Δημιουργήσαμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού, Digital ecosystem, για την εκκίνηση, αναβάθμιση & χρηματοδότηση, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Startups.

Το Generative AI είναι εδώ: Πώς εργαλεία όπως το ChatGPT θα μπορούσαν να αλλάξουν την επιχείρησή σας

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές,
έχουμε κάνει τα άρθρα μας για τον μετασχηματισμό ελεύθερα περιορισμών για όλους τους αναγνώστες.
Για να λαμβάνετε όλο το περιεχόμενο του insTech στα εισερχόμενά σας,
εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο.

Προϊόντα όπως το ChatGPT και το GitHub Copilot, καθώς και τα υποκείμενα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που τροφοδοτούν τέτοια συστήματα (Stable Diffusion, DALL·E 2, GPT-3 & GPT-4), μεταφέρουν την τεχνολογία σε επίπεδα, που κάποτε θεωρείτο ότι προορίζονταν για τον άνθρωπο. Με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη, οι υπολογιστές μπορούν πλέον να επιδείξουν δημιουργικότητα. Μπορούν να παράγουν πρωτότυπο περιεχόμενο ως απάντηση σε ερωτήματα, αντλώντας από δεδομένα που έχουν απορροφήσει και αλληλεπιδράσει με τους χρήστες. Μπορούν να αναπτύξουν ιστολόγια, να σκιαγραφήσουν σχέδια, να γράψουν κώδικα υπολογιστή ή ακόμα και να δημιουργήσουν θεωρίες για την αιτία ενός σφάλματος παραγωγής.

Τι είναι το ChatGPT;

Το ChatGPT είναι ένα εργαλείο επεξεργασίας φυσικής γλώσσας που καθοδηγείται από την τεχνολογία AI. Σας επιτρέπει να έχετε συνομιλίες που μοιάζουν με ανθρώπους και πολλά άλλα με το chatbot. Το μοντέλο γλώσσας μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις και να σας βοηθήσει με εργασίες όπως η σύνταξη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δοκιμίων και κώδικα.

Επίσης : Πώς λειτουργεί το ChatGPT;

Επί του παρόντος, η χρήση είναι  ανοιχτή στο κοινό δωρεάν, επειδή το ChatGPT βρίσκεται στη φάση έρευνας και συλλογής σχολίων. Από την 1η Φεβρουαρίου, υπάρχει επίσης μια έκδοση συνδρομής επί πληρωμή που ονομάζεται ChatGPT Plus .

Ποιος έφτιαξε το ChatGPT;

Το ChatGPT δημιουργήθηκε από την OpenAI, μια εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης και έρευνας. Η εταιρεία κυκλοφόρησε το ChatGPT στις 30 Νοεμβρίου 2022.

Επίσης: Τι είναι το GPT-4; Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Το OpenAI είναι επίσης υπεύθυνο για τη δημιουργία του DALL-E-2 , μιας δημοφιλής γεννήτριας τέχνης AI, και του Whisper, ενός συστήματος αυτόματης αναγνώρισης ομιλίας.

Πόσο μεγάλο είναι το ChatGPT;

"Το ChatGPT είναι τρομακτικό καλό. Δεν απέχουμε πολύ από το επικίνδυνα ισχυρό AI", δήλωσε ο Elon Musk, ο οποίος ήταν ένας από τους ιδρυτές του OpenAI πριν φύγει. Ο Sam Altman, επικεφαλής του OpenAI,  δήλωσε στο Twitter  ότι το ChatGPT είχε περισσότερους από 1 εκατομμύριο χρήστες τις πρώτες πέντε ημέρες μετά την κυκλοφορία του.

Σύμφωνα με  ανάλυση της ελβετικής τράπεζας UBS, το ChatGPT είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εφαρμογή όλων των εποχών. Η ανάλυση εκτιμά ότι το ChatGPT είχε 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες τον Ιανουάριο, μόλις δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του. Για σύγκριση, χρειάστηκαν εννέα μήνες για να φτάσει το TikTok τα 100 εκατομμύρια.

Το Generative AI και άλλα βασικά μοντέλα αλλάζουν το παιχνίδι της Τεχνητής Νοημοσύνης. Ανεβάζουν την υποστηρικτική τεχνολογία σε ένα νέο επίπεδο, μειώνουν τον χρόνο ανάπτυξης εφαρμογών και προσφέρουν ισχυρές δυνατότητες σε μη τεχνικούς χρήστες.

CYBER-0060

Η γενετική τεχνητή νοημοσύνη ωθεί στην δημιουργικότητα

Ο Mc Kinsey ταξινόμησε την οικονομική δραστηριότητα σε τρεις κατηγορίες εργαλείων.

Την παραγωγή, τις συναλλαγές και τις αλληλεπιδράσεις.

Οι μηχανές και οι εργοστασιακές τεχνολογίες μεταμόρφωσαν την παραγωγή αυξάνοντας και αυτοματοποιώντας την ανθρώπινη εργασία κατά τη διάρκεια της 1ης Βιομηχανικής Επανάστασης.  Η τεχνητή νοημοσύνη αύξησε περαιτέρω την απόδοση στον κατασκευαστικό τομέα.

Οι συναλλαγές έχουν υποστεί πολλές τεχνολογικές αναβαθμίσεις, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της ψηφιοποίησης και της αυτοματοποίησης.

Μέχρι πρόσφατα, η εργασία αλληλεπίδρασης, όπως η εξυπηρέτηση πελατών, είχε βιώσει τις λιγότερο ώριμες τεχνολογικές παρεμβάσεις. Το Generative AI πρόκειται να το αλλάξει την αλληλεπίδραση, με τρόπο που προσεγγίζει την ανθρώπινη συμπεριφορά.

Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά τα εργαλεία προορίζονται να λειτουργούν χωρίς ανθρώπινη συνδρομή και παρέμβαση. Σε πολλές περιπτώσεις, είναι πιο ισχυροί σε συνδυασμό με τους ανθρώπους, αυξάνοντας τις δυνατότητές τους και δίνοντάς τους τη δυνατότητα να κάνουν τη δουλειά τους πιο γρήγορα και καλύτερα.

Η γενετική τεχνητή νοημοσύνη ωθεί επίσης την τεχνολογία προς τη δημιουργικότητα. Η τεχνολογία αξιοποιεί τις εισροές της (τα δεδομένα που έχει απορροφήσει και μια προτροπή χρήστη) και τις εμπειρίες της (αλληλεπιδράσεις με χρήστες που τη βοηθούν να «μάθει» νέες πληροφορίες και τι είναι σωστό/λάθος), για να δημιουργήσει εντελώς νέο περιεχόμενο. Αυτά τα εργαλεία μπορούν να απελευθερώσουν περισσότερη δημιουργικότητα στον κόσμο, παρακινώντας τους ανθρώπους με καινοτόμες ιδέες.

CYBER-0067

Πως να το χρησιμοποιήσετε

 

Υπάρχουν αμέτρητοι και διαφορετικοί τρόποι χρήσης του chatGPT. Ένας απλός αλλά πολύ σημαντικός τρόπος είναι στο SEO. Από την εφαρμογή στη ιστοσελίδα , έως τις τεχνικές βελτιώσεις, τη δημιουργία αποτελεσματικού περιεχομένου για τους αναγνώστες και πολλά άλλα.

Ανάλογα με τις πληροφορίες που τροφοδοτείτε στο ChatGPT, μπορείτε να αποκομίσετε μερικά πολύ καλά αποτελέσματα για να τα ενσωματώσετε στη στρατηγική SEO σας.

Βάλαμε το ChatGPT σε πολλά και διαφορετικά είδη δοκιμών SEO για να δούμε τι αποτελέσματα θα μπορούσε να δώσει.

Λάβετε υπόψη ότι ορισμένες απαντήσεις μπορεί να μην είναι κατάλληλες για τους στόχους SEO σας και οι πληροφορίες δεν είναι πάντα ακριβείς. Το ChatGPT αποθηκεύει προς το παρόν δεδομένα στο διαδίκτυο μόνο μέχρι το 2021 αλλά και σε αυτά μπορεί να κάνει λάθος Επομένως, να είστε προσεκτικοί τι δεδομένα λαμβάνετε από το ChatGPT και να ελέγχετε πάντα για την ακρίβεια τους.

Δείτε το άρθρο: Εφαρμογή του chatGPT στο SEO

Συμπέρασμα

Οι καινοτομίες που θα μπορούσε να πυροδοτήσει η γενετική τεχνητή νοημοσύνη για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις όλων των μεγεθών και επιπέδων τεχνολογικής επάρκειας είναι πραγματικά συναρπαστικές. Ωστόσο, οι ηγέτες τους, θα πρέπει να έχουν πλήρη επίγνωση των κινδύνων που υπάρχουν σε αυτό το πρώιμο στάδιο της ανάπτυξης της τεχνολογίας.

Σχετικά με τους συγγραφείς


Konstantinos Paterakis
(I write about tech, cyber & finance)

  • Business Coach, Digital Marketeer, Author
  • Insurance Risk Management Analyst, CyRM
  • Co-Founder entrepreneurship ecosystem insTech,
  • Co-Founder & Μέλος Δ.Σ. cluster Panormos
by:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *