Δημιουργήσαμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού, Digital ecosystem, για την εκκίνηση, αναβάθμιση & χρηματοδότηση, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Startups.

 Το AGENTnet Strategy Plan είναι ένα πλαίσιο που έχει σχεδιαστεί για τους εταίρους του Cluster Brokernet που επιθυμούν να προχωρήσουν πέρα ​​από το "business as usual". 

Έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να καταλάβετε ποιες από τις τέσσερις στρατηγικές κατευθύνσεις θα πρέπει να ακολουθήσετε για την επιτυχή ανάπτυξη της επιχείρησής σας, σύμφωνα με τους 3 Ορίζοντες του McKinzey

To AGENTnet  Strategy Plan Ξεκινάει με μια βαθιά κατανόηση του πρώτου ορίζοντα της επιχείρησης σας

Πρώτα πρέπει να προσδιορίσετε τα μεγαλύτερα περιουσιακά σας στοιχεία σήμερα. Ποιοι είναι οι κύριοι λόγοι για τους οποίους η επιχείρησή σας αποφέρει έσοδα ή πετυχαίνει αυτό που κάνει. Για παράδειγμα ποιο είναι το κύριο προϊόν ή ποίοι είναι  οι πελάτες σας

Τώρα, φανταστείτε ότι το προϊόν αλλάζει κανάλι διανομής και οι πελάτες σας μετατοπίζονται. Χάνετε δηλαδή εξ ολοκλήρου την μεγαλύτερη πηγή εσόδων σας. Άμεσα θα πρέπει να μεταβείτε στον 3ο ορίζοντα σας και να προχωρήσετε με γρήγορους ρυθμούς στην υλοποίηση του. 

 

Ο δεύτερος ορίζοντας ανάπτυξης του McKinzey είναι η γέφυρα που θα σας φέρει εκεί 

Αφού οριοθετήσετε τον τρίτο ορίζοντα σας, κάνε ένα βήμα πίσω στον δεύτερο ορίζοντα και δημιούργησε με την βοήθεια του AGENTnet Strategy Plan, ένα σχέδιο δράσης που θα γεφυρώσει τα κενά.

Ο δεύτερος ορίζοντας σας δεν χρειάζεται να αποτελεί γεννήτρια εσόδων, αλλά θα πρέπει να περιέχει αρκετά από τα βασικά σας περιουσιακά στοιχεία από τον πρώτο ορίζοντα για να έχετε πιθανότητα σε μελλοντικά κέρδη. Χρησιμοποιώντας το AGENTnet essential και με την βοήθεια της ομάδας εργασίας  ανάπτυξης θα γεφυρώσετε το χάσμα μεταξύ της σημερινής σας και της επιθυμητής μελλοντικής σας κατάστασης. 

Ο κανόνας 70/20/10

Για να εφαρμόσετε το στρατηγικό σας σχέδιο, προσπαθήστε να διασφαλίσετε ότι περίπου το 70% της δραστηριότητάς σας κινείται προς τον ορίζοντα σας. Πρέπει να επιβιώσετε σήμερα για να έχετε πιθανότητες επιτυχίας αύριο. 

Στη συνέχεια, διαθέστε περίπου το 20% της προσπάθειάς σας για τις ευκαιρίες γεφύρωσης του δεύτερου ορίζοντα, γιατί θα περιέχει αποτυχίες και λάθη, οπότε θα χρειαστείτε καύσιμα για να φτάσετε στον τρίτο ορίζοντα. 

Για τον ορίζοντα 3, αφήστε το 10% της συνολικής προσπάθειάς σας για την έρευνα και τον πειραματισμό, με ξεκίνημα νέων υπηρεσιών στο τελικό στάδιο. Χωρίς αυτό, μπορείτε να χάσετε εύκολα τους τελικούς στόχους σας και να χαθείτε σε έναν ατέρμονο κύκλο του δεύτερου ορίζοντα. 

Και τώρα …. Τι κάνω;

Ρωτήστε τον εαυτό σας τις ακόλουθες ερωτήσεις:

· Πόσο κοντά βρίσκεστε στον κανόνα 70/20/10;

· Έχετε σαφή κατανόηση για τους λόγους της επιτυχίας σας σήμερα;

· Έχετε κάποιο σχέδιο αν έπρεπε να κλείσετε; 

Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τις απαντήσεις σας σε αυτές τις ερωτήσεις, τότε το AGENTnet Strategy Plan και το AGENTnet Essential θα μπορούσαν να είναι μόνο το πλαίσιο για εσάς.


Διαβάστε το άρθρο : Οι Αλλαγές στις επιχειρήσεις ασφαλιστικής διαμεσολάβησης μέχρι το 2030

πηγή

by:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *