Δημιουργήσαμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού, Digital ecosystem, για την εκκίνηση, αναβάθμιση & χρηματοδότηση, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Startups.

Κίνδυνος είναι μια λέξη που χρησιμοποιούμε καθημερινά στο λεξιλόγιο μας και αναλαμβάνουμε τακτικά είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι. Σε κάθε απόφαση που λαμβάνετε, κατά την αξιολόγηση των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων της, αυτόματα κάνετε επίσης μια αξιολόγηση κινδύνου.

Η πρόκληση είναι να γίνει πιο συνειδητή αυτή η διαδικασία για την επιχείρησή σας.

Τι είναι λοιπόν η διαχείριση κινδύνου;

Η διαχείριση κινδύνων είναι η διαδικασία λήψης αποφάσεων που θα ελαχιστοποιήσουν τις αρνητικές επιπτώσεις του κινδύνου σε μία επιχείρηση. Οι δυσμενείς επιπτώσεις του κινδύνου μπορεί να είναι αντικειμενικές ή ποσοτικοποιήσιμες όπως τα ασφάλιστρα και το κόστος των απαιτήσεων, ή υποκειμενικές και δύσκολο να ποσοτικοποιηθούν, όπως η ζημία στη φήμη ή μειωμένη παραγωγικότητα κλπ. Εστιάζοντας την προσοχή στον κίνδυνο και δεσμεύοντας τους απαραίτητους πόρους για τον έλεγχο και τον μετριασμό του κινδύνου, μια επιχείρηση θα προστατευθεί από την αβεβαιότητα, θα μειώσει το κόστος και θα αυξήσει την πιθανότητα συνέχειας και επιτυχίας της επιχείρησης.

Δείτε τις Δομές Διαχείρισης κινδύνου

by:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *