Δημιουργήσαμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού, Digital ecosystem, για την εκκίνηση, αναβάθμιση & χρηματοδότηση, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Startups.

Το νομοθετικό περιβάλλον στο οποίο λειτουργεί μια εταιρεία είναι ένας από τους εξωτερικούς παράγοντες που καμία επιχείρηση δεν μπορεί να παραβλέψει. Ακόμα κι αν είστε βέβαιοι ότι η επιχείρησή σας συμμορφώνεται προς το παρόν με το νόμο ή συμμορφώνεται με αυτήν πριν από λίγους μήνες, οι νόμοι μπορούν και αλλάζουν. 

Υπάρχει τρόπος να αφαιρεθεί ο κίνδυνος από τη διαδικασία διαχείρισης ρυθμιστικών αλλαγών;

Η απάντηση είναι ναι." Θα χρειαστεί να κάνετε κάποια προσπάθεια, αλλά μπορείτε γρήγορα και αμετάκλητα να ενσωματώσετε αλλαγές στις υποχρεώσεις αναφοράς, τη διαδικασία τήρησης αρχείων, τους κανονισμούς για την υγεία και την ασφάλεια και άλλα.

Οι υπηρεσίες της Ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαικής Ένωσης εκδίδουν χιλιάδες κανόνισμούς. Η Βουλή θεσπίζει εκατοντάδες νόμους ετησίως. Οι νέοι κανονισμοί αντικαθιστούν μερικές φορές τους υπάρχοντες και μερικές φορές προσθέτουν περισσότερα επίπεδα πολυπλοκότητας. Εάν η επιχείρησή σας υποχρεούται να ακολουθήσει αυτούς τους κανονισμούς, μπορεί να σας φαίνεται βουνό.
Οι κυρώσεις για τη μη τήρηση των απαιτήσεων της βιομηχανίας μπορεί να είναι μεγάλες. Για παράδειγμα, οι παραβιάσεις των κανόνων περί προσωπικών δεδομένων που περιβάλλουν τις  πληροφορίες καταναλωτών οδηγούν σε μεγάλα πρόστιμα, με πιθανή μέγιστη ποινή 4 εκατομμύρια euro.

Δεδομένου του εκτεταμένου αριθμού κανόνων, η επιχείρησή σας πρέπει να συμμορφώνεται , η ενημέρωση σχετικά με τους κανονισμούς είναι κρίσιμη. Η γνώση των νέων απαιτήσεων μπορεί επίσης να είναι δύσκολη. Ακολουθούν μερικές προτεινόμενες μέθοδοι για να παραμείνετε ενημερωμένοι για τις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις και για να διατηρήσετε την εταιρεία σας συμβατή.

Διαβάστε τις βασικές αλλαγές στην Νομοθεσία και τους κανονισμούς στην Ελλάδα

  • Ελέγχετε τακτικά ιστότοπους για ενημερωμένα πρότυπα
  • Γίνετε μέλος σε βιομηχανικούς συλλόγους
  • Παρακολουθήστε σεμινάρια, συνέδρια και σεμινάρια
  • Ορίστε έναν υπεύθυνο συμμόρφωσης
  • Χρησιμοποιήστε λύσεις λογισμικού
  • Εγγραφείτε στα ενημερωτικά δελτία
  • Ανάθεση με ειδικούς

 

Ανεξάρτητα από τις μεθόδους που επιλέγετε να ακολουθήσετε, είναι σημαντικό να βρείτε τρόπους να παραμείνετε ενημερωμένοι σχετικά με τις απαιτήσεις συμμόρφωσης. Η μη ενημέρωση μπορεί να κοστίσει στην εταιρεία σας πρόστιμα, κυρώσεις και άλλες σοβαρές συνέπειες.

Sign up for e-mails on new, insTech

Θα σας στείλουμε email όταν δημοσιεύονται νέα άρθρα σχετικά με αυτό το θέμα.

Σχετικά με τους συγγραφείς


Konstantinos Paterakis
(I write about tech, cyber & finance)

Insurance Risk Management Analyst, CyRM
Co-Founder & Μέλος Δ.Σ. cluster Panormos


view in Linkedin

by:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *