Δημιουργήσαμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού, Digital ecosystem, για την εκκίνηση, αναβάθμιση & χρηματοδότηση, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Startups.

H Αρχή…

 

Χρόνια τώρα πιστεύαμε, ότι το επιχειρείν  στην Ελλάδα πρέπει να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του σήμερα και να προετοιμαστεί για το αύριο. Υπήρχε λοιπόν η ανάγκη  να δημιουργηθεί μια πρωτοβουλία η οποία θα προσφέρει τα ερεθίσματα που έλειπαν. Ένα προσχέδιο υπήρχε ήδη στο μυαλό μας με ξεκάθαρο σκοπό. Την δημιουργία εργαλείων και ερεθισμάτων που θα βοηθήσουν τους επιχειρηματίες και τα στελέχη να υιοθετήσουν ένα νέο τρόπο σκέψης προσανατολισμένο στην ανάπτυξη.

Λίγο πριν από την έναρξη ενός από τα χαλαρά καλοκαιρινά meeting της Δευτέρας, εκτός γραφείου, ήρθε στον υπολογιστή ένα newsletter. Αφορούσε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Παγκόσμιο Ινστιτούτο McKinsey, όπου ανέφερε ότι η νούμερο ένα ανάγκη στον κόσμο σήμερα είναι η εξειδίκευση και η ποιοτική εργασία και οτι 800 εκατομμύρια θέσεις εργασίας θα χαθούν παγκοσμίως τα επόμενα 15 χρόνια λόγω αυτοματισμού (AI).

Αμέσως έγινε το θέμα της συνάντησης. Τα 30 χρόνια εμπειρίας μας στην αγορά, ήταν αρκετά για να πάρουν το συμπέρασμα της έρευνας ότι η προκύπτουσα ευκαιρία σήμερα είναι ότι θα ξεκινήσουν περισσότερες επιχειρήσεις μέσα στα επόμενα 20 χρόνια από ό, τι σε όλη την ανθρώπινη ιστορία. Έχουμε μάθει ότι η επιχειρηματικότητα είναι η απάντηση και τα οικοσυστήματα είναι το κλειδί για την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των επιχειρηματιών ηγετών σε κάθε στάδιο του επιχειρηματικού ταξιδιού, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και για τη μετατροπή κοινοτήτων

Από τότε έγιναν πολλές συναντήσεις στο γραφείο, σε καφετέριες, αλλά και στις παραλίες λόγω της εποχής, όπου συμμετείχαν όλο και περισσότεροι άνθρωποι συνεισφέροντας o καθένας με τις δεξιότητες του στο χτίσιμο ενός επιχειρηματικού οικοσυστήματος.

Αμέσως επικεντρωθήκαμε στην μελέτη των βασικών παραμέτρων της παραδοσιακής επιχειρηματικής κουλτούρας στην χώρα μας, τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων παγκοσμίως και προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα μοντέλο Στρατηγικής και απόκτησης γνώσεων και εμπειρίας που θα προσφέρει στον επιχειρηματία και θα ενεργοποιεί τα ερεθίσματα του, σε γλώσσα απλή και κατανοητή. Θέλαμε ένα μοντέλο ανάπτυξης εύκολο και ανθρώπινο.

Το Project αυτό  πέρασε πολλά στάδια εξέλιξης και πειραματισμού και συνεχίζει να εξελίσσεται. Σχεδιάστηκε με σκοπό να προσφέρει κυρίως στον νέο επιχειρηματία, προοδευτικά ένα πέρασμα από τα στάδια της ενημέρωσης, αμφισβήτησης του παλαιού και απομυθοποίησης του βραχυπρόθεσμου κέρδους υποστηρίζοντας την διαδικασία αλλαγής της νοοτροπίας και προσήλωσης στην μακροπρόθεσμη επένδυση .

Αν λοιπόν σήμερα αποφασίσετε να βρεθείτε στο επιχειρηματικό οικοσύστημα του instech θα ζήσετε μια εμπειρία διαφορετική. Θα βιώσετε ένα νέο μοντέλο που εξελίσσεται, με σκοπό να σας δώσει τα κατάλληλα εφόδια για να αλλάξετε τον τρόπο σκέψης σας, να εμπνευστείτε την καινοτομία σας και για την υλοποίηση των επιχειρηματικών σας σχεδίων .

Sign up for e-mails on new, insTech

Θα σας στείλουμε email όταν δημοσιεύονται νέα άρθρα σχετικά με αυτό το θέμα.

Σχετικά με τους συγγραφείς


Konstantinos Paterakis
(I write about tech, cyber & finance)

Insurance Risk Management Analyst, CyRM
Co-Founder & Μέλος Δ.Σ. cluster Panormos


view in Linkedin

by:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *