Δημιουργήσαμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού, Digital ecosystem, για την εκκίνηση, αναβάθμιση & χρηματοδότηση, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Startups.

Ένα από τα πιο πολλά υποσχόμενα (και ήδη αποδεδειγμένα) ψηφιακά επιχειρηματικά μοντέλα (digital business model) του 21ου αιώνα είναι οι πλατφόρμες και τα ψηφιακά οικοσυστήματα.

Για να κατανοήσουμε το insTech, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τι είναι τα ψηφιακά οικοσυστήματα και ποιους ρόλους μπορείτε να έχετε σε αυτά τα οικοσυστήματα.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές,
έχουμε κάνει τα άρθρα μας για τον μετασχηματισμό ελεύθερα περιορισμών για όλους τους αναγνώστες.
Για να λαμβάνετε όλο το περιεχόμενο του insTech στα εισερχόμενά σας,
εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο.

 

Δείτε το άρθρο: Πλατφόρμες και Περιεχόμενο – Το επιχειρηματικό μοντέλο του 21ου αιώνα

Το ψηφιακό οικοσύστημα insTech, όπως και τα περισσότερα από τα γνωστά οικοσυστήματα εκτείνονται σε πολλαπλούς Τομείς και περιλαμβάνουν διαφορετικούς κλάδους της βιομηχανίας, συνεργάτες, ανταγωνιστές, πελάτες και επιχειρήσεις. Αυτό σημαίνει ότι αψηφάμε τις παραδοσιακές νοοτροπίες στον Ασφαλιστικό κλάδο. Η προσέγγιση «έλεγχος και συγκέντρωση» καταρρέει και εμφανίζεται μια νοοτροπία «σύνδεσης και συνδυασμού». Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το insTech είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα επιχειρηματικά μοντέλα που προκαλούν αναστάτωση .

Ένα από τα πιο σημαντικά μέρη είναι να κατανοήσετε ότι αυτά τα ψηφιακά οικοσυστήματα δεν μπορούν να επιβιώσουν με έναν μόνο συμμετέχοντα. Στο insTech διάφοροι ρόλοι που εμπλέκονται για να λειτουργήσει. Μερικές φορές ακόμη και το να δώσουμε στον ανταγωνιστή μια καλύτερη θέση μπορεί να αποφέρει καρπούς.

Ελάτε στην κοινότητα μας!

Ξεκινήστε τον επιχειρηματικό & ψηφιακό σας μετασχηματισμό

Το ψηφιακό οικοσύστημα InsTech

Περίπου από το 2019 το insTech βασίζεται συνεχώς στο ψηφιακό του οικοσύστημα. Χρειάστηκε να δημιουργήσουμε μια τεράστια υποδομή διακομιστή για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες της πλατφόρμας μας. Σύντομα όμως το insTech άρχισε να εκμισθώνει τη χωρητικότητα διακομιστή σε άλλες επιχειρήσεις Agents της ασφαλιστικής αγοράς. Αυτό το βήμα οδήγησε στο insTechGR ένα σημαντικό ορόσημο γι' αυτό το τεράστιο οικοσύστημα που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή.

 

Το insTech χρησιμοποιεί την δική του υποδομή iWS όχι μόνο για να παρέχει υπηρεσίες υποδομής σε άλλες εταιρείες, αλλά επίσης τo χρησιμοποιήσαμε ως σημείο εκκίνησης για όλες τις άλλες υπηρεσίες όπως το agentNET, το insTech, το insTech ORG κ.λπ. Αυτό οδήγησε σε μια γρήγορη συγκέντρωση υπηρεσιών γύρω από το Σύμπαν του insTech και επίσης ένα είδος κλειδώματος για πολλούς χρήστες. ;Exoyn τα πλεονεκτήματα του να είναι o κύριος πελάτης και να λαμβάνουν πακέτα υπηρεσιών πιο γρήγορα, να έχουν πρόσβαση στους πόρους του insTech και ακόμη και να παρακολουθούν μαθήματα από την δωρεάν βιβλιοθήκη.

Στη συνέχεια, το insTech κάλεσε πολλές εξωτερικές εταιρείες για να συμμετάσχουν σε αυτό το οικοσύστημα. Έτσι, το τμήμα του ηλεκτρονικού εμπορίου ήταν το πρώτο που άνοιξε και επέτρεψε ακόμη και στους ανταγωνιστές να χρησιμοποιήσουν αυτήν την υποδομή υπηρεσιών και εργαλείων που προσφέρουμε στο insTech. Αυτό τους αύξησε την κερδοφορία καθώς συνεργάζονται με ολόκληρο το ψηφιακό οικοσύστημα.

Το ψηφιακό μας οικοσύστημα εστιάζει στο να προσφέρει επιπλέον αξία στους πελάτες βελτιστοποιώντας δεδομένα και ροές εργασιών από διαφορετικά εσωτερικά τμήματα, εργαλεία, συστήματα, καθώς και πελάτες, προμηθευτές και εξωτερικούς συνεργάτες. Αφαιρεί τα εμπόδια από το ταξίδι του πελάτη και επιτρέπει σε κάθε συμμετέχοντα στο οικοσύστημα να χρησιμοποιεί τεχνολογίες και συστήματα αιχμής για να εκπληρώσει τις ατομικές του ανάγκες.

Προσφέρουμε στους πελάτες ένα ενοποιημένο και εύκολο στη χρήση σύστημα που προσφέρει αξία μέσω μιας ποικιλίας υπηρεσιών, προϊόντων και πληροφοριών. Αυτό επιτρέπει να αναπτυχθούμε εκθετικά και να ξεπεράσουμε την κανονική αγορά χρησιμοποιώντας διάφορους μηχανισμούς που εμπλέκονται.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι είναι δυνατή μια ποικιλία επιχειρηματικών μοντέλων κατά την κλιμάκωση του οικοσυστήματος μας. Από απευθείας πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών μέχρι διαφημίσεις, συνδρομές και πολλά άλλα. Με την καλύτερη κατανόηση του πελάτη και την εκ νέου ευθυγράμμιση των προσφορών, αυξάνεται ο αριθμός των υπηρεσιών και των προϊόντων που προσφέρονται με τον αριθμό των πληροφοριών που συγκεντρώνονται από τους πελάτες. Χρησιμοποιούμε τη βάση πελατών μας και μια προσέγγιση οικοσυστήματος για να αυξήσουν τα συνεργαζόμενα μέλη μας, τα έσοδα και να προσφέρουν καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες στους πελάτες τους.

Επικοινωνήστε μ' έναν Μέντορα!

Προκαλέστε τον εαυτό σας !

Βασικά Χαρακτηριστικά του insTech

Πελατοκεντρικό

Μιλώντας για το ψηφιακό οικοσύστημα του insTech βλέπετε την αυστηρή εστίαση μας στη δημιουργία αξίας. Μπορεί στην αρχή να μην είχαμε καν μοντέλο δημιουργίας εσόδων, καθώς επικεντρωνόμασταν στον πελάτη και στην κατανόηση του, χωρίς να βάζουμε μια τιμή σε υπηρεσίες ή προσφορές. Το να είμαστε πελατοκεντρικοί δεν σημαίνει μόνο την εξυπηρέτηση πελατών ή τις εξατομικευμένες διαφημίσεις/μάρκετινγκ που προσφέρουμε στις πλατφόρμες μας. Είναι περισσότερο μια πελατοκεντρικότητα ολόκληρου του φάσματος που είναι δυνατή μόνο λόγω της κλίμακας του οικοσυστήματος. Αυτό σημαίνει ολιστικές λειτουργίες και συνεργασία μεταξύ τμημάτων και μεταξύ προϊόντων/υπηρεσιών για την όσο το δυνατόν καλύτερη ενσωμάτωση του ταξιδιού του πελάτη.

Με γνώμονα τα δεδομένα

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της χρήσης του ψηφιακού οικοσυστήματος insTech είναι η δυνατότητα συλλογής περαιτέρω πληροφοριών σχετικά με διαδικασίες, πελάτες, συναλλαγές και άλλα. Αυτό καθιστά τα δεδομένα έναν από τους βασικούς οδηγούς για το ψηφιακό μας οικοσύστημα. Όσο περισσότερα γνωρίζουμε για τον πελάτη, τόσο καλύτερα μπορείτε να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας, για να βελτιώσετε τη διαδρομή του πελάτη καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του.

Αυτοματοποιημένο

Λόγω των τεράστιων γνώσεων, στο ψηφιακό οικοσύστημα nsTech, το οποίο αποτελείται από πελάτες, προμηθευτές και τρίτα μέρη, είναι δυνατό να κάνουμε τη γνώση εφαρμόσιμη. Ο αυτοματισμός είναι ένα από τα βασικά στοιχεία για τη μείωση του κόστους, τη βελτίωση της ικανοποίησης των πελατών αλλά και την προσφορά νέων υπηρεσιών/προϊόντων για την αύξηση της ροής αξίας.

Μεγαλύτερο αποτύπωμα

Στην σημερινή εποχή είναι απαραίτητο να έχετε ένα μεγαλύτερο αποτύπωμα. Το ψηφιακό οικοσύστημα insTech σας βοηθάει να κλιμακωθείτε σε περιοχές που διαφορετικά δεν θα είχατε την δυνατότητα να επωφεληθείτε μόνος σας.

Δυναμική κλιμάκωση

Λόγω της κλίμακας του ψηφιακού οικοσυστήματος insTech, αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι η νοοτροπία / κουλτούρα μας είναι πολύ δυναμική. Σαν οικοσύστημα προσαρμοζόμαστε γρήγορα και αντιδρούμε γρήγορα στις μεταβαλλόμενες δυναμικές της αγοράς, για να μην μπορέσει κάποια στιγμή, η βάση των χρηστών να προχωρήσει και να αλλάξει την πλατφόρμα μας. Η επιχειρηματική ευφυΐα, η γρήγορη λήψη αποφάσεων, καθώς και η χρήση νέων τεχνολογιών και επιχειρηματικών μοντέλων βρίσκονται στο επίκεντρο κάθε απόφασης μας.

Συνεχίστε να διαβάζετε Άρθρα μας!

Αποκτήστε την ψηφιακή σας επιχείρηση insurTech

3 Ρόλοι στο ψηφιακό οικοσύστημα insTech

Προτού αρχίσετε να συνεργάζεστε με το insTech, πρέπει να κατανοήσετε τον δικό σας ρόλο. Αυτό σημαίνει επίσης ότι πρέπει να γνωρίζετε αν το οικοσύστημα μας είναι σημαντικά για εσάς και τι ρόλο θα έχετε σε αυτό.

Υπάρχουν γενικά 3 διαφορετικοί ρόλοι που μπορεί να έχει η εταιρεία σας στο οικοσύστημα insTech.

Ενορχηστρωτής οικοσυστήματος

Αυτόν τον ρόλο κατέχουν οι κορυφαίες εταιρείες από διάφορους κλάδους, αναλαμβάνοντας το ρίσκο, την πολυπλοκότητα, αλλά και τις προκλήσεις της οικοδόμησης του ψηφιακού οικοσυστήματος. Δίνουν τη δυνατότητα σε άλλους να συμμετέχουν σε στο insTech και να πωλούν αγαθά και υπηρεσίες μέσω αυτού του συστήματος.

Modular Παραγωγός

Πρόκειται για εταιρείες που συνεισφέρουν στο οικοσύστημα και αποκομίζουν χρήματα από την αξία που προσφέρουν στα συνεργαζόμενα μέλη του insTech. Με την υπηρεσία τους, προσφέρουν σε εταιρείες διαφορετικών κλάδων την υπηρεσία να έχουν μια ενοποιημένη πύλη συνεργατών, ώστε οι πελάτες να μπορούν να καλύπτουν εύκολα τις ανάγκες τους. Ένας αρθρωτός παραγωγός μπορεί να προσθέσει βασικές υπηρεσίες στο οικοσύστημα μας που ικανοποιούν τους καταναλωτές, τις επιχειρηματικές ανάγκες αλλά και τους αγοραστές και τους πωλητές κατά κάποιο τρόπο.

Πελάτης / συνεργαζόμενο μέλος

Ο πελάτης μπορεί να είναι ένα άτομο ή μια επιχείρηση και αντλεί αξία από το οικοσύστημα μας. 

Τα όρια είναι μερικές φορές ρευστά. Έτσι, για παράδειγμα, κάποιος που είναι χρήστης του insTech είναι παράλληλα δημιουργός (περιεχόμενο) και καταναλωτής (διαφημίσεις / αγορές). Επίσης, οι εταιρείες μπορεί μερικές φορές να χρησιμοποιούν, να ενορχηστρώνουν ή μερικές φορές να προσθέτουν υπηρεσίες και σε άλλα ψηφιακά οικοσυστήματα.

Θα θέλαμε το Σχόλιο σας.

Ελπίζω να απολαύσατε την ανάγνωση αυτού του Άρθρου
Ο σχολιασμός αυτού και άλλων πρόσφατων είναι η αμοιβή,
για να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας

Σχετικά με τους συγγραφείς


Konstantinos Paterakis
(I write about tech, cyber & finance)

  • Business Coach, Digital Marketeer, Author
  • Insurance Risk Management Analyst, CyRM
  • Co-Founder entrepreneurship ecosystem insTech,
  • Co-Founder & Μέλος Δ.Σ. cluster Panormos
by:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *