Δημιουργήσαμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού, Digital ecosystem, για την εκκίνηση, αναβάθμιση & χρηματοδότηση, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Startups.

Επιχειρηματικότητα είναι η διαδικασία έναρξης και επανεκκίνησης μιας εταιρείας, με στόχο την παροχή κάτι καινούργιου ή βελτιωμένου στην αγορά, ή με την οργάνωση των μέσων παραγωγής με καινοτόμο τρόπο.

 

Αυτή η διαδικασία δεν οργανώνεται μόνο μέσω της δημιουργίας μιας νεοσύστατης εταιρείας, αλλά κυρίως με την επανεκκίνηση τους, μέσω του επαναπροσδιορισμού του οράματος, η δε διαχείριση της από τον ηγέτη της επιχείρησης, συχνά υπό σημαντικό προσωπικό και οικονομικό κίνδυνο, και είναι προσωρινή σε διάρκεια, ως φάση του κύκλου ζωής μιας επιχείρησης.

Μια βασική διάκριση μεταξύ Startups και των άλλων υφιστάμενων ή νέων επιχειρήσεων είναι η φιλοδοξία, είτε πραγματοποιηθεί είτε όχι, να αναπτυχθεί ουσιαστικά.

Καθώς οι εταιρείες ωριμάζουν από τη φάση εκκίνησης ή της επανεκκίνησης, εξελίσσονται σε βιώσιμες επιχειρήσεις οι οποίες μεγεθύνονται με ίδια κεφάλαια, αποκτώνται ή πωλούνται ολικώς ή μερικώς σε  επενδυτές, ή τις περισσότερες φορές μετά τα πέντε έτη αποσυντίθενται και ενδέχεται τελικά κλείνουν, καθώς νέες εταιρείες ξεκινούν και παίρνουν τη θέση τους.

Επίσης θα μπορούσαμε να πούμε οτι  επιχειρηματικότητα είναι η ικανότητα και η ετοιμότητα να αναπτύξουν, να οργανώσουν και να διευθύνουν μια επιχείρηση, μαζί με οποιαδήποτε από τις αβεβαιότητές της προκειμένου να αποκομίσει κέρδος. 

Στα οικονομικά, η επιχειρηματικότητα που συνδέεται με τη γη, την εργασία, τους φυσικούς πόρους και το κεφάλαιο μπορεί να αποφέρει κέρδος.

 

Το επιχειρηματικό όραμα καθορίζεται από την ανακάλυψη και την ανάληψη κινδύνων και είναι απαραίτητο μέρος της ικανότητας ενός έθνους να επιτυγχάνει σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη και πιο ανταγωνιστική παγκόσμια αγορά.

 

.

BOHEMIAN_0035

Ποιοι είναι οι 4 τύποι
επιχειρηματικότητας;

.

 

 

Επιχειρηματικότητα μικρών επιχειρήσεων

Αυτές οι επιχειρήσεις είναι κομμωτήριο, μανάβικο, ταξιδιωτικός πράκτορας, σύμβουλος, ξυλουργός, υδραυλικός, ηλεκτρολόγος κ.λπ. Αυτοί οι άνθρωποι διευθύνουν ή έχουν τη δική τους επιχείρηση και προσλαμβάνουν μέλη της οικογένειας ή τοπικό υπάλληλο. Για αυτούς, το κέρδος θα μπορούσε να δημιουργήσει θέσεις εργασίας στην οικογένειά τους αλλά σχεδόν ποτέ μια επιχείρηση 10 εκατομμύριων ή μια βιομηχανία. Χρηματοδοτούν την επιχείρησή τους λαμβάνοντας δάνεια μικρών επιχειρήσεων ή δάνεια από φίλους και συγγενείς.

Επεκτάσιμη Επιχειρηματικότητα

Αυτοί οι νέοι επιχειρηματίες ξεκινούν μια επιχείρηση γνωρίζοντας ότι το όραμά τους μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Προσελκύουν επενδυτές που σκέφτονται και ενθαρρύνουν τους ανθρώπους που σκέφτονται αντισυμβατικά. Επικεντρώνονται σε μια επεκτάσιμη επιχείρηση και σε πειραματικά μοντέλα, έτσι, προσλαμβάνουν το καλύτερους και το πιο έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό. Απαιτούν περισσότερα επιχειρηματικά κεφάλαια για να τροφοδοτήσουν και να υποστηρίξουν το έργο ή την επιχείρησή τους.

Επιχειρηματικότητα μεγάλων εταιρειών

Αυτές οι τεράστιες εταιρείες έχουν καθορίσει τον κύκλο ζωής. Οι περισσότερες από αυτές τις εταιρείες αναπτύσσονται και διατηρούνται προσφέροντας νέα και καινοτόμα προϊόντα που περιστρέφονται γύρω από τα κύρια προϊόντα τους. Η αλλαγή της τεχνολογίας, των προτιμήσεων των πελατών, του νέου ανταγωνισμού κ.λπ., δημιουργεί πίεση στις μεγάλες εταιρείες να δημιουργήσουν ένα καινοτόμο προϊόν και να το πουλήσουν στο νέο σύνολο πελατών στη νέα αγορά. Για να αντιμετωπίσουν τις ραγδαίες τεχνολογικές αλλαγές, οι υφιστάμενοι οργανισμοί είτε αγοράζουν επιχειρήσεις καινοτομίας είτε προσπαθούν να κατασκευάσουν το προϊόν εσωτερικά.

Κοινωνική επιχειρηματικότητα

Αυτός ο τύπος επιχειρηματικότητας επικεντρώνεται στην παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών που επιλύουν κοινωνικές ανάγκες και προβλήματα. Το μόνο σύνθημα και στόχος τους είναι να εργαστούν για την κοινωνία και να μην κάνουν κέρδη.

 

BOHEMIAN_0056

Χαρακτηριστικά της
επιχειρηματικότητας:

.

Δεν είναι όλοι οι επιχειρηματίες επιτυχημένοι. Υπάρχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που κάνουν την επιχειρηματικότητα επιτυχημένη. Μερικά από αυτά αναφέρονται παρακάτω:

 • Ικανότητα ανάληψης κινδύνου - Η έναρξη ή επανεκκίνηση κάθε επιχείρησης συνεπάγεται σημαντικό κίνδυνο αποτυχίας. Επομένως, ένας επιχειρηματίας πρέπει να είναι θαρραλέος και ικανός να αξιολογήσει και να αναλάβει κινδύνους, κάτι που αποτελεί ουσιαστικό μέρος του να είναι επιχειρηματίας.

 

 • Καινοτομία - Θα πρέπει να είναι εξαιρετικά καινοτόμο για τη δημιουργία νέων ιδεών, τη δημιουργία μιας εταιρείας και την απόκτηση κερδών από αυτήν. Η αλλαγή μπορεί να είναι η έναρξη ενός νέου προϊόντος που είναι καινούργιο στην αγορά ή μιας διαδικασίας που κάνει το ίδιο πράγμα αλλά με πιο αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο.

 

 • Οραματιστής και ποιότητα ηγεσίας- Για να είναι επιτυχημένη, ο επιχειρηματίας πρέπει να έχει ένα σαφές όραμα για τη νέα του επιχείρηση. Ωστόσο, για να μετατραπεί η ιδέα σε πραγματικότητα, απαιτούνται πολλοί πόροι και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό. Εδώ, η ποιότητα της ηγεσίας είναι υψίστης σημασίας επειδή οι ηγέτες μεταδίδουν και καθοδηγούν τους ανθρώπους τους προς το δρόμο της επιτυχίας.

 

 • Open-Minded- Σε μια επιχείρηση, κάθε τι που συμβαίνει γύρω της, μπορεί να είναι μια ευκαιρία και να χρησιμοποιηθεί προς όφελος μιας εταιρείας.

 

 • Ευέλικτος - Ένας επιχειρηματίας πρέπει να είναι ευέλικτος και ανοιχτός σε αλλαγές ανάλογα με την κατάσταση. Για να είναι στην κορυφή, ένας ηγέτης πρέπει να είναι εξοπλισμένος για να αγκαλιάζει την αλλαγή σε ένα προϊόν και μια υπηρεσία, όπως και όταν χρειάζεται.

 

 • Γνωρίστε το προϊόν σας - Ένας ιδιοκτήτης εταιρείας θα πρέπει να γνωρίζει τις προσφορές προϊόντων και επίσης να γνωρίζει την τελευταία τάση στην αγορά. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε εάν το διαθέσιμο προϊόν ή η υπηρεσία ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της τρέχουσας αγοράς ή εάν είναι καιρός να το τροποποιήσετε λίγο. Το να είσαι επιτυχημένος και μετά να αλλάζεις ανάλογα με τις ανάγκες είναι ζωτικό μέρος της επιχειρηματικότητας.

 

 

 

.

BOHEMIAN_0059

Σημασία της
επιχειρηματικότητας:

.

 • Η δημιουργία απασχόλησης - Η επιχειρηματικότητα δημιουργεί απασχόληση. Παρέχει μια εργασία σε επίπεδο εισόδου, που απαιτείται για την απόκτηση εμπειρίας και εκπαίδευση για ανειδίκευτους εργαζομένους.
 • Καινοτομία - Είναι ο κόμβος της καινοτομίας που παρέχει νέες επιχειρήσεις προϊόντων, αγορά, τεχνολογία και ποιότητα αγαθών, κ.λπ., και αυξάνει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων.
 • Αντίκτυπος στην κοινωνία και την κοινοτική ανάπτυξη - Μια κοινωνία γίνεται μεγαλύτερη εάν η βάση απασχόλησης είναι μεγάλη και διαφοροποιημένη. Επιφέρει αλλαγές στην κοινωνία και προωθεί εγκαταστάσεις όπως υψηλότερες δαπάνες για εκπαίδευση, καλύτερη αποχέτευση, λιγότερες παραγκουπόλεις, υψηλότερο επίπεδο ιδιοκτησίας σπιτιού. Ως εκ τούτου, η επιχειρηματικότητα βοηθά τον οργανισμό προς μια πιο σταθερή και υψηλή ποιότητα ζωής στην κοινότητα.
 • Η αύξηση του βιοτικού επιπέδου - Η επιχειρηματικότητα βοηθά στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου ενός ατόμου αυξάνοντας το εισόδημα. Το βιοτικό επίπεδο, αύξηση της κατανάλωσης διαφόρων αγαθών και υπηρεσιών από ένα νοικοκυριό για μια συγκεκριμένη περίοδο.
 • Υποστηρίζει έρευνα και ανάπτυξη - Νέα προϊόντα και υπηρεσίες πρέπει να ερευνηθούν και να δοκιμαστούν πριν κυκλοφορήσουν στην αγορά. Ως εκ τούτου, ένας επιχειρηματίας διαθέτει επίσης χρηματοδότηση για έρευνα και ανάπτυξη με ερευνητικά ιδρύματα και πανεπιστήμια. Αυτό προωθεί την έρευνα, τη γενική κατασκευή και την ανάπτυξη στην οικονομία.
by:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *