Δημιουργήσαμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού, Digital ecosystem, για την εκκίνηση, αναβάθμιση & χρηματοδότηση, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Startups.

Όλες οι επιχειρήσεις θα απαιτήσουν πάρα πολύ δουλειά μέχρι να γίνουν ανεξάρτητες κατά κάποιο τρόπο από την καθημερινή άμεση παρέμβαση των  επιχειρηματιών . Εξαιτίας αυτού, η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι κάτι με το οποίο πολλοί επιχειρηματίες αγωνίζονται.

Ως επιχειρηματίας, ξοδεύετε ήδη πολύ χρόνο στο σχεδιασμό, τη δημιουργία ιδεών , την αναγνώριση ευκαιριών , το μάρκετινγκ, την πώληση, την έρευνα και την ανάπτυξη, τη διαχείριση, τα οικονομικά…

 

Αλλά, πού είσαι εδώ; Ποια είναι η αποζημίωση για το χρόνο σας και όλες αυτές τις προσπάθειες; Έχετε τη δική σας ζωή πριν και μετά την έναρξη μιας επιχείρησης. Μένεις με την οικογένειά σου. Έχετε τον μεγαλύτερο θησαυρό σας - την οικογένειά σας και ειδικά τα παιδιά σας.

Μία από τις συχνές ερωτήσεις που τίθενται σε κάθε επιχειρηματία είναι ερωτήσεις που σχετίζονται με την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Πιθανώς έχετε ήδη αναρωτηθεί για τις ακόλουθες ερωτήσεις:

 • Πώς μπορώ να εξισορροπήσω τη δουλειά μου και τη ζωή μου;
 • Πώς μπορώ να εξισορροπήσω την εργασία μου και την οικιακή μου ζωή;
 • Πώς μπορώ να επιτύχω καλύτερη ισορροπία μεταξύ εργασίας και ζωής;
 • Πώς μπορώ να εξισορροπήσω την εργασία μου και την προσωπική μου ζωή;

Τι σημαίνει Ισορροπία Εργασίας-Ζωής;

Όταν μιλάμε για ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής στις περισσότερες περιπτώσεις, σκεφτόμαστε να ισορροπήσουμε την επαγγελματική μας ζωή με την προσωπική μας ζωή. Τι είναι πιο σημαντικό για εσάς: εργασία ή οικογένεια, επιχείρηση ή οικογένεια; Αυτή η ερώτηση είναι μια πολύ περίπλοκη ερώτηση όσον αφορά τον επιχειρηματία.

Στην απλούστερη μορφή, την ισορροπία εργασίας-ζωής διαχειρίζεται το έργο και μη-εργασίας πτυχές της επιχείρησής σας και μη επιχειρηματική πτυχή της επιχειρηματικής ζωής σας σας . Ωστόσο, εργάζεστε επειδή θέλετε να κάνετε μια καλύτερη ζωή για εσάς και την οικογένειά σας. Εάν πρέπει να καθορίσω κάτι για την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, θα το πω απλώς:

Μερικές φορές, υπάρχουν λανθασμένες έννοιες μεταξύ επιχειρηματιών που λένε ότι πρέπει να εργαστούν περισσότερο εάν θέλουν να κερδίσουν περισσότερα. Στην ανάρτηση με τίτλο « Περισσότερες ώρες εργασίας δεν σημαίνει περισσότερη δουλειά » έχω παρουσιάσει τέσσερις σημαντικούς παράγοντες που έχουν μεγάλη επιρροή στην επιχειρηματική παραγωγικότητά σας. Εάν περισσότερες ώρες εργασίας δεν σημαίνει περισσότερη εργασία, τότε περισσότερες ώρες εργασίας επίσης δεν σημαίνει περισσότερα επιχειρηματικά κέρδη.

Διαχείριση ισορροπίας εργασίας-ζωής

Η διαχείριση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι κάτι που μπορεί να εξαλείψει το άγχος και να βελτιώσει τη συνολική σας ζωή ως επιχειρηματίας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αρχίσετε να διαχειρίζεστε το χρόνο σας, να σχεδιάζετε τις δραστηριότητές σας, να κατανοείτε τις προτεραιότητές σας, να γνωρίζετε ακριβώς τι σας ικανοποιεί και τι δεν σας ικανοποιεί, να γνωρίζετε ακριβώς τι δημιουργεί αξία για τους πελάτες σας, αλλά και για εσάς και την οικογένειά σας…

Εδώ θα μοιραστώ μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν στη διασφάλιση της δικής σας ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής:

 • Προγραμματίστε την ημέρα, την εβδομάδα, τον μήνα και το χρόνο σας σχετικά με τις επιχειρηματικές και μη επιχειρηματικές σας δραστηριότητες . Το σχέδιό σας πρέπει να βασίζεται στους επιχειρηματικούς και προσωπικούς σας στόχους.
 • Ελέγξτε τις υποσχέσεις σας και την επίτευξη όλων όσων σχεδιάζετε για την επιχείρησή σας και την προσωπική σας ζωή.
 • Οργανώστε την επιχείρηση και τις προσωπικές σας δραστηριότητες . Εάν δεν είστε οργανωμένος επιχειρηματίας, δεν μπορείτε να κάνετε αρκετή ισορροπία μεταξύ των προσωπικών και επιχειρηματικών σας δραστηριοτήτων.
 • Παρακινήστε τον εαυτό σας, την οικογένειά σας και τους υπαλλήλους σας για την ολοκλήρωση των καθηκόντων που ο καθένας από εσάς πρέπει να εκτελέσει.

Συμβουλές για την ισορροπία μεταξύ εργασίας και ζωής

Ας συνεχίσουμε με μερικές πρόσθετες συμβουλές που σχετίζονται με τις προσπάθειές σας για την επίτευξη πραγματικής ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και επαγγελματικής ζωής.

 1. Διαχωρίστε ολόκληρο το χρόνο σας ως χρόνο εργασίας και προσωπικό χρόνο.
 2. Δημιουργήστε μια λίστα με τις κορυφαίες προτεραιότητες.
 3. Ξεχάστε στοιχεία χαμηλής προτεραιότητας, μην ενοχλείτε μαζί τους.
 4. Χρησιμοποιήστε ένα χρονόμετρο ή ένα ξυπνητήρι που θα σας υπενθυμίσει να σταματήσετε να εργάζεστε σήμερα.
 5. Χρησιμοποιήστε τον ίδιο προγραμματιστή για δραστηριότητες εργασίας και εκτός εργασίας. Ας είναι η αριστερή πλευρά για επαγγελματικές δραστηριότητες και δεξιά για μη εργασιακές δραστηριότητες.
 6. Βεβαιωθείτε ότι κάθε εβδομάδα έχετε προετοιμάσει ένα πρόγραμμα για την επόμενη εβδομάδα. Μπορείτε να απαντήσετε σε αυτές τις δέκα ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε πριν από την έναρξη της επόμενης εβδομάδας .
 7. Ξεκινήστε να αναθέτετε ό, τι μπορεί να γίνει από άλλους και όχι από εσάς.
 8. Υποσχεθείτε μόνο τι μπορείτε να παραδώσετε στην οικογένεια και στους πελάτες / πελάτες σας.
 9. Ορίστε με σαφήνεια τι αναμένεται από εσάς όσον αφορά την εταιρεία σας και την οικογένειά σας.
 10. Ξεκινήστε να ακούτε το σώμα σας.
by:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *