Δημιουργήσαμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού, Digital ecosystem, για την εκκίνηση, αναβάθμιση & χρηματοδότηση, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Startups.

Οι Insurance Brokers για να προχωρήσουν γρήγορα στην νέα κανονικότητα, θα πρέπει να εξελιχθούν στον τρόπο λειτουργίας τους, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

 

 

Τα οργανωτικά ιεραρχικά μοντέλα των παραδοσιακών insurance Brokers, έχουν δημιουργηθεί για να λειτουργούν σε σχετικά σταθερά περιβάλλοντα και γίνονται όλο και πιο ξεπερασμένα.

Οι insurance Brokers θα πρέπει ν' αλλάξουν Εσωτερικά, σε συνεργασία με τις ομάδες τους IT, marketing, analytics, design και business, εργαζόμενοι παράλληλα μ' ευέλικτο τρόπο  για να δώσουν προτεραιότητα, να αναπτύξουν, να εφαρμόσουν και να βελτιώσουν τις ψηφιακές δυνατότητες τους, βάσει του νέου μοντέλου λειτουργίας που έχουν σχεδιάσει. Το αποτέλεσμα του ταχύτερου, πιο απλού, πιο αποτελεσματικού και ευέλικτου τρόπου εργασίας συνήθως οδηγεί σε βελτιωμένη ικανοποίηση των πελατών και την αφοσίωση των εργαζομένων.

Ωστόσο, πολλοί από τους σημερινούς Brokers δεν είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την πρόκληση του επόμενου κανονικού.

Για την ανάγκη μετασχηματισμού του λειτουργικού μοντέλου, θα πρέπει ν' αναρωτηθούν αν

  • υπάρχει συνεχής επικοινωνία με των ομάδων με την ηγεσία για την πορεία των επιχειρηματικών στόχων από άκρο σε άκρο της αλυσίδας αξίας, που διασταυρώνει τις λειτουργίες και εισπράτει το αποτέλεσμα
  • δίνεται προσοχή στην παροχή των πιο κρίσιμων λύσεων ( εμπειρίας του πελάτη, προϊόντων, λειτουργίας κλπ ) για ν' αποφευχθούν οι μεγάλοι χρόνοι παράδοσης του προιόντος / υπηρεσίας
  • ελέγχεται η επιχείρηση για χρονοβόρες διαδικασίες που απασχολούν πολύ προσωπικό, για υπερβολικό ανθρώπινο δυναμικό δημιουργώντας αναποτελεσματικότητα σε βασικούς επιχειρηματικούς στόχους
  • η οργανωτική κουλτούρα και η ηγετική προσέγγιση δυσκολεύουν τη συνεργασία μεταξύ του ανθρώπινου δυναμικού, εμποδίζουν τη γρήγορη λήψη αποφάσεων, επιβραδύνουν τον ρυθμό πειραματισμού και αποσυνδέουν τη λήψη αποφάσεων από γεγονότα και δεδομένα
  • είναι δύσκολο να προσελκύσει ο οργανισμός και να εντάξει στις ομάδες, τα ταλέντα που χρειάζεται για να κερδίσει σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον
  • η υπάρχουσα τεχνολογική υποδομή, δεν υποστηρίζει την ταχύτητα και την ευελιξία που απαιτείται για να σας οδηγήσει στην νέα κανονικότητα.

 

 

"Οι insurance Brokers χρειάζονται κάτι περισσότερο από αποσπασματικές προσπάθειες βελτίωσης για την βιωσιμότητα τους. Μόνο μια νοοτροπία επιχειρηματικού μετασχηματισμού, μ' επανασχεδιασμό του οράματος, θα επιτρέψει σ' έναν ηγέτη να επιβιώσει & ν' αναπτυχθεί στην νέα κανονικότητα, της μετά Covid-19 εποχής."

Εξωτερικά, οι insurance Brokers, θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα ευέλικτο οικοσύστημα συνεργατών, όπου θα αναπτύξουν τμήματα της νέας επιχειρηματικής εμπειρίας.

Σήμερα, οι Ασφαλιστικές εταιρείες κερδίζουν προσφέροντας ένα προϊόν. Αύριο, θα κερδίζουν παρέχοντας πρόσβαση σε υπηρεσίες πρόληψης και βοήθειας και προσφέροντας το σωστό προϊόν στον σωστό πελάτη την κατάλληλη στιγμή.

Καθώς τα παραδοσιακά σύνορα της Ασφαλιστικής βιομηχανίας καταρρέουν, τα οικοσυστήματα όπως το insTech και οι ψηφιακές πλατφόρμες θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον.

Η καινοτομία επιταχύνεται σε ολόκληρο το ασφαλιστικό οικοσύστημα,  καθώς οι ασφαλιστικές εταιρείες, οι πάροχοι τεχνολογίας και δεδομένων και πολλοί άλλοι εμπλεκόμενοι θα ωθήσουν την βιομηχανία στα όρια του δυνατού.

Οι insurance Brokers μπορούν να επιταχύνουν την ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων με την ενσωμάτωση τεχνολογίας, συνδυάζοντας δεδομένα, υπηρεσίες και δυνατότητες από ένα οικοσύστημα όπου θα συμμετέχουν και τρίτοι πάροχοι.

Ο COVID-19 οδήγησε σε έκρηξη δραστηριότητας για την προώθηση νέων προιόντων, υπηρεσιών και προπάντων διαδικασιών και επαναπροσδιορισμού. Τα επόμενα βήματα των insurance Brokers θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη του επιχειρηματικού και ψηφιακού μετασχηματισμού τους, επιδιώκοντας μια πιο προληπτική επικοινωνία με τους πελάτες και παρακολουθώντας την εμπειρία του.

 

Sign up for e-mails on new, insTech

Θα σας στείλουμε email όταν δημοσιεύονται νέα άρθρα σχετικά με αυτό το θέμα.

Σχετικά με τους συγγραφείς


Konstantinos Paterakis
(I write about tech, cyber & finance)

Insurance Risk Management Analyst, CyRM
Co-Founder & Μέλος Δ.Σ. cluster Panormos


view in Linkedin

Sign up for e-mails on new, insTech

Θα σας στείλουμε email όταν δημοσιεύονται νέα άρθρα σχετικά με αυτό το θέμα.
by:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *