής στρατηγικής

 

Ωστόσο, παρά τις πιθανές κακές εμπειρίες και αντιλήψεις του παρελθόντος, η αλήθεια είναι ότι η Ευρωπαική Ένωση προωθεί τις συνεργασίες με το πρόγραμμα NextGenerationEU. Αυτό φαίνεται με την αναμενόμενη εισροή από το καλοκαίρι σημαντικών πόρων από τα κοινοτικά προγράμματα με στόχο την ανάκαμψη, την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας σε βάθος επταετίας και η βασική προτεραιότητα είναι η κάλυψη του επενδυτικού κενού και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

 

Προφανώς το Ελληνικό κράτος, η επιχειρηματική κοινότητα και ιδιαίτερα οι ΜμΕ θα πρέπει να τρέξουν περισσότερο για να καλύψουν το χαμένο έδαφος καθώς πλέον αποκλίνουμε σημαντικά στον ευρωπαϊκό δείκτη σύγκλισης έχοντας οπισθοχωρήσει λόγω της βαθιάς ύφεσης της προηγούμενης δεκαετίας κατά περίπου πέντε δεκαετίες.

Και θα συμφωνήσω με τις δηλώσεις εκατέρωθεν ότι τα πράγματα θα έπρεπε να είναι σημαντικά καλύτερα στο κομμάτι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

 

"Είναι σαφές πως οι ενισχύσεις προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πρέπει να πλέον κατευθυνθούν σε σχέδια που προωθούν τις συνεργασίες (clusters), να ενεργοποιηθεί η εξαγγελία για Δεύτερο κύκλο χρηματοδότησης για δημιουργία clusters καινοτομίας και την μεγέθυνση των ΜΜΕ (scaling up), τον εξωστρεφή προσανατολισμό, αντί της ενίσχυσης σχεδίων με αμφίβολη προστιθέμενη αξία. Αλλά όλα αυτά σύντομα θα τα δούμε αν και με τρόπο θα πραγματοποιηθούν"

 

Εδώ είναι μερικά από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της Επιχειρηματικής Συνεργασίας.

 

Άν θέλεις να περάσεις στον επιχειρηματικό και ψηφιακό μετασχηματισμό της 4ης Βιομηχανικής επανάστασης οι Μέντορες του insTech μπορούν να σε βοηθήσουν.

 

Έλα στην κοινότητα μας

 

 

Sign up for e-mails on new, insTech

Θα σας στείλουμε email όταν δημοσιεύονται νέα άρθρα σχετικά με αυτό το θέμα.

Σχετικά με τους συγγραφείς


Konstantinos Paterakis
(I write about tech, cyber & finance)

Insurance Risk Management Analyst, CyRM
Co-Founder & Μέλος Δ.Σ. cluster Panormos


view in Linkedin

by:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *