Δημιουργήσαμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού, Digital ecosystem, για την εκκίνηση, αναβάθμιση & χρηματοδότηση, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Startups.

Επιχειρηματικότητα (Entrepreneurship) είναι η διαδικασία έναρξης και επανεκκίνησης μιας εταιρείας, με στόχο την παροχή κάτι καινούργιου ή βελτιωμένου στην αγορά, ή με την οργάνωση των μέσων παραγωγής της με καινοτόμο τρόπο.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές,
έχουμε κάνει τα άρθρα μας για τον μετασχηματισμό ελεύθερα περιορισμών για όλους τους αναγνώστες.
Για να λαμβάνετε όλο το περιεχόμενο του insTech στα εισερχόμενά σας,
εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο.

 

H διαδικασία που διδάσκουμε στο insTech δεν οργανώνεται μόνο μέσω της δημιουργίας μιας επιχείρησης. Κυρίως γίνεται με την επανεκκίνηση της (businees-in-business), μέσω του επαναπροσδιορισμού του οράματος. Γνωρίζοντας ότι η διαχείριση της, συχνά με σημαντικό αριθμό ανθρώπινου δυναμικού και οικονομικό ρίσκο και συχνά με μικρό κύκλο ζωής.

Μια βασική διάκριση μεταξύ Startups και των άλλων υφιστάμενων ή νέων επιχειρήσεων είναι η φιλοδοξία, είτε πραγματοποιηθεί είτε όχι, να αναπτυχθεί ουσιαστικά.

Καθώς οι εταιρείες ωριμάζουν από τη φάση της έναρξης ή της επανεκκίνησης, εξελίσσονται σε βιώσιμες επιχειρήσεις. Μεγεθύνονται με ίδια κεφάλαια, αποκτώνται ή πωλούνται ολικώς ή μερικώς σε  επενδυτές, ή τις περισσότερες φορές μετά τα πέντε έτη αποσυντίθενται και ενδέχεται τελικά να κλείσουν, καθώς νέες εταιρείες ξεκινούν και παίρνουν τη θέση τους.

Επίσης θα μπορούσαμε να πούμε οτι  επιχειρηματικότητα είναι η ικανότητα και η ετοιμότητα να αναπτύξουν, να οργανώσουν και να διευθύνουν μια επιχείρηση, μαζί με οποιαδήποτε από τις αβεβαιότητές της προκειμένου να αποκομίσουν κέρδος. 

Στα οικονομικά, η επιχειρηματικότητα που συνδέεται με τη γη, την εργασία, τους φυσικούς πόρους και το κεφάλαιο μπορεί να αποφέρει κέρδος.

 

Το επιχειρηματικό όραμα καθορίζεται από την ανακάλυψη και την ανάληψη κινδύνων και είναι απαραίτητο μέρος της ικανότητας ενός ηγέτη να επιτυγχάνει σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη και πιο ανταγωνιστική παγκόσμια αγορά.

PERSON_0082

Ποιοι είναι οι 4 τύποι ;
επιχειρηματικότητας

 

 

Κάθε έμπειρος επιχειρηματίας σε κάποια στιγμή της ζωής του έχει σκεφτεί "Αν ήξερα τότε αυτό που ξέρω τώρα!!!"

 

Οι γνώσεις μου προέρχονται από τις εμπειρίες μου στο επιχειρείν όλα αυτά τα χρόνια, και θα σας βοηθήσουν να επωφεληθείτε από αυτές. Ο στόχος μου είναι απλός και καθαρός: Στο insTech μεταφέρουμε τις γνώσεις μας, αλλά πολύ περισσότερο άλλων επιτυχημένων ανθρώπων που οδηγούν την αγορά τους για να κάνουμε την επιχειρηματικότητα ευκολότερη για εσάς.

Μπορείτε να εφαρμόσετε τους πόρους αυτής της πλατφόρμας για να ξεκινήσετε σχεδόν οτιδήποτε έχετε στο μυαλό σας, οπότε μην κολλήσετε στη σημασιολογία.

Θυμηθείτε, λίγα πράγματα είναι σωστά ή λάθος στην επιχειρηματικότητα, υπάρχει μόνο αυτό που λειτουργεί και αυτό που δεν λειτουργεί. Υποθέτω ότι ο στόχος σας είναι να δημιουργήσετε μια επιχείρηση για ν' αλλάξετε τον κόσμο, όχι για να τον μελετήσετε. Η επιχειρηματικότητα είναι να κάνεις, όχι να μάθεις να κάνεις. Εάν αυτή είναι η στάση σας, ας ξεκινήσουμε.

 

 

PERSON_0089

Χαρακτηριστικά ενός πετυχημένου
Επιχειρηματία

 

 

Προσπαθείτε να βρείτε την εσωτερική ώθηση και έμπνευση για να γίνετε επιχειρηματίας. Άραγε ποιοι είναι οι παράγοντες που οδηγούν τους ανθρώπους να επιδιώξουν τους επιχειρηματικούς τους στόχους;

 

Το μεγάλο στοίχημα δεν αφορά μόνο τα χρήματα, την επιτυχία ή ακόμη και τις επιχειρήσεις, αλλά ...

"εάν κάποιος νιώθει ότι η ζωή του έχει νόημα, είναι πιο πιθανό να γίνει επιχειρηματίας."

Και πηγαίνει ακόμη πιο βαθιά από αυτό. Οι πιο ενεργοποιημένοι, με αυτοπεποίθηση και εστιασμένοι στο στόχο από όλους πιστεύουν ότι έχουν την ικανότητα να ζήσουν μια ουσιαστική ζωή.

Aνεξάρτητα από το εάν έχετε ή όχι σχέδια να ξεκινήσετε μια επιχείρηση, πρέπει να πιστεύετε ακράδαντα στην ικανότητά σας να ζήσετε μια ζωή με νόημα και περιεχόμενο.

Εν ολίγοις, το νόημα στη ζωή εμπνέει το επιχειρηματικό πνεύμα - καθώς και τις κοινές απόψεις που απαιτούνται για να καταστήσει την κοινωνία μας υποστηρικτική της επιχειρηματικότητας.

 

 

CITY_0004

Θέλετε να είστε επιχειρηματίας;
Επικεντρωθείτε σε αυτό
που δίνει νόημα στην ζωή σας

 

Πώς να γίνετε επιτυχημένος  επιχειρηματίας ;

 

Είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά επαγγέλματα στον κόσμο. Ακόμη είναι πιο συναρπαστικό, είναι επίσης πιο επικίνδυνο για τους ανθρώπους που το έχουν.

 

Επιχειρηματίας γίνεστε όταν ξεκινάτε τη δική σας εταιρεία. Ωστόσο, δεν μπορούμε να ορίσουμε τη διαδικασία από την αρχή έως το τέλος, επειδή πρέπει να κάνετε πολλές ακόμη ενέργειες προτού ξεκινήσετε την εταιρεία σας για να γίνετε επιτυχημένος επιχειρηματίας.

 

OFFICE-0006

Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας

 

 

Όλες οι επιχειρήσεις θα απαιτήσουν πάρα πολύ δουλειά μέχρι να γίνουν ανεξάρτητες κατά κάποιο τρόπο από την καθημερινή άμεση παρέμβαση της ηγεσίας τους. Εξαιτίας αυτού, η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι κάτι με το οποίο πολλοί επιχειρηματίες αγωνίζονται.

 

Ως επιχειρηματίας, ξοδεύετε ήδη πολύ χρόνο στο σχεδιασμό, τη δημιουργία ιδεών , την αναγνώριση ευκαιριών , το μάρκετινγκ, την πώληση, την έρευνα και την ανάπτυξη, τη διαχείριση, τα οικονομικά…

 

Αλλά, σε ποιό σημείο είστε εσείς; Ποια είναι η αποζημίωση για το χρόνο σας για όλες αυτές τις προσπάθειες; Έχετε τη δική σας ζωή πριν και μετά την έναρξη μιας επιχείρησης. Μένετε με την οικογένειά σας. Έχετε τον μεγαλύτερο θησαυρό σας - την οικογένειά σας και ειδικά τα παιδιά σας.

Μία από τις συχνές ερωτήσεις που τίθενται σε κάθε επιχειρηματία είναι ερωτήσεις που σχετίζονται με την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Πιθανώς κάποια στιγμή θα αναρωτηθήκατε:

 • Πώς μπορώ να εξισορροπήσω τη δουλειά μου και τη ζωή μου;
 • Πώς μπορώ να εξισορροπήσω την εργασία μου και την προσωπική μου ζωή;
 • Πώς μπορώ να επιτύχω καλύτερη ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής;
 • Πώς μπορώ να εξισορροπήσω την εργασία μου και την προσωπική μου ζωή;

 

EDUCATION_0001

Ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής
και ιδιωτικής ζωής

 

Ως επιχειρηματίας, θέλατε πάντα

 • να είστε πιο εστιασμένος επιχειρηματίας; 
 • να είστε πιο αποτελεσματικός επιχειρηματίας;
 • συνεχώς να βελτιώσετε τον εαυτό σας και την επιχείρησή σας;

Αν θέλετε να πετύχετε στόχους σε αυτές τις προτάσεις πρέπει να είστε πολύ πιο οργανωμένος επιχειρηματίας.

Οι επιχειρηματίες είναι άτομα με πολύ εντυπωσιακή ζωή. Έχουν μάθει να λύνουν προβλήματα. Επιλύουν εσωτερικά επιχειρηματικά προβλήματα, αλλά και προβλήματα της εξωτερικής αγοράς. Δεν είναι απλή δουλειά.

Εάν θέλετε να παραμείνετε στον σωστό δρόμο, ρωτήστε τον εαυτό σας και απαντήσετε στις ακόλουθες δέκα ερωτήσεις πριν από κάθε επόμενη εβδομάδα. Θα σας βοηθήσουν επίσης στην εξασφάλιση πραγματικής ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και επαγγελματικής ζωής .

 

STRATEGY_0010

Αποτελεσματικός επιχειρηματίας

 

 

Ο κόσμος αλλάζει…

Βρισκόμαστε σε μια καμπή στην ιστορία.  Η εκθετική αύξηση της συνδεσιμότητας και της τεχνολογίας εισάγει μια νέα οικονομική εποχή.  Καθώς η βιομηχανική εποχή πλησιάζει στο τέλος της και αναδύεται ένα νέο οικονομικό σύστημα, αντιμετωπίζουμε τεράστιες αλλαγές και αβεβαιότητα. Αλλά υπάρχει επίσης τεράστια ευκαιρία να ανακαλύψουμε εκ νέου την οικονομία μας.

 

Ευκαιρία & επιτακτική ανάγκη…

Πρέπει να κάνουμε την οικονομία μας πιο επιχειρηματική, δημιουργώντας περισσότερη ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, πλούτο και καινοτομία.  Οι ηγέτες πρέπει να σκεφτούν πέρα ​​από την απαγκίστρωση των εταιρειών τους από χρονοβόρες και κοστοβόρες λειτουργίες, να επικεντρωθούν στην κλιμάκωση και ανάπτυξη τους

Ευημερία για όλους.

Τα επιχειρηματικά οικοσυστήματα όπως το insTech μπορούν να παρέχουν έναν μηχανισμό για τη βελτίωση της πρόσβασης στην οικονομική ευημερία για όλους, ανεξάρτητα από το ποιοι είναι και πού επιχειρούν. Πρέπει να υιοθετήσουμε ένα νέο όνειρο προσαρμοσμένο στην εθνική στρατηγική που θα είναι πιο προσιτό σε όλους, όχι μόνο για τη σημαντική μείωση της ανισότητας, αλλά και για την αξιοποίηση του ανεκμετάλλευτου δυναμικού και τη βελτίωση του οικονομικού μοντέλου.

Απαιτείται ένα νέο μοντέλο.

Οι παραδοσιακές μέθοδοι του επιχειρήν δεν είναι αρκετές.  Πρέπει να κάνουμε περισσότερα από το να αναζητούμε περισσότερα φορολογικά κίνητρα, κεφάλαια ή πρόσβαση σε εκκολαπτήρια επιχειρήσεων. Δεν υπάρχει ένα μαγικό ραβδάκι που θα αντιμετωπίσει το έλλειμμα ή τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα.

 • Πρέπει να αντιμετωπίσουμε ολόκληρο το σύστημα.
 • Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε για τη βοήθεια των ηγετών επιχειρήσεων.
 • Πρέπει να διασφαλίσουμε την πρόσβαση και την ευκαιρία για όλους.

Η ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού & ο επαναπροσδιορισμός του οράματος είναι η νέα εταιρεία.

Πολλές προσεγγίσεις στο πλαίσιο της παραδοσιακής οικονομικής ανάπτυξης επικεντρώνονται κυρίως στον περιορισμένο χώρο εντός της επιχείρησης.   Αυτές οι τεχνικές είχαν νόημα στο παρελθόν, αλλά φαίνεται να έχουν όλο και πιο περιορισμένο αντίκτυπο σήμερα. Καθώς η οικονομία μας αλλάζει, οι προσεγγίσεις μας στην οικονομική ανάπτυξη πρέπει επίσης να εξελιχθούν. Ήρθε η ώρα το παράδειγμα της οικονομικής μας ανάπτυξης να λάβει μια ανθρωποκεντρική προοπτική και να επικεντρωθεί σε ανθρώπους που ζωντανεύουν ιδέες και δημιουργούν αξία από την αρχή.

Κάθε επιχειρηματίας έχει ξεχωριστές ιστορίες και μοναδικές φιλοδοξίες. Όλοι αντιμετωπίζουν εμπόδια με τον δικό τους τρόπο. Το καθήκον μας είναι να τους βοηθήσουμε να ξεκινήσουν ή να επανεκκινήσουν  τις επιχειρήσεις τους και να τους δώσουμε την εξατομικευμένη βοήθεια που χρειάζονται για να συνεχίσουν τα επιχειρηματικά τους όνειρα.

 

 

 

Η συμμετοχή σε ένα δυναμικό οικοσύστημα είναι η απάντηση.

Η επιχειρηματικότητα δεν συμβαίνει από μόνη της.  Είναι το αποτέλεσμα αμέτρητων πολύπλοκων αλληλεπιδράσεων σε μια κοινότητα. Κανένας οργανισμός δεν μπορεί να παρέχει επαρκή βοήθεια σε όλους τους επιχειρηματίες μιας κοινότητας.

Θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα οικοσύστημα που περιβάλλει επιχειρηματίες και τους βοηθάει να ευδοκιμήσουν σε κάθε βήμα. Ακριβώς όπως το περίπλοκο βιολογικό σύστημα σε ένα τροπικό δάσος επιτρέπει σε μεμονωμένα φυτά να ανθίσουν, έτσι ένα οικοσύστημα ηγετών είναι απαραίτητο για την επιτυχία τους, επιτρέποντας στα ταλέντα, τις πληροφορίες και τους πόρους να ρέουν γρήγορα σε αυτούς που τα χρειάζονται

 

Συνδεθείτε μαζί μας

Κάνουμε την
επιχειρηματικότητα ευκολότερη!

Άν αναζητάτε την νέα κανονικότητα, γίνετε μέλος του επιχειρηματικού οικοσυστήματος insTech

Μείνετε ενημερωμένοι

Μην χάσετε τις τελευταίες ειδήσεις και ιδέες του κλάδου.

 

Θα σας στείλουμε email όταν δημοσιεύονται νέα άρθρα σχετικά με αυτό το θέμα.

Σχετικά με τους συγγραφείς


Konstantinos Paterakis
(I write about tech, cyber & finance)

 • Business Coach, Digital Marketeer, Author
 • Insurance Risk Management Analyst, CyRM
 • Co-Founder entreprenaurship ecosystem insTech,
 • Co-Founder & Μέλος Δ.Σ. cluster Panormos
by:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *