Δημιουργήσαμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού, Digital ecosystem, για την εκκίνηση, αναβάθμιση & χρηματοδότηση, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Startups.

Τα περιστατικά πυρκαγιάς και έκρηξης μπορεί να κατατάσσονται ως το έκτο κορυφαίο κίνδυνο για τις επιχειρήσεις το 2020 σύμφωνα με Βαρόμετρο Allianz Risk, αλλά στην πραγματικότητα είναι η νούμερο ένα αιτία οικονομικών απωλειών βάσει των αποτελεσμάτων της ανάλυσης ασφαλιστικών απαιτήσεων από την AGCS.

Τέτοια γεγονότα έχουν προκαλέσει απώλειες αξίας άνω των 14 δισ. Ευρώ (15,7 δισ. Δολάρια) για μια πενταετή περίοδο έως το 2018 - αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το ένα τέταρτο (24%) της αξίας περισσότερων από 470.000 αξιώσεων που εξετάστηκαν από την AGCS. Αυτό είναι σημαντικά πιο μπροστά από τη δεύτερη κορυφαία αιτία απώλειας, αεροπορικών συγκρούσεων / ατυχημάτων (14%).

Ακόμη και η μέση ασφαλιστική απαίτηση από πυρκαγιά ανέρχεται σε περίπου 1,5 εκατ. Ευρώ (1,65 εκατ. $). Παρόλο που οι απώλειες πυρκαγιάς για μεγάλες εταιρείες έχουν μειωθεί λόγο της καλύτερης προστασίας και διαχείρισης των κινδύνων, τις αξίες περιουσιακών στοιχείων σε ορισμένες βιομηχανίες και εργοταξιακές εγκαταστάσεις έχουν τετραπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία, πράγμα που σημαίνει ότι όταν συμβαίνει ένα συμβάν το κόστος τυχόν ζημιών ή μεταγενέστερα η διακοπή των επιχειρήσεων (η πυρκαγιά είναι επίσης ο πιο συχνός οδηγός της διακοπή των επιχειρήσεων) αυξάνεται σημαντικά. Ακόμη και μια μικρή φωτιά μπορεί να έχει μεγάλο χρηματικό αντίκτυπο. Μόνο μέσω της αξιολόγησης και της διατήρησης της τακτικής συντήρησης και των πρακτικών μετριασμού της πυρκαγιάς μπορούν οι εταιρείες να μειώσουν τον κίνδυνο απώλειας.

read more

by:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *