Δημιουργήσαμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού, Digital ecosystem, για την εκκίνηση, αναβάθμιση & χρηματοδότηση, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Startups.

Το insTech παρέχει γνώση, καθοδήγηση στους σύγχρονους ηγέτες και αργότερα την εξεύρεση χρηματοδότησης  για νέες και υφιστάμενες  ΜμΕ ή Startups.

 

Ορισμένες από τις ΜμΕ μπορεί να μην χρειάζονται καν τη χρηματοδότηση αλλά να χρειάζονται μόνο πελάτες και να προχωρήσουν γρηγορότερα. Άλλοι θα περάσουν από αρκετά προγράμματα. Δεν υπάρχει σωστή απάντηση στο ερώτημα "πόση χρηματοδότηση χρειάζεται η επιχείρηση μου"? Πάντα εξαρτάται από το είδος της εταιρείας που ξεκινάτε.

Στο instech, στόχος μας είναι να σας οδηγήσουμε στην πρώτη φάση.

Αυτό συνήθως σημαίνει:

  • να σας βοηθήσουμε να σχεδιάσετε και να φτάσετε στο σημείο που θα έχετε δημιουργήσει κάτι αρκετά εντυπωσιακό. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βελτιώσετε την ροή των κερδών σας και να αναβαθμίσετε σε μεγαλύτερη την επιχείρηση σας.
  • Στη συνέχεια, μπορούμε να σας παρουσιάσουμε στους επενδυτές και να τους δείξετε τον σκοπό της επιχείρησης σας.
  • ή ακόμη και τους αγοραστές αν ενδιαφέρεστε να την πωλήσετε.

 

Finance & Restructuring

To Finance & Restructuring του instech είναι ένα one to one εκπαιδευτικό και συμβουλευτικό πρόγραμμα για ηγέτες & επιχειρηματίες (ΜμΕ), το  οποίο παρέχει εξατομικευμένη γνώση, Εστιάζοντας στην δικιά σου ΜμΕ για να σου προσφέρουμε γνώσεις και εργαλεία που απαιτούνται για την βέλτιστη λειτουργία της, δίνοντας έμφαση στην αναδιάρθρωση,  την συνεργατικότητα και την υλοποίηση προτάσεων χρηματοδότησης

 

Πιστεύουμε ότι οι ηγέτες και οι επιχειρηματίες είναι πιο παραγωγικοί όταν μπορούν να ξοδέψουν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους πάνω στην ιδέα και στο όραμα τους.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου μπορείτε να εστιάσετε αποκλειστικά στην κατασκευή μιας πλατφόρμας, των προϊόντων ή υπηρεσιών και να επικοινωνήσετε με τον Buyer persona σας.

Είμαστε σίγουροι ότι οι πρώτες εβδομάδες στο insTech θα είναι η πιο παραγωγική περίοδος της ζωής σας.

Προσπαθούμε να παρέμβουμε όσο το δυνατόν λιγότερο στις εταιρείες που εντάσσονται στο πρόγραμμα Finance & Restructuring.  Προσφέρουμε πολλές συμβουλές, αλλά δεν μπορούμε να αναγκάσουμε κανέναν να τις υλοποιήσει. Συνειδητοποιούμε ότι η ανεξαρτησία είναι ένας από τους λόγους που οι ηγέτες θέλουν να αναβαθμίσουν ή να δημιουργήσουν τις επιχειρήσεις. Και ειλικρινά, θεωρούμε ότι είναι επίσης ένας από τους λόγους επιτυχίας των επιχειρήσεων. Κάποιες φορές οι επενδυτές στην προσπάθεια τους να ελέγξουν τις χρηματοδοτούμενες εταιρείες συχνά καταλήγουν να τις στραγγαλίζουν.

Η ευελιξία μας χαρακτηρίζει γιατί θέλουμε να είμαστε η προτιμώμενη πηγή επαναπροσδιορισμού, αναβάθμισης ή δημιουργίας μιας επιχείρησης ή Startup και για να το κάνουμε πιο σωστά από όλους. Οι καλοί ηγέτες επιχειρηματίες γνωρίζουν ο ένας τον άλλον, οπότε αν οι ομάδες που χρηματοδοτούμε καταλαβαίνουν όταν υπογράφουν μια κακή συμφωνία, με αποτέλεσμα κανείς δεν θα θέλει χρηματοδότηση από εμάς στο μέλλον. Και οι επενδυτές στα επόμενα στάδια (ειδικά οι Angel investors και τα VC) τείνουν επίσης να γνωρίζουν ο ένας τον άλλον, οπότε αν οι εταιρείες που συμβουλεύουμε και καθοδηγούμε τελικά καταστραφούν, κανείς δεν θα θέλει να επενδύσει στο μέλλον σε εταιρείες του επιχειρηματικού οικοσυστήματος insTech.

Μέχρι στιγμής είμαστε σε καλό δρόμο, γιατί τόσο οι ΜμΕ και οι Startups που χρηματοδοτήσαμε όσο και η επόμενη τάξη Finance & Restructuring φαίνονται ευχαριστημένοι μαζί μας.

 

Πρωτίστως επενδύουμε στην γνώση και στην καθοδήγηση. Το πιο σημαντικό για την μετέπειτα εξέλιξη και ανάπτυξη της επιχείρησης σας είναι το οργανωτικό πλαίσιο και η κατανόηση του buyer Persona σας. Εφόσον προκύπτει από το Business plan ή το Business model canvas μπορούμε να κάνουμε μικρές επενδύσεις με αντάλλαγμα μικρά μερίδια στις εταιρείες που χρηματοδοτούμε.

Όλοι οι επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων προσφέρουν κάποιο συνδυασμό χρημάτων και καθοδήγησης. Στο επιχειρηματικό οικοσύστημα insTech τα χρήματα είναι το μικρότερο στοιχείο. Στην πραγματικότητα, πολλές από τις νεοσύστατες ή υφιστάμενες εταιρείες δεν χρειάζονται τα χρήματα αλλά γνώση και καθοδήγηση. Πιστεύουμε ότι τα χρήματα που επενδύουμε μοιάζουν περισσότερο με μια μικρή οικονομική βοήθεια, ούτως ώστε  οι ηγέτες επιχειρηματίες που χρειάζονται τα χρήματα να πληρώνουν τα έξοδα διαβίωσής τους ενώ εξελίσσετε το πρόγραμμα Finance & Restructuring

Δείτε μια λίστα με τα οφέλη και τους πόρους που διατίθενται για τους ηγέτες επιχειρηματίες του instech  εδώ .

Το πιο σημαντικό πράγμα που κάνουμε είναι να δουλέψουμε πάνω στο όραμα, τον σκοπό και τις καινοτόμες ιδέες τους. Είμαστε και οι ίδιοι σε συνεχή αναζήτηση και έχουμε ξοδέψει πολύ χρόνο για να καταλάβουμε πώς να κάνουμε πράγματα που θέλουν οι ηγέτες με αντισυμβατική σκέψη. Έτσι μπορούμε συνήθως να δούμε αρκετά γρήγορα την κατεύθυνση στην οποία πρέπει να επεκταθεί μια μικρή ιδέα, ή το σημείο στο οποίο θα αρχίσει να γίνεται αόριστη.

Το δεύτερο πιο σημαντικό πράγμα που κάνουμε είναι να στήσουμε το οργανωτικό πλαίσιο τους για να μπορέσουν ναπροχωρήσουν στην χρηματοδότηση τους. Αφιερώνουμε πολύ περισσότερο χρόνο στο Mentoring

  • πως να επαναπροσδιορίσουν το όραμα τους
  • πως να στήσουν το οργανωτικό πλαίσιο της επιχείρησης τους
  • πως να επανεπενδύουν τα κέρδη του.
  • πώς να προωθήσουν την επιχείρηση τους σε επενδυτές
  • πώς να κλείσουν μια συμφωνία συνεργασίας, συγχώνευσης ή εξαγοράς μόλις υπάρξει ενδιαφέρον.

Στη δεύτερη φάση παρέχουμε όχι μόνο συμβουλές αλλά και προστασία. οι πιθανοί επενδυτές είναι πιο πιθανό να σας προσέξουν εάν προέρχεστε από το insTech, γιατί ο τρόπος με τον οποίο θα σας προσεγγίσουν καθορίζει εάν στο μέλλον, θα κατευθύνουμε την συμφωνία προς ή μακριά από αυτήν.

Προετοιμάζουμε τις ΜμΕ επιχειρήσεις έχοντας τις ενδυναμώσει σωστά με όλες τις τυπικές διαδικασίες, αποφεύγοντας τις χρονοβόρες εκπλήξεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρές ταλαιπωρίες και καθυστερήσεις αργότερα. Προτρέπουμε την συνεργασία με νομικούς που συχνά θα συμφωνήσουν να αναβάλουν την πληρωμή τους για την εργασία που παρέχουν. Βοηθάμε τακτικά τις  επιχειρήσεις να βρίσκουν και να προσλαμβάνουν τους πρώτους υπαλλήλους τους. Μπορούμε να βοηθήσουμε στην κατοχύρωση πνευματικής ιδιοκτησίας. Ένα από τα λιγότερο δημοσιευμένα πράγματα που κάνουμε, για προφανείς λόγους, είναι η διαμεσολάβηση των διαφορών και της ασφάλειας, μεταξύ των ηγετών.

 

Επενδύουμε ένα μικρό χρηματικό ποσό σε μεγάλο αριθμό  επιχειρήσεων που θα κρίνουμε ότι ο ηγέτης του αναπτύσσεται με πειθαρχημένη επιχειρηματικότητα.

Για να υποβάλετε αίτηση στο insTech, συμπληρώστε απλά μια αίτηση . Προσκαλούμε τους πιο υποσχόμενους ηγέτες να μας συναντήσουν..

Το πρόγραμμα Finance & Restructuring είναι one to one και δεν έχει συγκεκριμένη διάρκεια. Κατά τη διάρκεια αυτών μηνών, οι ενδιαφερόμενοι  συμμετέχουν σε ομαδικές συνεδρίες και μπορούν να συναντηθούν με τους συνεργάτες μας όσο συχνά χρειάζεται. Διοργανώνουμε μια εβδομαδιαία ομιλία στο insTech, όπου καλούμε έναν Μέντορα από τις πρωτοπόρες και καινοτόμες εταιρείες για να μιλήσει. Διοργανώνουμε Demo Day όπου όλες οι ΜμΕ επιχειρήσεις μπορούν να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε ένα ειδικά επιλεγμένο κοινό επενδυτών και τύπου.

Το insTech περιγράφεται περιστασιακά ως boot camp , αλλά αυτό δεν είναι ακριβές. Πιθανώς το αναφέρουν επειδή χρηματοδοτούμε πολλές επιχειρήσεις ταυτόχρονα. Αλλά οι ομοιότητες τελειώνουν εκεί. η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική.

Η χρηματοδότηση επιχειρήσεων σε παρτίδες λειτουργεί καλύτερα. Είναι πιο αποτελεσματικό για εμάς και καλύτερα για τις επιχειρήσεις, οι οποίες καταλήγουν να βοηθούν η μία την άλλη όσο τις βοηθάμε.

Διαθέτουμε ένα τεράστιο δίκτυο αποφοίτων και νέων ηγετών και  βοηθάμε νέους ηγέτες του insTech με γνώμονα την ηθική.

Έτσι, ανεξάρτητα από τις ανάγκες σας, είτε χρειάζεστε προετοιμασία, είτε ένα μέρος για να εγκατασταθείτε, είτε συμβουλές σχετικά με ένα πρόβλημα σε μια συγκεκριμένη υπηρεσία, υπάρχει μια καλή πιθανότητα κάποιος  από το επιχειρηματικό οικοσύστημα να σας βοηθήσει.

 

 

Κάντε αίτηση για το πρόγραμμα Finance & Restructuring

by:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *