Δημιουργήσαμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού, Digital ecosystem, για την εκκίνηση, αναβάθμιση & χρηματοδότηση, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Startups.

Το Επιχειρηματικό Οικοσύστημα insTech συνεργάζεται με καθιερωμένους οργανισμούς για να δημιουργήσει και να αναπτύξει νέες επιχειρήσεις παρέχοντας τους τις δυνατότητες που απαιτούνται.

 

Οι περισσότεροι οργανισμοί δεν είναι κατασκευασμένοι για αλλαγή. Περνούν πολύ χρόνο συζητώντας  γι' αυτό, αλλά δεν ξέρουν πάντα πώς να κάνουν την πρώτη κίνηση.

Πολλοί από τους πιο επιτυχημένους οργανισμούς στον κόσμο και ακολουθούν διαφορετική πορεία δημιουργώντας ολοκαίνουργιες επιχειρήσεις με απίστευτη ταχύτητα, σε διαφορετικούς τομείς και αγορές, ενώ παράλληλα αξιοποιούν αυτό που κάνουν ήδη καλύτερα.

Αυτή η προσέγγιση δεν είναι εύκολη. Για να δημιουργηθεί ένα πραγματικά «έξυπνο» οικοσύστημα, θα πρέπει η προώθηση προιόντων και υπηρεσιών από τον παραδοσιακό τρόπο να μετασχηματιστεί σε ψηφιακό για να δημιουργήσει τεράστια αξία στην επιχείρηση.

 

.

WALLPAPER_52

Το ταξίδι αυτό γίνεται μέσω του προγράμματος Finance & Restructuring, το οποίο θα διαρκέσει 9 μήνες για να σας προσφέρει την καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό

το πρόγραμμα Finance & Restructuring θα σας βοηθήσει να:

  • επαναπροσδιορίσετε το όραμα σας, να δείτε το σημείο που βρίσκεστε σήμερα και να καθορίσετε την Στρατηγική με την οποία θα προχωρήσετε
  • ιδρύσετε τη νέα επιχείρηση e-platform, στελεχωμένη με μια προσωρινή ομάδα
  • αποκτήσετε το ψηφιακό υλικό, τα IoT και την AI που απαιτούνται από γνωστές τεχνολογικές εταιρείες και StartUps.
  • δημιουργήσετε την 1η σου πλατφόρμα εξυπηρέτησης και πρόσκτησης πελατών.
  • σχεδιάσετε και ξεκινήστε το πρώτο προϊόν / υπηρεσία πάνω στην πλατφόρμα και προσέλκυσε το ανθρώπινο δυναμικό, τους συνεργάτες και νέους πελάτες
  • δημιουργήστε ένα οικοσύστημα συνεργατών, συμπεριλαμβανομένων των συνεργαζόμενων τρίτων, των προμηθευτών κλπ.

 

.

WALLPAPER_87

Η μακροζωία μιας υπάρχουσας επιτυχημένης επιχείρησης σχετίζεται με την ικανότητα να ανακαλύπτει ξανά & ξανά τον εαυτό σας.

Ένας άλλος τρόπος δημιουργίας επιχείρησης, είναι χτίζοντας την μέσα στην ίδια την υπάρχουσα επιχείρηση.

Ο ρυθμός αλλαγής σε πολλές βιομηχανίες είναι ταχύτατος στην covid-19 και θα συνεχίσει στην μετα covid-19 εποχή. Οι προσδοκίες των πελατών αυξάνονται και αλλάζουν πολύ γρήγορα και η μεγάλη διαθεσιμότητα της τεχνολογίας ταράζει κάθε βιομηχανία.

Αυτό συνεπάγεται ότι θα αναδυθούν νέα επιχειρηματικά μοντέλα  και θα εμφανιστούν καινούργια σε δύο έως τρία χρόνια. Εάν είστε ήδη επιτυχημένος οργανισμός πρέπει να το σκεφτείτε και να επενδύσετε στην αλλαγή του επιχειρηματικού σας μοντέλου.

Το πρώτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της δημιουργίας επιχείρησης μέσα στην ίδια την επιχείρηση θα μπορούσε να προκύψει με τη μορφή της αλυσίδας διανομής της πρόσβασης σε πελατολόγιο την ύπαρξη δεδομένων και σχετικών πληροφοριών ή κάποια μορφή τεχνολογίας που έχει ήδη αναπτυχθεί.

Το δεύτερο είναι η κεφαλαιοποίηση, γιατί μπορείτε να χρηματοδοτήσετε το ξεκίνημα μέσα από την επανεπένδυση των κερδών και με λιγότερα έξοδα χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα Πάγια & Ανθρώπινο δυναμικό.

Και το τελευταίο πράγμα που θα έλεγα είναι ότι έχετε την εμπειρία για το ανθρώπινο δυναμικό που βρίσκεται στην υπάρχουσα επιχείρηση. Αυτές οι νέες επιχειρήσεις είναι συχνά πραγματικά νέες, αλλά εκμεταλλεύονται υπάρχοντες τομείς.

insurance consultant

PERSON_0094

Σχετικά με τους συγγραφείς


Konstantinos Paterakis
(I write about tech, cyber & finance)

Insurance Risk Management Analyst, CyRM
Co-Founder & Μέλος Δ.Σ. cluster Panormos


view in Linkedin

by:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *