Δημιουργήσαμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού, Digital ecosystem, για την εκκίνηση, αναβάθμιση & χρηματοδότηση, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Startups.

Μερικές φορές, για να γίνετε επιτυχημένοι και να πλησιάσετε αυτό που μπορείτε να γίνετε, χρειάζεται να προσθέσετε κάποιες δεξιοτεχνίες, αλλά παράλληλα ν' αφήσετε κάποια άλλα, παρόλο που ο καθένας από εμάς θα μπορούσε να έχει διαφορετικό ορισμό της επιτυχίας.

Μπορείτε να εγκαταλείψετε κάποια από αυτά σήμερα κιόλας, ενώ μπορεί να χρειαστείτε λίγο περισσότερο χρόνο για τα υπόλοιπα.

 

«Την τελευταία ημέρα σου στη γη, το άτομο που γίνατε θα συναντήσει το άτομο που θα μπορούσατε να γίνετε». - Ανώνυμος"

1. Εγκαταλείψτε τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής

«Φροντίστε το σώμα σας. Είναι το μόνο μέρος που πρέπει να ζήσεις. "

- Τζιμ Ροχ

Εάν θέλετε να επιτύχετε οτιδήποτε στη ζωή, όλα ξεκινούν από κάποιες βασικές προτεραιότητες.

Πρώτον, πρέπει να προσέχετε την υγεία σας και υπάρχουν μόνο τρία πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη:

  1. Ποιότητα ύπνου
  2. Υγιεινή διατροφή
  3. Σωματική δραστηριότητα

Μικρά βήματα, αλλά θα ευχαριστήσετε τον εαυτό σας μια μέρα.

 

2. Σταματήστε τη βραχυπρόθεσμη νοοτροπία

"Ζεις μόνο μια φορά αλλά αν το κάνεις σωστά μία φορά είναι αρκετή. 

-  Μάε Γουέστ

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι θέτουν μακροπρόθεσμους στόχους και γνωρίζουν ότι αυτοί οι στόχοι είναι απλώς αποτέλεσμα βραχυπρόθεσμων συνηθειών που πρέπει να κάνουν κάθε μέρα.

Αυτές οι υγιείς συνήθειες δεν πρέπει να είναι κάτι που κάνετε. πρέπει να είναι βίωμα σας.

Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ: « Προπόνηση για να φτιάξεις ένα καλοκαιρινό σώμα » και «Προπόνηση γιατί αυτό είσαι εσύ».

 

3. Σταματήστε να παίζετε Small

«Το μικρό σου παιχνίδι δεν εξυπηρετεί τον κόσμο. Δεν υπάρχει τίποτα διαφωτισμένο στη συρρίκνωση, έτσι ώστε άλλοι άνθρωποι να μην αισθάνονται ανασφαλείς γύρω σας. Όλοι προοριζόμαστε να λάμψουμε, όπως κάνουν τα παιδιά. Δεν υπάρχει μόνο σε μερικούς από εμάς. αλλά σε όλους μας και καθώς αφήνουμε το φως μας να λάμψει, ασυνείδητα προτρέπουμε τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Καθώς απελευθερωνόμαστε από τον φόβο μας, η παρουσία μας απελευθερώνει αυτόματα άλλους ».

- Μαριάν Γουίλιαμσον

Αν δεν προσπαθήσετε ποτέ να εκμεταλλευτείτε μεγάλες ευκαιρίες ή να αφήσετε τα όνειρά σας να γίνουν πραγματικότητα, δεν θα απελευθερώσετε ποτέ τις πραγματικές σας δυνατότητες.

Και ο κόσμος δεν θα επωφεληθεί ποτέ από αυτό που θα μπορούσατε να έχετε επιτύχει.

Φωτίστε λοιπόν τις ιδέες σας, μην φοβάστε να αποτύχετε και σίγουρα μην φοβάστε να πετύχετε.

 

4. Σταματήστε τις δικαιολογίες σας

"Δεν πρόκειται για τα τραπουλόχαρτα που μοιράζεστε, αλλά για το πώς παίζετε το χέρι."
- Randy Pausch, Η τελευταία διάλεξη

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι είναι υπεύθυνοι για τη ζωή τους, ανεξάρτητα από το σημείο εκκίνησης, τις αδυναμίες και τις προηγούμενες αποτυχίες τους.

Το να συνειδητοποιείς ότι είσαι υπεύθυνος για ό, τι συμβαίνει στη συνέχεια στη ζωή σου είναι τρομακτικό και συναρπαστικό.

Και όταν το κάνετε, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επιτύχετε, γιατί οι δικαιολογίες μας περιορίζουν και μας εμποδίζουν να αναπτυχθούμε προσωπικά και επαγγελματικά.

Δική σας η ζωή κανείς άλλος δεν θα το κάνει.

 

5. Εγκαταλείψτε τη σταθερή νοοτροπία

"Το μέλλον ανήκει σε εκείνους που μαθαίνουν περισσότερες δεξιότητες και τις συνδυάζουν με δημιουργικούς τρόπους."

- Robert Greene, Mastery

Οι άνθρωποι με σταθερή νοοτροπία πιστεύουν ότι η νοημοσύνη ή τα ταλέντα τους είναι προκαθορισμένα χαρακτηριστικά που δεν μπορούν να αλλάξουν. Πιστεύουν επίσης ότι μόνο το ταλέντο οδηγεί στην επιτυχία - χωρίς σκληρή δουλειά. Αλλά είναι λάθος.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι το γνωρίζουν αυτό. Επενδύουν έναν τεράστιο χρόνο σε καθημερινή βάση για να αναπτύξουν μια νοοτροπία ανάπτυξης, να αποκτήσουν νέες γνώσεις, να μάθουν νέες δεξιότητες και να αλλάξουν την αντίληψή τους έτσι ώστε να ωφελήσει τη ζωή τους.

Σημασία ποιος είσαι σήμερα δεν είναι ποιος πρέπει να είσαι αύριο.

 

6. Σταματήστε να πιστεύετε στο «Magic Bullet».

«Κάθε μέρα, με κάθε τρόπο,  γίνομαι όλο και καλύτερος»

- Émile Coué

Η επιτυχία μέσα σε μια  νύχτα είναι μύθος.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η πραγματοποίηση μικρής συνεχούς βελτίωσης κάθε μέρα θα αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου και θα τους δώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να οραματιστείτε και να σχεδιάσετε το μέλλον σας, να εστιάζετε στην ημέρα που βρίσκεται μπροστά σας και να βελτιώνεστε λίγο κάθε μέρα.

 

7. Σταματήστε την τελειότητα σας

"Shipping beats perfection.”(1)

— Khan Academy’s Development Mantra

 

Τίποτα δεν θα είναι ποτέ τέλειο, ανεξάρτητα από το πόσο προσπαθείτε.

Ο φόβος της αποτυχίας (ή ακόμα και ο φόβος της επιτυχίας) συχνά σας εμποδίζει να αναλάβετε δράση και να διοχετεύσετε τη δημιουργία σας εκεί έξω. Αλλά θα χαθούν πολλές ευκαιρίες αν περιμένετε τα πράγματα να είναι σωστά.

Έτσι "στείλτε το στην αγορά" και μετά βελτιώστε το.

8. Σταματήστε το Multi-tasking

«Τις περισσότερες φορές το multitasking (2) είναι μια ψευδαίσθηση. Νομίζετε ότι εκτελείτε πολλές εργασίες, αλλά στην πραγματικότητα χάνετε χρόνο να αλλάζετε από τη μία εργασία στην άλλη "

- Bosco Tjan

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι το γνωρίζουν αυτό.

Γι 'αυτό επιλέγουν ένα πράγμα κάθε φορά και στη συνέχεια περνούν στο επόμενο. Δεν έχει σημασία τι είναι - μια επιχειρηματική ιδέα, μια συνομιλία ή μια προπόνηση.

Η απόλυτη παρουσία και αφοσίωση σε μία εργασία είναι απαραίτητη.

9. Εγκαταλείψτε την ανάγκη σας για έλεγχο όλων

«Ορισμένα πράγματα εξαρτώνται από εμάς και κάποια πράγματα δεν εξαρτώνται από εμάς». 

- Επίτοπος

Η διαφοροποίηση αυτών των δύο είναι σημαντική.

Αποσυνδεθείτε από τα πράγματα που δεν μπορείτε ή δεν χρειάζετε να ελέγξετε, εστιάστε σε αυτά που μπορείτε και πρέπει να γνωρίζετε ότι μερικές φορές, το μόνο πράγμα που θα μπορείτε να ελέγξετε είναι η στάση σας απέναντι σε κάτι.

 

10. Σταματήστε να λέτε ΝΑΙ σε πράγματα που δεν υποστηρίζουν τους στόχους σας

«Αυτός που θα πετύχαινε λίγα πρέπει να θυσιάσει λίγα. αυτός που θα επιτύχει πολλά πρέπει να θυσιάσει πολλα.».

- Τζέιμς Άλεν

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι για να επιτύχουν τους στόχους τους, θα πρέπει να πούν ΟΧΙ σε συγκεκριμένες εργασίες, δραστηριότητες και απαιτήσεις από τους φίλους, την οικογένεια και τους συναδέλφους τους.

Βραχυπρόθεσμα, μπορεί να θυσιάσετε λίγο στιγμιαία ικανοποίηση, αλλά όταν οι στόχοι σας επιτευχθούν, όλα θα αξίζουν τον κόπο.

 

11. Εγκαταλείψτε τους τοξικούς ανθρώπους

«Μείνετε μακριά από αρνητικούς ανθρώπους. Έχουν πρόβλημα για κάθε λύση. "

- Albert Einstein

Εάν περνάτε χρόνο με εκείνους που αρνούνται να αναλάβουν την ευθύνη για τη ζωή τους, πάντα θα βρίσκετε δικαιολογίες και θα κατηγορείτε τους άλλους για την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε, ο μέσος όρος επιτυχιών σας θα μειωθεί, και θα χασετε την ευκαιρία να πετύχετε.

Ωστόσο, εάν αφιερώσετε τον χρόνο σε άτομα που προσπαθούν να αυξήσουν το βιοτικό τους επίπεδο και να αναπτυχθούν προσωπικά και επαγγελματικά, ο μέσος όρος σας θα αυξηθεί και θα γίνετε πιο επιτυχημένοι.

Ρίξτε μια ματιά γύρω σας και δείτε εάν πρέπει να κάνετε αλλαγές.

12. Σταματήστε την ανάγκη σας να σας αρέσει

«Μπορείς να έχεις το πιο φρέσκο, ωριμότερο ροδάκινο στον κόσμο, αλλά πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που εξακολουθούν να μισούν τα ροδάκινα»

- Dita Von Teese

Σκεφτείτε τον εαυτό σας ως προς την θέση του στην αγορά.

Θα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τους αρέσει αυτή η θέση, αλλά θα υπάρχουν άτομα που δεν το αρέσει. Ο,τι κι αν κάνετε, δεν θα μπορείτε να κάνετε ολόκληρη την αγορά σαν εσάς.

Αυτό είναι απολύτως φυσικό και δεν χρειάζεται να δικαιολογηθείτε στον εαυτό σας.

Το μόνο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να παραμείνετε αυθεντικοί, να βελτιώσετε και να προσφέρετε αξία κάθε μέρα και να γνωρίζετε ότι ο αυξανόμενος αριθμός "ανθρώπων που διαφωνούν" σημαίνει ότι κάνετε αξιοσημείωτα πράγματα.

13. Σταματήστε να χάνετε χρόνο

«Το πρόβλημα είναι εδώ, νομίζεις ότι έχεις χρόνο»

- Jack Kornfield

Έχετε μόνο μια σύντομη και πολύτιμη ζωή. Γι 'αυτό το οφείλετε στον εαυτό σας για να δείτε ποιος μπορείτε να γίνετε και πόσο μακριά μπορείτε να πάτε.

Ωστόσο, για να το κάνετε αυτό, πρέπει να σπαταλήσετε χρόνο και να σταματήσετε ν' αφήνετε να σας ξεφύγουν κάποιοι από τους πιο σημαντικούς στόχους σας.

Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να μάθετε πώς να ελέγχετε την εστίαση, την προσοχή σας και να αξιοποιείτε στο έπακρο τις 24 ώρες σας μέσα σε μια μέρα.

Θυμηθείτε ότι θα πεθάνετε, οπότε μην σταματήσετε ποτέ να δημιουργείτε την κληρονομιά σας και να κάνετε τα πράγματα που θα εμπλουτίσουν τη ζωή σας.

 

Άν Είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα ελάτε μαζί μας

 

(1)Αυτή η φράση ειπώθηκε στο πλαίσιο της επιχειρηματικής στρατηγικής. Για διάφορους λόγους, υπάρχει μεγαλύτερη αξία στη μεταφορά ή στην αγορά, ενός προϊόντος που δεν θεωρείται τέλειο. Ο πρωταρχικός λόγος είναι το γεγονός ότι μόνο ένας πελάτης γνωρίζει πραγματικά τι θέλει ή χρειάζεται. Βάζοντας ένα προϊόν στα χέρια του, ο κατασκευαστής λαμβάνει πολύτιμα σχόλια από την αγορά. Αυτό επιτρέπει στον κατασκευαστή να επενδύσει έρευνα και ανάπτυξη για να προσφέρει αυτό που πραγματικά είναι διατεθειμένος να πληρώσει ο πελάτης και όχι για αυτό που σκέφτεται ο πελάτης.

 

(2)  Κάποιοι άνθρωποι δεν δουλεύουν απλά. Είναι στο Facebook, στέλνουν μήνυμα στο κινητό, ακούνε μουσική και δουλεύουν. Είναι το λεγόμενο multitasking. Όταν δηλαδή  κάνουμε πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Συνήθως αυτούς που μπορούν να το κάνουν τους θεωρούμε λίγο πιο έξυπνους και ικανούς.  Νέα μελέτη δείχνει πως αυτοί που μπορούν να κάνουν multitasking δημιουργούν σιγά σιγά διαφορετικό εγκέφαλο από τους υπόλοιπους.

ο Zdravko Cvijetic είναι δημιουργός περιεχομένου, επιχειρηματίας και ιδρυτής του Zero to Skill, μια πλατφόρμα που παρέχει πρακτικό και διασκεδαστικό περιεχόμενο για να γίνετε κορυφαία απόδοση στη ζωή, κυριαρχώντας στις συνήθειες και την παραγωγικότητά σας. 

Αρχικά δημοσιεύθηκε στο medium.com

Sign up for e-mails on new, Leadership articles

Μην χάσετε ποτέ την ενημέρωση. Θα σας στείλουμε email όταν δημοσιεύονται νέα άρθρα σχετικά με αυτό το θέμα.
by:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *