Δημιουργήσαμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού, Digital ecosystem, για την εκκίνηση, αναβάθμιση & χρηματοδότηση, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Startups.

Προσπαθείτε να βρείτε την εσωτερική ώθηση και έμπνευση για να γίνετε επιχειρηματίας. Άραγε ποιοι είναι οι παράγοντες που οδηγούν τους ανθρώπους να επιδιώξουν τους επιχειρηματικούς τους στόχους;

Το μεγάλο στοίχημα δεν αφορά μόνο τα χρήματα, την επιτυχία ή ακόμη και τις επιχειρήσεις, αλλά ...

"εάν κάποιος νιώθει ότι η ζωή του έχει νόημα, είναι πιο πιθανό να γίνει επιχειρηματίας."

Και πηγαίνει ακόμη πιο βαθιά από αυτό. Οι πιο ενεργοποιημένοι, με αυτοπεποίθηση και εστιασμένοι στο στόχο από όλους πιστεύουν ότι έχουν την ικανότητα να ζήσουν μια ουσιαστική ζωή.

Aνεξάρτητα από το εάν έχετε ή όχι σχέδια να ξεκινήσετε μια επιχείρηση, πρέπει να πιστεύετε ακράδαντα στην ικανότητά σας να ζήσετε μια ζωή με νόημα και περιεχόμενο.

Εν ολίγοις, το νόημα στη ζωή εμπνέει το επιχειρηματικό πνεύμα - καθώς και τις κοινές απόψεις που απαιτούνται για να καταστήσει την κοινωνία μας υποστηρικτική της επιχειρηματικότητας.

 

Τι ακριβώς σημαίνει η ζωή;

Όταν λέμε «νόημα στη ζωή», εννοούμε ότι αισθάνεστε ότι παίζετε σημαντικό ρόλο στον κόσμο. Είναι μια αίσθηση ότι έχετε έναν σκοπό. Το να νιώθεις νόημα είναι να πιστεύεις ότι έχει σημασία, ότι μπορείς να συνεισφέρεις στην οικογένεια, τους φίλους, τις κοινότητες και την ευρύτερη κοινωνία.

Έχει συνέπειες στη σωματική και διανοητική ευεξία, την εμπιστοσύνη, τα κίνητρα και την αισιοδοξία για το μέλλον. Δεκαετίες έρευνας στην ψυχολογία έδειξε η σημασία αυτού του συναισθήματος κάνει τους ανθρώπους ανθεκτικούς και επικεντρωμένους σε δύσκολους καιρούς.

Και γι 'αυτό είναι τόσο σημαντικό να καταλάβουμε τώρα εάν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τη δύναμη που έχει μια ζωή γεμάτη νόημα και σημασία, τότε οι επίδοξοι επιχειρηματίες αποκτούν την ανθεκτικότητα και την εστίαση που είναι απαραίτητες για τις δύσκολες στιγμές.

Πώς οι επιχειρηματίες μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτήν τη δύναμη

Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στο επιχειρηματικό σας ταξίδι, ξεκινήστε αφιερώνοντας χρόνο για να εστιάσετε σε αυτό που δίνει σήμερα στη ζωή σας νόημα. Στη συνέχεια, σκεφτείτε που βασίζονται οι επιχειρηματικές σας φιλοδοξίες. Για τους περισσότερους από εμάς, το νόημα βρίσκεται σε στενές σχέσεις, συνδέοντας και εξυπηρετώντας αυτούς που αγαπάμε. Επομένως, μπορεί να είναι χρήσιμο όταν αναπτύσσετε ένα επιχειρηματικό σχέδιο το οποίο θα σας βοηθήσει να επιδιώξετε τις δικές σας φιλοδοξίες, αλλά μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο να ωφελήσετε και αυτούς που σας ενδιαφέρουν περισσότερο.

Για παράδειγμα,

  • χτίζετε μια επιχείρηση που μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες για την οικογένεια και τους φίλους σας;
  • η επιχείρησή σας θα σας δώσει τη δυνατότητα να περάσετε περισσότερο χρόνο με τους αγαπημένους σας;
  • μπορεί να προσφέρει νέους τρόπους για να είστε καλύτερα σε θέση να είστε εκεί για αυτούς;

Γενικότερα, σκεφτείτε πώς μπορεί η μελλοντική σας επιχείρηση να συμβάλει σημαντικά στην κοινότητά σας, και ίσως ακόμη και στον ευρύτερο κόσμο. Η εστίαση στον ουσιαστικό ρόλο που μπορείτε να παίξετε μπορεί όχι μόνο να σας δώσει έμπνευση, αλλά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε νέες ιδέες και λύσεις καινοτομίας για προκλήσεις που αντιμετωπίζετε εσείς και η κοινότητά σας. Μπορεί να είστε αυτός που βοηθάει να κάνετε σημαντικές ανακαλύψεις, αυτός που βρίσκει τρόπο να βοηθήσει ευάλωτους πληθυσμούς στην κοινότητα ή αυτός που βρίσκει έναν νέο τρόπο παράδοσης αγαθών για να καλύψει τις ανάγκες των ανθρώπων κατά τη διάρκεια της κοινωνικής απόστασης.

Τελικά, όταν οι παγκόσμιες προκλήσεις μας έχουν περάσει, μια οικονομική ανάκαμψη θα εξαρτηθεί από το επιχειρηματικό πνεύμα και τις επιχειρηματικές καινοτομίες που θα βοηθήσουν την κοινωνία μας να αναπτυχθεί. Καθώς οι άνθρωποι συνεχίζουν, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, να μειώνουν τα ταξίδια τους, να περιορίσουν τις επισκέψεις στα καταστήματα λιανικής και να δειπνήσουν, να αποφύγουν να παρακολουθήσουν μεγάλες εκδηλώσεις και συναντήσεις και να συνεχίσουν άλλες κοινωνικές απομακρυσμένες συμπεριφορές, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να συνεχίσουν να διερευνούν νέους τρόπους παράδοσης και παραγωγής αγαθών και υπηρεσιών. Νέες ευκαιρίες θα προκύψουν για όσους μπορούν να καινοτομήσουν σε αυτό το περιβάλλον. Επιπλέον, τα άτομα θα πρέπει να υποστηρίξουν τους επιχειρηματίες και τις επιχειρήσεις τους, προκειμένου να αναπτυχθούν και να αναπτυχθούν.

Πιστεύοντας ότι η ζωή σας έχει νόημα, ότι έχετε σημαντικό ρόλο να παίξετε στον κόσμο, μπορεί να σας βοηθήσει να καλλιεργήσετε ένα επιχειρηματικό πνεύμα και να καινοτομήσετε με τρόπους που όχι μόνο σας βοηθούν να εκπληρώσετε την ανάγκη σας για να δώσετε νόημα στην ζωή σας, αλλά και να διαμορφώσετε έναν αναπτυσσόμενο κόσμο όπου άλλοι μπορούν να κάνουν το ίδιο.

 

by:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *