Δημιουργήσαμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού, Digital ecosystem, για την εκκίνηση, αναβάθμιση & χρηματοδότηση, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Startups.

Το InsurTech είναι η χρήση τεχνολογιών όπως το IoT, (AI), (ML)και η επιστήμη δεδομένων για τη δημιουργία αποδοτικότητας και εξοικονόμησης κόστους στο τρέχον ασφαλιστικό μοντέλο. 

Ο ασφαλιστικός κλάδος βρίσκεται στο χείλος μιας σημαντικής διαταραχής. Oi καινοτομίες FinTech και οι αναδυόμενες τεχνολογίες όπως το Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT), η τεχνητή νοημοσύνη (AI) και η μηχανική μάθηση (ML) βρίσκονται στο επίκεντρό της. Η άνοδος της οικονομίας του διαμοιρασμού και της InsurTech αλλάζει επίσης το πρόσωπο της ασφάλισης .

 

Πολλοί Παραδοσιακοί ασφαλιστικοί σύμβουλοι και γραφεία διαμεσολάβησης συνειδητοποιούν γρήγορα τα οφέλη αυτών των νέων τεχνολογιών και αρχίζουν να τις ενσωματώνουν στις στρατηγικές τους για να αποκτήσουν πλεονέκτημα. Ωστόσο, οι περισσότεροι εξακολουθούν να διστάζουν να επενδύσουν στο insurTech.

Εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε παλαιού τύπου συστήματα και ξεπερασμένη τεχνολογία, χάνετε την ευκαιρία να γίνετε προνοητικοί. Ήρθε η ώρα να αλλάξετε την προσέγγισή σας και να συμμετάσχετε στους πρωτοπόρους.

Ένας τρόπος είναι να συνδεθείτε με τον κόμβο διασύνδεσης και καινοτομίας insurTechGR, για να συνεργαστείτε με άλλες insurTech startups και να αξιοποιήσετε την ευελιξία και την καινοτομία τους. Κάτι τέτοιο μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το λειτουργικό κόστος, να βελτιώσετε τους χρόνους επικοινωνίας σας, να ανταποκριθείτε πιο αποτελεσματικά στις μεταβαλλόμενες προσδοκίες των πελατών και να ξεπεράσετε πολλές από τις προκλήσεις των παραδοσιακών εταιρειών .

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ insurTechGR

Η συνεργασία μ' έναν κόμβο διασύνδεσης και καινοτομίας όπως το InsurTechGR θα βοηθήσει στον ψηφιακό σας μετασχηματισμό και θα ενισχύσει τις πιθανότητές σας για επιτυχία.

Οι insurTech Start-uppers:

MARKETING_061

Είναι οι διαταράκτες της αγοράς τους

@BusinessConsulting

Στις σύγχρονες ψηφιακές επιχειρήσεις η διαταραχή είναι κάτι καλό. Ειδικά για τους επίδοξους insurTech Startuppers, σαν  διαταραχή αναφέρεται η καινοτομία στην Ασφάλιση που επηρεάζει ριζικά τον τρόπο λειτουργίας του κλάδου ή της αγοράς. Οι διαταράκτες συνήθως ξεκινούν από το κάτω μέρος της αγοράς παρέχοντας απλούστερες, φθηνότερες λύσεις που καλύπτουν τις ίδιες ανάγκες με προϊόντα ανώτερης ποιότητας.

MARKETING_059

Είναι γνώστες της τεχνολογίας

@BusinessConsulting

Οι αναπτυσσόμενες εταιρείες και γραφεία ασφαλιστικής διαμεσολάβησης επωφελούνται από τεχνολογίες και λογισμικό που είναι διαθέσιμα για να βοηθήσουν την μετάβασης τους στο insurTech. Μέσω του cloud, συστημάτων Διαχείρισης Σχέσεων Πελατών (CRM) ή επιχειρηματικού λογισμικού, η τεχνολογία επιτρέπει στους διαμεσολαβητές να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά με λιγότερους πόρους.

MARKETING_120

είναι εστιασμένες στον καταναλωτή

@BusinessConsulting

Οι insurTech προσφέρουν μια ισχυρή πρόταση αξίας ή μια υπόσχεση για το πώς και γιατί το προϊόν θα φέρει αξία στους πελάτες. Το να έχετε μια ισχυρή πρόταση αξίας θα βελτιώσει τις προσπάθειες πωλήσεων και μάρκετινγκ.

MARKETING_061

Είναι αποτελεσματικές

@BusinessConsulting

Οι insurTech Startups μπορούν να μεγιστοποιήσουν την αποτελεσματικότητα δοκιμάζοντας και προσαρμόζοντας επανειλημμένα τα MVP τους με βάση τα σχόλια των χρηστών

MARKETING_059

Οδηγούνται στην ανάπτυξη

@BusinessConsulting

Οι insurTech Startups χρησιμοποιούν στρατηγικές που τους επιτρέπουν να κλιμακώνονται με εκθετικούς ρυθμούς.

Μείνετε ενημερωμένοι σχετικά με το insurTech

Για να οργανωθούν καλύτερα στο μέλλον, οι επαγγελματίες ασφαλιστές και τ' ασφαλιστικά γραφεία, πρέπει να υιοθετήσουν στρατηγικές που εξηγούν στον εαυτό τους, στο ανθρώπινο δυναμικό, στους προμηθευτές και τους πελάτες τους .... «ποιοι είμαστε» , «πώς λειτουργούμε» και «πώς μεγαλώνουμε», σαν insurTech Startup

Σχετικά με τους συγγραφείς

Konstantinos Paterakis
(I write about tech, cyber & finance)

  • Business Coach, Digital Marketeer, Author
  • Insurance Risk Management Analyst, CyRM
  • Co-Founder entrepreneurship ecosystem insTech,
  • Co-Founder & Μέλος Δ.Σ. cluster Panormos
by:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *