Δημιουργήσαμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού, Digital ecosystem, για την εκκίνηση, αναβάθμιση & χρηματοδότηση, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Startups.

Η δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών (M&A) εξακολουθεί να αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό των διαφορών στα συμβόλαια Director & Officers (D&O) και προβλέπεται να συνεχιστεί με ταχύ ρυθμό στο μέλλον, καθώς οι ηγέτες και τα στελέχη των εταιρειών διαπραγματεύονται, χαμηλά επιτόκια, σωστές τιμές μετοχών, μικρό αριθμό ανθρώπινου δυναμικού και υψηλό cash flow.

 

 

Οι Συγχωνεύσεις και οι Εξαγορές (M&A) αντιπροσωπεύουν μια κρίσιμη στιγμή για εταιρείες και στελέχη, είτε είναι αγοραστές είτεστόχοι. Οι εταιρείες που αγοράζουν συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας λόγω του υψηλού κόστους απόκτησης, ενώ οι στοχευμένες εταιρείες αντιμετωπίζουν συχνά έναν άνευ προηγουμένου έλεγχο για παρελθούσες "παράνομες" πράξεις μεταξύ στελεχών.

Δεδομένου ότι πολλές φορές οι αγοραστές και οι πωλητές δεν συζητούν για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και εγγενείς κινδύνους, ωστόσο, οι διαφορές μετά την πώληση είναι κοινές με αποτέλεσμα να εμφανίζονται οικονομικά ζητήματα. Οι εκκρεμείς αξιώσεις μπορεί να σημαίνουν ότι διατηρείτε μικρά αποθεματικά και πληρώνετε επιπλέον ασφάλιστρα για έως και έξι χρόνια μετά την ημερομηνία της συναλλαγής.

Για να προλάβουν την δημιουργία τέτοιων θεμάτων και να διευκολύνουν τη διαδικασία συγχώνευσης / απόκτησης / εκποίησης ή άλλης επιχειρηματικής συναλλαγής, τα ενδιαφερόμενα μέρη αγοράζουν όλο και περισσότερο ασφάλιση αστικής ευθύνης, η οποία προσφέρει οικονομική προστασία (για την εταιρεία και τους μετόχους) από ανακρίβειες / αμέλειες, που έχουν γίνει σχετικά με εταιρείες-στόχους ή επιχειρήσεις σε σχέση με συγχωνεύσεις, εξαγορές και εκποιήσεις.

Οι εκθέσεις δείχνουν ότι η χρήση ασφάλισης συναλλακτικής ευθύνης, η οποία παρέχεται από ασφαλιστές, έχει αυξηθεί 240% παγκοσμίως. «Οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές, αλλά και οι εκποιήσεις, ανήκουν στις πιο επικίνδυνες στιγμές στη ζωή μιας εταιρείας»

«Οι προσδοκίες είναι πάντα υψηλές και οι συνέργειες είναι ευκολότερες από ό, τι είναι στην πραγματικότητα. Αυτή η ειδική κατάσταση κινδύνου οδήγησε επίσης στην ανάπτυξη νέων προϊόντων. Η όρεξη για ασφάλιση συναλλακτικής ευθύνης έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια με παγκόσμια διείσδυση 20% ».

by:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *