Δημιουργήσαμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού, Digital ecosystem, για την εκκίνηση, αναβάθμιση & χρηματοδότηση, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Startups.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις και οι προσδοκίες των πελατών, αλλάζουν γρήγορα τα παραδοσιακά μοντέλα του ασφαλιστικού κλάδου. 

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές,
έχουμε κάνει τα άρθρα μας για τον μετασχηματισμό ελεύθερα περιορισμών για όλους τους αναγνώστες.
Για να λαμβάνετε όλο το περιεχόμενο του insTech στα εισερχόμενά σας,
εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο.

 

"Πλατφόρμες συνδέουν απευθείας τον πελάτη με την ασφαλιστική εταιρεία  και οικοσυστήματα που συνδέουν υπηρεσίες και επιχειρήσεις, έχουν εμφανιστεί σε όλους τους τομείς των αγορών. Προϊόντα όπως το ChatGPT και το GitHub Copilot, καθώς και τα υποκείμενα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που τροφοδοτούν τέτοια συστήματα (Stable DiffusionDALL·E 2GPT-3 & GPT-4), μεταφέρουν την τεχνολογία σε επίπεδα, που κάποτε θεωρείτο ότι προορίζονταν για τον άνθρωπο".

Σήμερα με την είσοδο της τεχνητής νοημοσύνης στον ασφαλιστικό κλάδο, αναμένονται σημαντικές αλλαγές και στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Στην πραγματικότητα το insurtech μεταμορφώνει τη διαδικασία αγοράς ασφάλισης από άκρο σε άκρο. Επιταχύνει τον χρόνο που απαιτείται για την προσέγγιση δυνητικών πελατών, την εξεύρεση των αναγκών τους, την  προσφορά, και την κάλυψη των αιτούντων.

"Η βιομηχανία του "insurTech" συνεχίζει να αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς. Όλο και περισσότερες παραδοσιακές εταιρείες ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, συνειδητοποιούν ότι για να ανταγωνιστούν και να αναπτυχθούν σε έναν ψηφιακό κόσμο, πρέπει να φαίνονται, να σκέφτονται και να ενεργούν όπως οι ίδιες οι start-up εταιρείες insurTech."

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η επένδυση της Chubb, που είναι η Νο1  εισηγμένη Ασφαλιστική στον κόσμο και ο κορυφαίος οργανισμός ασφάλισης επιχειρήσεων – commercial/business insurer- στην Αμερική. Δημιουργεί στη Θεσσαλονίκη ένα Κέντρο Ψηφιακών Λύσεων και Υπηρεσιών για τους πελάτες της σε όλο τον κόσμο, υποστηριζόμενη από την Deloitte.

Παρ' όλα αυτά ορισμένες νεοφυείς εταιρείες απευθείας ασφάλισης (DTC) αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα εξυπηρέτησης πελατών.

Αυτό δείχνει τις επιπτώσεις της παράβλεψης του διαμεσολαβητή, ως βασικό στοιχείο της αλυσίδας αξίας των ασφαλίσεων. Οι Ασφαλιστικοί σύμβουλοι (Agents & Brokers) διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο, καθώς οι καταναλωτές αναζητούν καθοδήγηση για διαφορετικά προϊόντα και διαβεβαίωση πριν ολοκληρώσουν μια αγορά.

Όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι ζούμε σ’ ένα διαταραγμένο κόσμο, με ταχύτατες αλλαγές. Αυτό σημαίνει ότι αυτός που θέλει να προχωρήσει " θα πρέπει να διαταράξει τον εαυτό του, αλλιώς θα το κάνουν οι άλλοι γι αυτόν"

CYBER-0070

insTech

Το insTech είναι μια, επιχειρηματική πλατφόρμα δεδομένων που βοηθά τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να μεταμορφώσουν τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται, ενσωματώνουν και χρησιμοποιούν δεδομένα από εταιρικά συστήματα, συσκευές IoT και άλλες πηγές για τη βελτίωση της απόδοσης τους. Υποστηρίζουμε τους πελάτες στην επιτάχυνση της ψηφιοποίησης των στοιχείων και των λειτουργιών της επιχείρησης σας, στην παροχή νέων ψηφιακών υπηρεσιών και στην αναμόρφωση για το μέλλον.

Για τις επιχειρήσεις που θέλουν να μεταβούν στο insurtech, η πρόκληση δεν είναι πλέον η εξασφάλιση κεφαλαίου.

Eίναι να μάθουν πώς να αναδιαρθρώνονται τόσο γρήγορα όσο μπορούν να εξελιχθούν τα προϊόντα ή οι οργανισμοί τους.

Για να μπορέσουν να προχωρήσουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές θα πρέπει να ενσωματώσουν τα προϊόντα που προωθούν, σε απρόσκοπτα ταξίδια πελατών. Για να το κάνουν αυτό πέρα από την αλλαγή της κουλτούρας θα χρειαστούν γνώσεις και κεφάλαια. Διαφορετικά θα πρέπει να αξιοποιήσουν ένα οικοσύστημα συνδεδεμένων συνεργατών και εξειδικευμένων ταλέντων όπως το insTech.

Μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, οι ασφαλιστικές υπηρεσίες θα διαταράσσονται  δραματικά,, κυρίως από τη μεγαλύτερη ενδυνάμωση των πελατών και την καινοτομία με γνώμονα την τεχνολογία.

 

Οικοσυστήματα όπως το insTech, έχουν δημιουργήσει έναν οδικό χάρτη, αξιολογώντας τις βασικές τάσεις που επηρεάζουν την ασφαλιστική αλυσίδα αξίας. Οι Agents & Brokers πρέπει πρώτα απ' όλα να τις κατανοήσουν, για να μπορέσουν να τοποθετηθούν στην αγορά, "Έτσι θα μπορέσουν ν' ανταποκριθούν στις απειλές και τις ευκαιρίες που προσφέρει η σημερινή διαταραχή του insurtech".

 

Διαβάστε την συνέχεια του Άρθρου: Οδηγός μετάβασης στο insurTech

Συνεχίστε να διαβάζετε Άρθρα μας!

Αποκτήστε την ψηφιακή σας επιχείρηση insTech

Σχετικά με τους συγγραφείς


Konstantinos Paterakis
(I write about tech, cyber & finance)

  • Business Coach, Digital Marketeer, Author
  • Insurance Risk Management Analyst, CyRM
  • Co-Founder entrepreneurship ecosystem insTech,
  • Co-Founder & Μέλος Δ.Σ. cluster Panormos
by:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *