Δημιουργήσαμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού, Digital ecosystem, για την εκκίνηση, αναβάθμιση & χρηματοδότηση, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Startups.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένας insurance  Agent ή Broker μπορεί να επιλέξει να υποστεί επιχειρηματική μεταμόρφωση. Τις περισσότερες φορές, δεν είναι απάντηση στην νέα κανονικότητα.

Σήμερα, η αναβάθμιση μιας υπάρχουσας επιχείρησης πρέπει να είναι σταθερή. Οι εξαιρετικά ανταγωνιστικές συνθήκες της αγοράς και οι ανατρεπτικές τεχνολογίες αλλάζουν το πρόσωπο των παραδοσιακών επιχειρηματικών μοντέλων και φέρνουν επανάσταση στις προσδοκίες των εργαζομένων και των καταναλωτών.

Η ικανότητα προσαρμογής με την νέα κανονικότητα είναι ζωτικής σημασίας για τις επιχειρήσεις της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης που θέλουν να εξασφαλίσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Οι ηγέτες των επιχειρήσεων επομένως προσπαθούν να τις κάνουν πιο ευέλικτες ώστε να μπορούν να γίνουν πιό ευέλικτες και να προσαρμόζονται σαν απάντηση στις συνεχείς αλλαγές.

Στο insTech πιστεύουμε οτι η ευελιξία στην αναβάθμιση των ΜμΕ είναι προτεραιότητα για την οργάνωσή τους. Επιπλέον, η ύπαρξη καθοδήγησης από Μέντορες και η επίτευξη αυτής της αλλαγής βήμα - βήμα στον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης θα πρέπει να είναι η υψηλότερη προτεραιότητά τους.

 

 

MONEY_0030

Οι παράγοντες που καθιστούν τον μετασχηματισμό προτεραιότητα

EDUCATION_0021

Θα θέλατε να μάθετε περισσότερα για τη στρατηγική και την πρακτική εταιρικής χρηματοδότησης;

 

Οι παράγοντες που καθιστούν τον μετασχηματισμό της Ασφαλιστικής διαμεσολάβησης προτεραιότητα σήμερα, περιλαμβάνουν:

 

Αλλαγή τεχνολογίας

Καθώς εξελίσσεται η τεχνολογία, οι ηγέτες αναζητούν τρόπους για να αξιοποιήσουν νέες ευκαιρίες για τη ανάπτυξη της επιχείρησής σας, είτε πρόκειται για μετάβαση σε ένα σύστημα που βασίζεται στο Cloud, για αυτοματοποίηση ορισμένων διαδικασιών, για την κατασκευή μιας ψηφιακής πλατφόρμας, για την δημιουργία μιας εξαιρετικής εμπειρίας στο ταξίδι του πελάτη μέσα σ' αυτήν, την συλλογή Analytics κλπ.

 

Μείωση κόστους

Το υψηλό κόστος ή η ανάγκη εξοικονόμησης κόστους μπορεί να προκαλέσει μια αλλαγή εντός ενός οργανισμού για τη μείωση των εξόδων. Αυτό μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την Βιωσιμότητα της επιχείρησης και απαιτούνται άμεσες αλλαγές σε συγκεκριμένους τομείς ή σε όλη την επιχείρηση.

 

Έλλειψη επιχειρηματικής ανάπτυξης

Οι τρέχουσες δραστηριότητες ενδέχεται να μην επιτρέπουν σε μια εταιρεία τον χρόνο και τους απαιτούμενους πόρους να επικεντρωθεί στην καινοτομία και στην ανάπτυξη της επιχείρησης, όπως συμβαίνει σε μεγαλύτερες και πιο οργανωμένες επιχειρήσεις.

 

Αύξηση των προσδοκιών των πελατών

Η ανάγκη για μετασχηματισμό των επιχειρήσεων μπορεί να οφείλεται στην ανάγκη μεγαλύτερης ικανοποίησης των αυξανόμενων προσδοκιών των πελατών. για απόκριση, ταχύτητα ή προσαρμογή.

 

Η Εμπειρία των πελατών από την επιχείρηση

Εάν οι υπάρχοντες πελάτες δεν είναι ικανοποιημένοι και τα ποσοστά διατήρησης είναι χαμηλά, ο ηγέτης πρέπει να επιδιώξει να εντοπίσει τρόπους προσαρμογής της επιχείρησής, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί καλύτερα στις ανάγκες των πελατών. Η επιλογή κατάλληλων προγραμμάτων CRM και S.E.O. είναι πολύ σημαντική για την εμπειρία του πελάτη.

 

Μέτρηση της απόδοσης (Kpi's)

Εάν οι στόχοι σας δεν επιτυγχάνονται, ενδέχεται να ενεργοποιηθούν για να βρουν πιο αποτελεσματικούς τρόπους οργάνωσης & λειτουργίας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την αξιολόγηση των υφιστάμενων διαδικασιών και την αφαίρεση διπλών ή αργών δραστηριοτήτων, μια αλλαγή στην οργανωτική δομή ή τις ομάδες, ή έναν ψηφιακό μετασχηματισμό με την ενσωμάτωση νέας ταχύτερης  τεχνολογίας.

 

Συνεργασίες, Συγχωνεύσεις & Εξαγορές

Η Νέα κανονικότητα απαιτεί συμπράξεις κάθε είδους κάτι που προωθεί και η Ε.Ε. Ξεκινώντας από την εφαρμογή των κανονισμών όπως η IDD, ο GDPR κλπ φέρνουν ένα μεγάλο κόστος στην λειτουργία πλέον τους .Όταν ηγέτες με διαφορετικές προσεγγίσεις και κουλτούρα ενώνονται, είναι περίπλοκο. Τα περιουσιακά στοιχεία, οι εγκαταστάσεις, τα συστήματα πληροφορικής, οι λειτουργίες χρηματοδότησης, αλλά και οι δραστηριότητες front & back office, πωλήσεις 7 mareting πρέπει να συγχωνευθούν.

 

Νέα επιχειρηματική ηγεσία

Μια νέα ομάδα ηγεσίας μπορεί να θέλει να κάνει αλλαγές στον τρέχοντα οργανισμό, ώστε να ταιριάζει με τους προτιμώμενους τρόπους εργασίας τους. Ακόμη μπορεί να κάνει επαναπροσδιορισμό του οράματος και του σκοπού ή να εφαρμόσει μια νέα στρατηγική ή στόχο στον οποίο θέλει να εστιάσει η επιχείρηση.

 

Πολιτική, Οικονομία & Κρίσεις

Μια αλλαγή στην πολιτική κατάσταση (αλλαγή κυβέρνησης), στην Εθνική στρατηγική ( Ελλάδα 2.0 ), στην Ευρωπαική νομοθεσία, η σε οικονομικές κρίσεις & Πανδημίες, μπορεί να προκαλέσει την ανάγκη αλλαγής εντός της επιχείρησης.

 

Οι περισσότεροι από τους μισούς οργανισμούς που διέρχονται αλλαγές οφείλονται στην ανάγκη για μεγαλύτερη αποδοτικότητα και οργανωτική αποτελεσματικότητα.

 

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε με e-mail
τα τελευταία νέα, σχετικά με το insTech

Θα σας στείλουμε Newsletter όταν δημοσιεύονται νέα άρθρα σχετικά με αυτό το θέμα.

Σχετικά με τους συγγραφείς


Konstantinos Paterakis
(I write about tech, cyber & finance)

  • Business Coach, Digital Marketeer, Author
  • Insurance Risk Management Analyst, CyRM
  • Co-Founder entreprenaurship ecosystem insTech,
  • Co-Founder & Μέλος Δ.Σ. cluster Panormos
by:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *