Δημιουργήσαμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού, Digital ecosystem, για την εκκίνηση, αναβάθμιση & χρηματοδότηση, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Startups.

Ένας σύμβουλος είναι απλώς ένα άτομο που παρέχει συμβουλές από ειδικούς έναντι αμοιβής. Δεδομένου ότι οι σύμβουλοι συνήθως απασχολούνται με συμβουλευτική ιδιότητα, δεν λογοδοτούν για το αποτέλεσμα ενός έργου.

Ανάλογα με τον κλάδο, τα καθήκοντα εργασίας θα διαφέρουν για τους συμβούλους. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων όμως, προσλαμβάνονται σύμβουλοι για να βελτιώσουν ή να διορθώσουν ένα συγκεκριμένο στοιχείο της επιχείρησης του πελάτη στον οποίο είναι συγκεκριμένα. Οι σύμβουλοι μοιράζονται επίσης συμβουλές, κάνουν προτάσεις και επιλύουν τυχόν προβλήματα εντός ενός οργανισμού. Για παράδειγμα, μπορεί να κληθεί ένας σύμβουλος πληροφορικής για να διδάξει στους υπαλλήλους πώς να χρησιμοποιούν σωστά έναν νέο υπολογιστή υπολογιστή που εγκαταστάθηκε πρόσφατα και πώς να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα με το λογισμικό.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι σύμβουλοι χρησιμοποιούνται πριν και κατά την έναρξη μιας επιχείρησης. Όμως, οι σύμβουλοι μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν όταν μια επιχείρηση πρέπει να αναδιοργανώσει ή να επαναπροσδιορίσει. Οι σύμβουλοι θα διατηρηθούν έως ότου επιτευχθούν οι στόχοι μιας επιχείρησης. Εξαιτίας αυτού, η χρονική περίοδος για τις υπηρεσίες του συμβούλου θα ποικίλει.

Εκτός από την εκπαίδευση ή την επαγγελματική εμπειρία, ένας σύμβουλος μπορεί να είναι επιτυχής έχοντας τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Είσαι ηγέτης
  • Ικανός λογικής
  • Δυνατότητα αποτελεσματικής επικοινωνίας
  • Ιδιότητες ευφυΐας, όπως είναι έξυπνο, καινοτόμο και εμπνευσμένο
  • Μπορεί να συνεργαστεί με άλλους

Απαιτούν Σύμβουλοι Πτυχίο Κολλεγίου;

Οι οργανισμοί συνήθως αναζητούν συμβούλους που είναι είτε μορφωμένοι είτε έχουν πολυετή εμπειρία στον τομέα τους. Συνολικά, οι σύμβουλοι δεν απαιτείται να έχουν πτυχίο κολεγίου. Αν θέλετε να συμμετάσχετε σε μια εταιρεία συμβούλων, η απόκτηση πτυχίου από ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο σίγουρα θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε ένα πλεονέκτημα από άλλους υποψηφίους.

Ακόμα κι αν δεν έχετε εκπαίδευση στο κολέγιο, η πολυετής εμπειρία σας στον αντίστοιχο τομέα σας μπορεί να είναι εξίσου ελκυστική για συμβουλευτικές εταιρείες ή δυνητικούς πελάτες. Ωστόσο, εάν απαιτείται να έχετε πτυχίο, πιστοποίηση ή απλώς να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας, μπορείτε να μελετήσετε μόνοι σας παρακολουθώντας διαδικτυακά μαθήματα σε Coursera , Udemy ή edX . Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε μια τάξη είτε διαδικτυακά είτε αυτοπροσώπως οποιουδήποτε διαπιστευμένου πανεπιστημίου της επιλογής σας εάν προσφέρουν πρόγραμμα σπουδών στον τομέα σας. Ανάλογα με τον τομέα εξειδίκευσής σας, ίσως χρειαστεί να παρακολουθήσετε ένα μάθημα, ώστε να έχετε τις σωστές πιστοποιήσεις ή να ενημερώνεστε για τις τελευταίες τάσεις και αλλαγές.

Διαβούλευση κατά

Εάν ξεκινήσετε τη δική σας εταιρεία συμβούλων ή είστε ελεύθερος επαγγελματίας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ του να είστε σύμβουλος και εργολάβος.

  • Οι σύμβουλοι προσέρχονται όποτε μια εταιρεία έχει ένα πρόβλημα που είτε δεν μπορεί να λύσει επειδή δεν έχει τη γνώση ή το χρόνο. Ένας σύμβουλος θα αναλύσει το πρόβλημα και θα βρει την καλύτερη πορεία δράσης. Οι σύμβουλοι είναι αυτοκατευθυνόμενοι.
  • Οι εργολάβοι είναι βασικά έκτακτοι υπάλληλοι. Οι εργολάβοι πρέπει να εργαστούν υπό την επίβλεψη του διαχειριστή για να ολοκληρώσουν ένα έργο. Εξαιτίας αυτού, οι εργολάβοι λένε τι να κάνουν, πώς να το κάνουν και πότε πρέπει να γίνει.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον διαχειριστή του έργου Rosalind Baker , οι κύριες διαφορές μεταξύ συμβούλων και εργολάβων περιλαμβάνουν επίσης:

  • Επίπεδο δέσμευσης
  • Διάρκεια δέσμευσης
  • Ποσοστό δέσμευσης

Η γνώση της διαφοράς μεταξύ των δύο είναι σημαντική για εσάς και τους πελάτες, επειδή:

  • Οι εργολάβοι βασίζουν τους λογαριασμούς τους στον χρόνο που αφιερώνεται κατά την εκτέλεση των υπηρεσιών και βρίσκουν εργασία μέσω πρακτορείων.
  • Η σύναψη συμβάσεων μπορεί να είναι ευκολότερη και ασφαλέστερη για την εύρεση εργασίας, καθώς χρησιμοποιείτε μια εταιρεία. Όμως, εάν έχετε ένα εξειδικευμένο σετ δεξιοτήτων, μπορείτε να αναλάβετε τον κίνδυνο και να γίνετε σύμβουλος
  • Οι σύμβουλοι χρεώνουν πελάτες ανά έργο όπου χρεώνουν για το σχεδιασμό και την εφαρμογή των λύσεών τους. Οι σύμβουλοι βρίσκουν τη δουλειά τους μέσω δικτύωσης ή μάρκετινγκ.
  • Οι σύμβουλοι μπορούν να καθορίσουν τις τιμές στην ποιότητα και τη ζήτηση, σε αντίθεση με ένα ωριαίο τέλος.
by:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *