Δημιουργήσαμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού, Digital ecosystem, για την εκκίνηση, αναβάθμιση & χρηματοδότηση, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Startups.

Ο μετασχηματισμός των επιχειρήσεων (Business transformation) της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης είναι μια στρατηγική διαχείρισης των αλλαγών, ευθυγράμμιση με τους κανονισμούς IDD, GDPR κλπ  αλλά και την δημιουργία καινοτομίας και μετασχηματισμού στις επιχειρηματικές δραστηριότητες.

O Σκοπός του επιχειρηματικού οικοσυστήματος insTech είναι οι επιχειρήσεις διαμεσολάβησης, Agents & Brokers, να προχωρήσουν σε αλλαγές στην διαδικασία λειτουργίας.

Οι ΜμΕ θα πρέπει να ξεκινήσουν ενδυναμώνοντας τις δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού και να προχωρήσουν στην επανεπένδυση ενός μέρους των κερδών σε συστήματα CRM, Analytics, Platforms, SEO, πολυκαναλικών συστημάτων marketing. Για να ευθυγραμμιστούν καλύτερα οι εταιρείες με την επιχειρηματική στρατηγική και το όραμά πρέπει να προσαρμόσουν τα 5 βασικά χαρακτηριστικά που απαιτεί το παιχνίδι ανάπτυξης των ΜμΕ.

Ως επόμενο βήμα κάθε insurance Agent & Broker θα πρέπει να εξετάσει τον επιχειρηματικό της μετασχηματισμό, για παράδειγμα, με

εξειδίκευση,

πρόσκτηση νέων τεχνολογιών,

μετατόπιση προιόντων και θέσεως στην αγορά,

μείωση κόστους και αύξησης κύκλου εργασιών και τέλος

συμμετοχή σ' ένα επιχειρηματικό οικοσύστημα, και την συνεργασία μέσω ενός cluster.

Τέλος ο Μετασχηματισμός μπορεί να περιλαμβάνει αλλαγές σε ολόκληρο τον οργανισμό και στην κουλτούρα του, όπως την ολοκλήρωση συγχώνευσης ή εξαγοράς δύο εταιρειών. Μπορεί να περιλαμβάνει αλλαγή σε μια συγκεκριμένη λειτουργία, όπως IT, HR ή Finance. Μια τέτοια προσπάθεια για μεγαλύτερη απόδοση μπορεί να οδηγήσει στην εφαρμογή ενός νέου χρηματοοικονομικού πλάνου.

 

 

3 types business transformation Agents & Brokers

Το Harvard Business Review περιγράφει τρεις τύπους μετασχηματισμού επιχειρήσεων. Εσείς θα πρέπει να επιλέξετε ποια θ' ακολουθήσετε:

EDUCATION_0021

Θα θέλατε να μάθετε περισσότερα για τη στρατηγική και την πρακτική εταιρικής χρηματοδότησης;

 

 • Λειτουργικός μετασχηματισμός- Operational transformation
  Εδώ θα πρέπει ν' αλλάξετε στον τρόπο που κάνετε τα πράγματα για να κάνετε τις λειτουργίες καλύτερες, γρηγορότερες ή φθηνότερες,  Θα πρέπει ν' αναθεωρήσετε ολόκληρη την προσέγγισή σας στον τομέα της πληροφορικής, προσλαμβάνοντας επαγγελματία/ες πληροφορικής για την αντικατάσταση των εργασιών εξωτερικής ανάθεσης. Έτσι θα προσπαθήσετε να ελευθερώσετε χρόνο από την υποστήριξη και εργασίες συντήρησης πληροφορικής, σε νέα ανάπτυξη και καινοτομία. Το αποτελέσματα μπορούν να φανούν άμεσα σε περισσότερη παραγωγικότητα και περισσότερα δεδομένα, Ο μετασχηματισμός θα πρέπει να κλιμακώνεται σταδιακά, με επίκεντρο το ξεκλείδωμα του δυναμικού αυτής της νέας λειτουργίας να ενισχύσει την επικοινωνία με τον πελάτη

 

 • Βασικός μετασχηματισμός- Core transformation 
  Άν τώρα έχετε επιλέξει Μετακίνηση σε έναν ριζικά διαφορετικό τρόπο λειτουργίας θα πρέπει να επενδύσετε περισσότερα και θα χρειαστείτε ανθρώπους με ιδιαίτερες δυνατότητες. Ίσως Θα πρέπει να Μετατοπίσετε το επιχειρηματικό σας μοντέλο από γραφείο γενικής ασφάλισης σε εξειδικευμένα προιόντα / υπηρεσίες.

 

 • Στρατηγικός μετασχηματισμός - Strategic transformation
  Εδώ απαιτείται η Αλλαγή της ίδιας της ουσίας της εταιρείας σε νέα εστίαση. Η ηγετική ομάδα θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει το όραμα και τον σκοπό. Καθιερώνοντας μια αλλαγή κατεύθυνσης μπορείτε για παράδειγμα να εστιάσετε στη δημιουργία ενός παράλληλου ψηφιακού γραφείου όπου με την επένδυση των κερδών της υπάρχουσας επιχείρησης ή των κατάλληλων συνεργασιών αποκτάτε ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Η φύση του μετασχηματισμού
(business transformation)

Αυτό σημαίνει ότι η φύση του μετασχηματισμού της επιχείρησης θα ποικίλει ανάλογα με τους στόχους και τις στρατηγικές της. Για παράδειγμα, μπορεί να επικεντρωθεί σε ένα από τα ακόλουθα:

 • Δημιουργία πλαφόρμας.
 • Συλλογή και αποθήκευση Data, Analytics
 • Ενσωμάτωση μετά την συνεργασία, συγχώνευση ή εξαγορά
 • Μείωση Κόστους Back office, CRM, ERP και υλοποιήσεις συστήματος
 • Κοινόχρηστα κέντρα εξυπηρέτησης (IT, Finance, HR, Procurement)
 • OffshoringOutsourcingInsourcing
 • Βελτιστοποίηση εφοδιαστικής αλυσίδας
 • Τυποποίηση / Ψηφιοποίηση διαδικασιών

.   .   .   .    .

"Η επιχειρηματικότητα που βασίζεται στην κοινότητα θεωρείται πλέον μια βιώσιμη εναλλακτική λύση για τις αναπτυξιακές διαδικασίες που χρειάζονται οι νέοι ηγέτες ΜμΕ και Startupers με σύγχρονη σκέψη και είναι διατεθειμένοι να την μοιραστούν με τα υπόλοιπα μέλη"

 

Θα θέλαμε την γνώμη σας.

Ελάτε να γνωριστούμε !     

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε με e-mail
τα τελευταία νέα, σχετικά με το insTech

Θα σας στείλουμε Newsletter όταν δημοσιεύονται νέα άρθρα σχετικά με αυτό το θέμα.

Σχετικά με τους συγγραφείς


Konstantinos Paterakis
(I write about tech, cyber & finance)

 • Business Coach, Digital Marketeer, Author
 • Insurance Risk Management Analyst, CyRM
 • Co-Founder entreprenaurship ecosystem insTech,
 • Co-Founder & Μέλος Δ.Σ. cluster Panormos
by:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *