Δημιουργήσαμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού, Digital ecosystem, για την εκκίνηση, αναβάθμιση & χρηματοδότηση, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Startups.

Σημασία έχει και το πλαίσιο. Η ίδια επιχείρηση θα έχει πολύ διαφορετικές προοπτικές ανάπτυξης ανάλογα με το πού δημιουργείται.

 

Το σημαντικό σημείο που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι το οικονομικό και κοινωνικό πλαίσιο της χώρας όχι μόνο επηρεάζει το νέο εγχείρημα, αλλά και το ποιός ξεκινά πρώτος μια νέα επιχείρηση. Οι πολιτικές που αγνοούν αυτήν την πτυχή της επιχειρηματικής δυναμικής είναι αναποτελεσματικές, εάν τα άτομα με τις σωστές δεξιότητες δεν βοηθούνται να ξεκινήσουν νέες επιχειρήσεις.

Βλέπουμε λοιπόν οτι τα επιχειρηματικά οικοσυστήματα είναι πολύπλοκα και αποτελούνται από πολλά αλληλεπιδρώντα στοιχεία, για τον λόγο αυτό θα πρέπει η προσέγγιση του σχεδιασμού τους να είναι ανάλογη.

Επειδή τα επιχειρηματικά οικοσυστήματα είναι πολύπλοκα  μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουν.

Μόνο μια ευέλικτη και απλοποιημένη πολιτική επιχειρηματικότητας που οδηγεί μέσω στρατηγικής στην έναρξη, υποστηρίζει την ηγεσία, και βοηθάει στην ανάπτυξη, μπορεί να επιφέρει μια διαρκή αλλαγή στη δυναμική του οικοσυστήματος.

by:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *