Δημιουργήσαμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού, Digital ecosystem, για την εκκίνηση, αναβάθμιση & χρηματοδότηση, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Startups.

Συλλέξαμε τις πιο συχνές ερωτήσεις που θέτετε σ' εμάς σχετικά με το insTech.

Διαβάστε τον τρόπο λειτουργίας μας παρακάτω.

.

Βασικές αρχές του insTech

Οι βασικές αρχές του insTech όσον αφορά τη λειτουργία του είναι:


Αγάπη για τον άνθρωπο:
Βασικότατη αρχή του insTech είναι η αγάπη για τον άνθρωπο, η αγάπη για προσφορά και η αποδοχή της μοναδικότητας και της διαφορετικότητας του άλλου.
Επίγνωση (Awareness):
Βασική αρχή του insTech είναι η ανακάλυψη του εαυτού και η αύξηση της επίγνωσης του πελάτη που θα τον οδηγήσει στις κατάλληλες απαντήσεις σε σχέση με τους στόχους του. Προσφέροντας ένα υποστηρικτικό και ασφαλές περιβάλλον επιτρέπει να αναδυθεί ακόμη περισσότερο η επίγνωση του ηγέτη.
Περιέργεια:
Η θετική περιέργεια (Positive Curiosity) αποτελεί βασική αρχή του insTech, όπου μέσω αυτής γίνεται ένα καταπληκτικό ταξίδι εξερεύνησης και ανακάλυψης επιλογών και λύσεων.
Εμπιστοσύνη:
Το πρώτο συστατικό για να λειτουργήσει μία ανθρώπινη σχέση είναι η εμπιστοσύνη. Σ’ ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης τα πάντα μπορούν να
αναδυθούν. Σκέψεις, ιδέες, φιλοδοξίες και όνειρα μπορούν να ειπωθούν χωρίς φόβο και δυσπιστία. Στο insTech η εμπιστοσύνη αποτελεί βασικότατη αρχή.
Ισότιμη σχέση:
Το insTech στηρίζεται σε μια ισότιμη σχέση με διακριτούς ρόλους. Δεν προσφέρουμε έτοιμες λύσεις και απαντήσεις, γιατί αν το έκανε θα ήταν σα να μην πιστεύει στις δυνατότητες του ανθρώπου που έχει
απέναντί του και που δέχεται το Coaching. Στο insTech πιστεύουμε απόλυτα στις δυνάμεις και στις ικανότητες του ηγέτη.
Διαύγεια - σαφήνεια:
Χωρίς τα στοιχεία της διαύγειας και της σαφήνειας δεν μπορούμε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Στο insTech στηριζόμαστε και στα δύο αυτά στοιχεία. Με τις κατάλληλες ερωτήσεις, με την ενεργητική ακρόαση και την επανάληψη αυτών που ακούμε, βοηθάμε τον ηγέτη, να αποκτήσει διαύγεια σκέψεων και σαφήνεια λόγου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κατανοεί και να ξεκαθαρίζει πλήρως αν αυτό που σκέφτεται, είναι αυτό που πραγματικά θέλει να πετύχει.
Εστίαση στο παρόν:
Στο insTech εστιάζουμε στο τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε ή να διαχειριστούμε τώρα και όχι στο τι έγινε στο παρελθόν ή σε τι ανησυχούμε ότι θα συμβεί στο μέλλον. Αυτό που μπορεί να χρειαστεί να
χρησιμοποιήσουμε απ’ το παρελθόν, είναι οι ικανότητες και οι δεξιότητες που χρησιμοποιήσαμε τότε, για να κατορθώσουμε να επιτύχουμε ή να
φέρουμε κάτι σε πέρας. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και το θετικό συναίσθημα που νοιώσαμε σε κάτι που πετύχαμε στο παρελθόν
και να το φέρουμε στο τώρα (προσέγγιση NLP).
Εστίαση στην αλλαγή και στη δράση:
Απαραίτητες αρχές του insTech είναι η αλλαγή και η δράση. Όταν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι που δε λειτουργεί, τότε εστιάζουμε στην αλλαγή οπτικής, κατά συνέπεια στη μετακίνηση και φυσικά στη δράση.
Όταν έχουμε δράση τότε πλέον δεν υπάρχει αγωνία, άγχος ή φόβος. Με τη δράση έχουμε αποτελέσματα. Σαν Coaches ενθαρρύνουμε και υποστηρίζουμε τους hg;etew να κάνουν πολλά μικρά βήματα
δράσης.
Υπευθυνότητα, δέσμευση και προσωπική πειθαρχία:
Χωρίς υπευθυνότητα, δέσμευση και προσωπική πειθαρχία δεν μπορούν να υπάρξουν αποτελέσματα. Από την πρώτη κιόλας στιγμή από τη στιγμή της συμφωνίας για συνεργασία η υπευθυνότητα και η δέσμευση αποτελούν απαραίτητες αρχές του insTech. Ο Coach πρέπει να είναι απόλυτα δεσμευμένος στη διαδικασία και στην επιτυχία του ηγέτη.
Ο ηγέτης αντίστοιχα πρέπει να είναι έτοιμος να δεσμευτεί και να πειθαρχήσει, όχι μόνο ως προς το να πετύχει το αποτέλεσμα, αλλά κι ως προς όλες εκείνες τις ενέργειες που χρειάζονται, έτσι ώστε να πετύχει με υπευθυνότητα το επιθυμητό αποτέλεσμα και τον όποιο στόχο ο ίδιος έχει θέσει.
Η υπευθυνότητα δεν είναι απλά ένας τρόπος να δρας, αλλά είναι στάση ζωής. Είναι ένα προνόμιο και όχι ένα βάρος όπως πολλοί θεωρούν.
Πρακτικά ο κάθε ένας από μας είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για τη ζωή του.
Πρόκληση και αμφισβήτηση:
Βασική αρχή του insTech είναι η πρόκληση και η αμφισβήτηση.
Προκαλούμε τον ηγέτη να βγει έξω από τη ζώνη άνεσής του, έξω από τη βόλεψή του. Τον προκαλούμε να αμφισβητήσει ακόμα και τον
ίδιο του τον εαυτό, ως προς αυτά που σκέφτεται, λέει και πράττει. Τον προκαλούμε με σκοπό να γίνει περισσότερο θαρραλέος, να βάλει έναν
άβολο στόχο και να ξεκλειδώσει το βαθύ προσωπικό ή επαγγελματικό δυναμικό του.
Παρακίνηση και έμπνευση:
Βασική αρχή του insTech είναι να παρακινήσει και να εμπνεύσει τους ηγέτες να ανακαλύψουν τις δυνάμεις που έχουν στη διάθεσή τους, να
βρουν τα εμπόδια και τι τους περιορίζει, να πιστέψουν στον εαυτό τους και στα δυνατά τους σημεία και να αξιοποιήσουν στο μέγιστο την
καλύτερη έκδοση του εαυτού τους.
Ακεραιότητα:
Η ακεραιότητα είναι το πρώτο βήμα για το ανθρώπινο μεγαλείο είχε πει ο Σωκράτης. Ακεραιότητα είναι να είμαστε ανοιχτό βιβλίο, να μην έχουμε τίποτα να κρύψουμε ούτε να φοβηθούμε. Είναι το αντίθετο της διπροσωπίας και της υποκρισίας.

Ακεραιότητα είναι αυτό που είμαστε και όχι αυτό που κάνουμε για να είμαστε. Αποτελεί ίσως την πιο βασική αρχή του insTech.

Ποιό είναι το ταξίδι μιας ΜμΕ ή μιας Startup στο insTech

Κάθε insTech project είναι μοναδικό και ακολουθεί τη δική του πορεία, αλλά ας προσπαθήσουμε να συνοψίσουμε το γενικό πλαίσιο:

 • Έχετε μια μοναδική ιδέα για την επίλυση ενός προβλήματος του πελάτη ή της κοινωνίας. Αυτή η ιδέα εκφράζεται μέσω ενός wireframe που περιγράφει το BMC (Business Model Canvas) και μια σημείωση που περιγράφει την ευκαιρία και τη στρατηγική μετάβασης στην αγορά.

Μέσω των Boxes-instech μπορείτε να βρείτε άφθονη Δωρεάν γνώση και πόρους. Κάθε Box συνοδεύεται από τον Μέντορα του ώστε να βάλει τις σκέψεις σας σε μία τάξη και να σας δώσει την σωστή κατεύθυνση

 • Οι επιχειρηματίες έρχονται στο insTech και μας ζητούν να τους παρουσιάσουμε ιδέες μέσω των one to one Boxes-instech που έχουμε επί του παρόντος. Μόλις συγκροτήσουμε την ομάδα - συνήθως αποτελούμενη από τον ηγέτη ή το στέλεχος της επιχείρησης, έναν Coach και έναν ειδικό συνεργάτη - μπορούμε να ξεκινήσουμε το έργο. Μαζί με τους ηγέτες / επιχειρηματίες, περνάμε αρκετές ώρες στο ίδιο γραφείο για να μετατρέψουμε την ιδέα σε μια πρώιμη εταιρεία.

Εστιάζουμε σε 3 διαστάσεις:

  1. χτίζουμε ένα προϊόν,
  2. χτίζουμε μια ομάδα,
  3. αποκτούμε τους πρώτους πελάτες.

Στόχος μας είναι να κάνουμε την ιδέα υλοποιήσιμη και με απόδοση.

 • Στην περίπτωση που το έργο αφορά μια Startup και έχει ολοκληρωθεί το  κατασκευαστικό μέρος του project, και υπάρχει αρκετή ζήτηση, προωθούμε επενδυτές πρώτου σταδίου (Angels, Seed fund) για να συγκεντρώσουμε έναν γύρο Seed. Η συγκέντρωση χρημάτων επιτρέπει στην εταιρεία να γίνει πλήρως ανεξάρτητη, απογειώνεται από το στούντιο και μετακινείται στο δικό της γραφείο.
 • Το insTech στην περίπτωση μιας Start up παραμένει μέτοχος και συνεχίζει να βοηθά τους ιδρυτές και την ομάδα στη στρατηγική και τη χρηματοδότηση, καθώς και σε επιχειρησιακά ζητήματα (π.χ. πρόσληψη, δομή ομάδων κ.λπ.). Γενικά μένουμε πολύ κοντά στην εταιρεία, καθώς διατηρούμε ισχυρές σχέσεις με τους ιδρυτές και γνωρίζουμε πολύ καλά την επιχείρηση.
Πως συνεργάζετε το insTech με μια επιχείρηση

Κάθε μήνα, αρκετοί επιχειρηματίες επικοινωνούν μαζί μας, εκφράζοντας το ενδιαφέρον τους να συνεργαστούν με το insTech. Όταν καθόμαστε μαζί τους, θέλουμε να έχουμε μια πραγματική και ανοιχτή συνομιλία, παρόμοια με συνάντηση σε ένα cafe για πρώτη φορά. Ο στόχος είναι να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλον και να εκτιμήσουμε τη δυνατότητα συνεργασίας μαζί μακροπρόθεσμα. 

Έχουμε τρία είδη συζητήσεων στη διαδικασία συνεργασίας:

 • συζήτηση ικανότητας και δεξιοτήτων - είμαστε έμπειροι επαγγελματίες και μπορούμε να το αποδείξουμε. 
 • κατάλληλη ιδέα - καθώς ξοδεύουμε όλο και περισσότερο χρόνο μαζί για να δουλέψουμε για την επιχειρηματική ιδέα, θα πρέπει όλα τα μέρη να νιώθουμε ότι πηγαίνουμε προς την ίδια κατεύθυνση.
 • ιδιοκτησία - καθώς προχωρά η συζήτησή μας, κατανοούμε και προστατεύουμε την Πνευματική ιδιοκτησία ιδέας μεταφέροντας μας το δικό τους όραμα και ιδέες σε αυτήν.
 • συνιδρυτές - αν στην ιδέα αυτή μπορεί να υπάρξει συνιδρυτής ή συνεργάτης, μπορούμε να αγωνιστούμε μαζί για τον τελικό στόχο

Δεν υπάρχει τυπικό προφίλ ηγέτη ή ΜμΕ στο insTech. Οι επιχειρηματίες με τους οποίους συνεργαστήκαμε στο παρελθόν διαφέρουν σε σχέση με την προηγούμενη επιχειρηματική εμπειρία, ηλικία, εκπαίδευση, γνώση της Βιομηχανίας.

Στις αρχικές συζητήσεις μας, προσπαθούμε να κατανοήσουμε το προφίλ και τις δεξιότητες του Επιχειρηματία σε τέσσερις βασικές διαστάσεις:

 • Επιχειρηματική νοοτροπία
 • Αναλυτικές δεξιότητες
 • Δεξιότητες επικοινωνίας
 • Εμπειρία στον κλάδο Web / SaaS

Οι επιχειρηματίες συμμετέχουν στην αρχή του εγχειρήματος, πριν ακόμη γραφτεί η πρώτη γραμμή κώδικα συνεργασίας ή προσληφθεί το πρώτο μέλος της ομάδας, ώστε να μπορούν να οικοδομήσουν και να ολοκληρώσουν το ταξίδι.

Γενικά, η άφιξη των ανθρώπων που θα συμμετέχουν στο έργο δεν είναι πλήρως συγχρονισμένη.

Πόσο εμλέκετε το insTech σε κάθε project

Το insTech δεν είναι μόνο ένα εκκολαπτήριο ΜμΕ και Startups. H βασική μας ομάδα είναι συνεργάτης πλήρους απασχόλησης σε κάθε έργο. Χρειάζεται αρκετός χρόνος για να ολοκληρωθεί το project μιας νέας ιδέας ή να χτιστεί μια εταιρεία ξεκινώντας από το αρχικό όραμα. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, η ομάδα του insTech συνεργάζεται πλήρως με την ομάδα της επιχείρησης, σχετικά με προϊόντα, σχεδιασμό, στρατηγική, μετάβαση στην αγορά, πρόσληψη, χρηματοδότηση κ.λπ. Ο βασικός μας στόχος είναι όλοι μαζί να εργάζονται σαν μια ομάδα και αυτό να τους βοηθήσει να γίνουν σταδιακά αυτόνομοι. Χτίζουμε ανεξάρτητες εταιρείες.

Η βασική διαφορά με οργανισμούς όπως το. Rocket Internet) έγκειται στο γεγονός ότι χτίζουμε ανεξάρτητες επιχειρήσεις τόσο από επιχειρησιακή όσο και από οικονομική άποψη. Αυτό σημαίνει ότι το insTech δεν παρέχει κοινόχρηστους πόρους σε ανεξάρτητες εταιρείες. Αντίθετα, ενεργεί ως συνιδρυτής ή συνεργάτης που εμπλέκεται σε κάθε πτυχή της εταιρείας και αν αυτό συμφωνηθεί καλύπτει όλα τα κόστη έως ότου η εταιρεία γίνει ανεξάρτητη. Οι επιχειρηματίες βρίσκονται στη θέση του οδηγού, χτίζουν τη δική τους εταιρεία και το instech είναι αφοσιωμένο στην παροχή όσο το δυνατόν περισσότερων πόρων!

Ποιά είναι η βασική ομάδα του insTech

Δίνουμε στους επιχειρηματίες μέλη μας βοήθεια για ένα γρήγορο ξεκίνημα.
Η βασική ομάδα του instech είναι πλήρως ανοιχτή δίπλα στους ηγέτες. Είναι μια ομάδα εμπειρογνωμόνων που εργάζονται σε όλα τα προϊόντα, το σχεδιασμό, τη στρατηγική, τη μετάβαση στην αγορά, τις προσλήψεις και τη χρηματοδότηση.

Υποστηρίζουν κάθε έργο προσλήψεων, προϊόντων, σχεδιασμού, μάρκετινγκ, πωλήσεων, χρηματοδότησης, νομικών και πιο στρατηγικών θεμάτων. Το πιο σημαντικό, η προτεραιότητα κάθε μέλους της βασικής ομάδας είναι να βοηθήσει στη δημιουργία μιας πλήρως ανεξάρτητης ομάδας για κάθε έργο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι δεν έχουμε μηχανικούς λογισμικού στην ομάδα πυρήνα που εργάζονται σε νέα προϊόντα. Αυτό σημαίνει ότι κάθε νέο προϊόν εκκίνησης θα κατασκευαστεί από μηχανικούς που έχουν προσληφθεί ειδικά για αυτήν την εταιρεία.

Πως λειτουργεί πραγματικά

Η ομάδα του έργου θα ξεκινήσει αρχικά με δύο επικεφαλείς και μαζί θα ξεκινήσουμε να αναπτύσσουμε την ομάδα προσλαμβάνοντας μηχανικούς λογισμικού και επιχειρηματίες.

Η ομάδα θα εργάζεται καθημερινά δίπλα στην κεντρική ομάδα του insTech. Αυτό σημαίνει ότι συνεργαζόμαστε και αλληλεπιδρούμε καθημερινά σε όλα τα θέματα: προϊόν, σχέδιο, πρόσληψη, μετάβαση στην αγορά, συγκέντρωση χρημάτων, διαχείριση ομάδων κ.λπ.

Για να διασφαλίσουμε ότι διατηρούμε τον σωστό ρυθμό παράδοσης και ότι όλοι βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος, έχουμε μια εβδομαδιαία συνάντηση επιτάχυνσης για όλα τα θέματα (φυσικά προϊόντα, αλλά και για επιχειρήσεις, μετάβαση στην αγορά κ.λπ.). Αυτά τα σπριντ υποστηρίζονται από 3 σύντομες εβδομαδιαίες συναντήσεις για κάθε έργο: εβδομαδιαία meeting τις Δευτέρες, μετάβαση στην αγορά την Τρίτη και επιτροπές προϊόντων τις Παρασκευές. Εκτός από αυτές τις συναντήσεις, οι ad hoc συναντήσεις έχουν ρυθμιστεί για να απαντήσουν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις (π.χ. στρατηγική περιεχομένου, τιμολόγηση, κ.λπ.)

Τέλος, έχουμε μια τριμηνιαία συνάντηση που ονομάζεται Demotime (Δοκιμαστική), όπου παρουσιάζονται το κάθε έργο στην ομάδα insTech και σε όλες τις άλλες ομάδες που έχουν δημιουργηθεί για να κάνουν διορθώσεις και να καθορίσουν τον 3μηνο χάρτη πορείας.

Από πού προέρχονται οι ιδέες;

Η αρχική ιδέα θα προέρχεται στις περισσότερες περιπτώσεις από την ηγετική ομάδα. Οι πολυάριθμες πλούσιες συζητήσεις και η πλούσια εμπειρία που έχουμε σε επιχειρηματίες, εταιρείες, επενδυτές και γενικότερα το παγκόσμιο οικοσύστημα SaaS είναι η βασική πηγή έμπνευσης για θέματα όπου απαιτούν για επίλυση.

Μια ιδέα για εμάς σημαίνει γενικά

(1) ένα πρόβλημα που θέλουμε να λύσουμε και

(2) μια απλή λύση για να αρχίσουμε να λύνουμε το πρόβλημα.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η ιδέα θα εξελιχθεί προφανώς καθώς θα εργαζόμαστε μαζί στο εγχείρημα, καθοδηγούμενη από την ιδρυτική ομάδα.

Μια ερώτηση που έχουμε συχνά είναι γύρω από τα copycats. Η απάντηση εδώ είναι εξαιρετικά απλή, χτίζουμε την ψηφιακή μεταρρύθμιση στις εταιρείες  και όχι εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου. Η ψηφιακή μεταρρύθμιση καθοδηγείτε από την καινοτομία και γενικά έχουν χαμηλές ιδιαιτερότητες γεωγραφικού εντοπισμού (δηλαδή εκτός από τη γλώσσα, οι εταιρείες είναι ουσιαστικά παγκόσμιες από την πρώτη ημέρα) - πράγμα που σημαίνει ότι η αντιγραφή δεν έχει πραγματικά νόημα. Με λίγα λόγια, όλες οι ιδέες μας είναι πρωτότυπες

Πόσα project ξεκινά κάθε χρόνο το insTech

Ξεκινάμε περίπου 30-40 έργα κάθε χρόνο και οι ομάδες θα παραμείνουν μαζί με τους eFounders αρκετό διάστημα, ακόμη και μήνες.

Ποιό είναι το ποσοστό επιτυχίας;

Είναι μια ερώτηση που ακούγεται συχνά αλλά είναι δύσκολο να απαντηθεί επειδή η επιτυχία είναι δύσκολο να οριστεί και χρειάζονται αρκετά χρόνια για να εκτιμηθεί - αλλά μέχρι στιγμής το ποσοστό αποτυχίας μας ήταν αρκετά χαμηλό.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι οι εταιρείες ξεκινούν ως "έργα" στο instech και γενικά περνούν κάποιοι μήνες μέχρι ν' αρχίσουμε να λαμβάνουμε τα πρώτα θετικά μηνύματα από την αγορά και τους πελάτες.

Εάν στην πορεία κατανοήσουμε οτι δεν μπορούμε να βρούμε το σημείο έναρξης μαζί με τους επιχειρηματίες μπορούμε συλλογικά να αποφασίσουμε να σταματήσουμε το έργο προτού ενσωματωθεί. 

Πως είναι να συμμετέχετε σε ένα insTech project σαν πρώιμος υπάλληλος

Αν συμμετέχετε σε ένα instech Start up project τότε  θα ενταχθείτε ως ανθρώπινο δυναμικό αυτού του  εγχειρήματος.

Το να είσαι ένας από τους πρώτους μηχανικούς ή προγραμματιστές κλπ στην ομάδα είναι ένας απολύτως κρίσιμος ρόλος, καθώς δεν θα έχει μόνο τεράστιο αντίκτυπο στο προϊόν και την επιχείρηση αλλά και στην κουλτούρα της εταιρείας. Η συμμετοχή σας σαν ανθρώπινο δυναμικό όταν η εταιρεία εξακολουθεί να είναι συνεργάτης του instech απαιτεί πολύ ισχυρό διαβατήριο!

Θα είστε πλήρως επικεντρωμένοι σε ένα μόνο instech Start up project, αλλά θα μοιραστείτε επίσης τις βέλτιστες πρακτικές με άλλα project και με την ομάδα του instech, έως ότου αυτονομηθείτε και στη συνέχεια η ομάδα θα μεταφερθεί στη νεοσύστατη εταιρεία.

Πώς διαχωρίζεται η ιδιότητα των ιδρυτών Start up project

Θέλουμε τα instech Start up project να είναι ελκυστικά για τους καλύτερους επιχειρηματίες. Οι βασικές αρχές είναι οι ακόλουθες:

 • τα αρχικά ίδια κεφάλαια κατανέμονται ομοιόμορφα μεταξύ των ιδρυτών 
 • όλη η φάση δημιουργίας /  χρηματοδοτείται από το instech, λαμβάνοντας επενδυτικά μερίδια σε αντάλλαγμα

Κατώτατη γραμμή: λίγο πριν τον πρώτο γύρο εξωτερικής χρηματοδότησης, η ιδρυτική ομάδα κατέχει το μεγαλύτερο μέρος των ιδίων κεφαλαίων.

Με αυτό, οι επιχειρηματίες αποκτούν την ίδια ιδιοκτησία ιδίων κεφαλαίων που θα είχαν αν ήταν 3 συνιδρυτές

Στη συνέχεια, καθώς η εταιρεία μεγαλώνει και χρειάζεται να συγκεντρώσει χρήματα, το instech και οι Startupers εξισώνονται κεφαλαιακά με τους νέους επενδυτές.

Ποιό είναι το ταξίδι της ΜμΕ ή της Startup μετά την ανεξαρτησία;
 

Μόλις η εταιρεία συγκεντρώσει τ΄ απαιτούμενα κεφάλαια, γίνονται μια εντελώς «φυσιολογική» εκκίνηση. Οι ιδρυτές αναλαμβάνουν την διοίκηση, έχοντας ένα συμβούλιο που αποτελείται από τους ιδρυτές και τους βασικούς επενδυτές 

Καθώς η επιχείρηση μεγαλώνει, η ομάδα θα μεγαλώνει επίσης. Καθώς αυξάνονται τα έξοδα, η εταιρεία χρειάζεται γενικά να συγκεντρώνει επιπλέον γύρους χρηματοδότησης συχνά με VC. Γενικά, οι νεοσύστατες επιχειρήσεις δεν είναι κερδοφόρες για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς τείνουν να επενδύουν πολλά στην ανάπτυξη της επιχείρησης (π.χ. με την πρόσληψη μηχανικών, πωλήσεων, ατόμων μάρκετινγκ κ.λπ.). Το instech παραμένει ως μέτοχος μέχρι την αυτονόμηση.

by:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *